Intrebare extensie Catan

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Don Quichotte

Intrebare extensie Catan

12 Apr 2011, 01:00

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de extensia pentru 5-6 jucatori a jocului Catan.

Am cumparat recent jocul si extensia mai sus mentionata, ambele din Cora. Jocul de baza e made in Germany (de Kosmos), extensia e facuta la noi de Ideal Board Games sub licenta Kosmos. Cu extensia au fost insa niste probleme:
1. piesele hexagonale nu erau in regula, lipsea una si alte doua erau alt tip decat ar fi trebuit (aveam 4 hexagoane cu padure...)
2. grafica extensiei e diferita de cea a jocului facut de nemti, ceea ce din punctul meu de vedere nu se cheama buna compatibilitate, desi pe cutie scrie ca e compatibila cu toate versiunile de Catan cu piese de plastic.
Din aceste doua motive (mai mult primul) am returnat extensia. Incercand sa iau alta dupa o vreme (cand am returnat-o nu mai aveau alt exemplar pe stoc si a trebuit sa astept) am aflat ca mai multe / toate exemplarele erau cu problema 1 de mai sus si ca producatorul le-a retras de pe piata (!). Presupun ca temporar. Le-am scris celor de la Ideal Board Games, dar nu mi-au raspuns.

Intrebarile mese sunt de fapt in numar de doua:
1. Stie cineva ce se intampla cu extensia asta? - eventual daca aveti vreo adresa de email a celor de la Ideal Board Games... Eu le-am scris folosind formularul de pe site-ul lor, ca ei nu dau nici o adresa (de mail) la "Contact".
2. Stie cineva de unde mi-as putea procura un exemplar din extensia pentru 5-6 juc. avand aceeasi grafica cu jocul meu de baza (piese hexagonale + carti)? Ca nu stiu ce editii exista si care ar putea avea acea grafica pe care o caut.

Atasez o poza cu cateva componente din jocul meu, ca sa vedeti grafica.

Multumesc anticipat!

Rautz

Re: Intrebare extensie Catan

12 Apr 2011, 02:42

Ah mersi ca m-ai luminat, nu intelegeam de ce extensia de Catan e diferita chiar si fata de propriul lor joc original(se pare ca se explica prin faptul ca producatorul e diferit dar e aceeasi licenta)

Oricum, extensia romaneasca e execrabila, dar desi nu se potrivesc foarte bine piesele e jucabil jocul si estimez ca nu o sa joc Catan 5-6 atat de des cat sa ma zbat sa gasesc altceva

pfinix

12 Apr 2011, 11:17

am mai vazut la cineva jocul cu acest design, dar extensia era tot design vechi, deci nu stiu daca exista vreo extensie care sa se potriveasca cu jocul original ca si grafica. singura problema pare sa fie faptul ca piesele din cutie erau gresite (problema cu padurile). cel mai bine vorbesti direct cu magazinele online de jocuri si ele iti pot spune ce variante au si daca sunt in regula.

badeamarius83

12 Apr 2011, 12:56

poti incerca aici: http://tarabadejocuri.ro/jocuri/extensi ... ayers.html
Extensia nu e cea romaneasca asa ca poate se potriveste.

Don Quichotte

12 Apr 2011, 15:41

Intr-adevar, calitatea componentelor e evident superioara in cazul jocului facut de nemti fata de extensia romaneasca. Totusi, cred ca si cea din urma se invarte timid undeva in zona acceptabilului.
Grafica e diferita nu pentru ca producatorul e diferit ci, presupun, pentru ca jocul a fost produs inainte de implementarea noului design grafic anul trecut, iar extensia a fost produsa dupa. Logica imi spune ca si Kosmos scot tot cu grafica noua acum.
Din pacate, daca extensia in engleza de la "taraba de jocuri" (Mayfair) are grafica din poza pe care o afiseaza ei, atunci tot nu se potriveste. Da, exista si alte variante grafice decat acestea doua, din pacate, dupa cum se poate observa usor din pozele de pe BBG. O sa scriu retailerilor de la noi, sa-i intreb.

jakkal

12 Apr 2011, 23:48

Povestea cu jocul COLONISTII DIN CATAN este urmatoarea:

Pentru jocul de baza exista 2 editii, ambele publicate de catre IDEAL BOARDGAMES -

- Prima editie a fost produsa in Romania (in acest moment nu se mai produce) si cutia arata astfel:

from http://www.boardgamegeek.com/image/726879

- A doua editie este produsa in Germania si arata astfel

from http://www.boardgamegeek.com/image/862876

In acest moment, ambele expansiuni (5-6 jucatori si Navigatorii) sunt ramase la prima editie si sunt produse in Romania:
from http://www.boardgamegeek.com/image/726882
from http://www.boardgamegeek.com/image/726887

In ceea ce priveste jocul, desi componentele expansiunilor au o calitate inferioara editiei a doua a jocului de baza, acestea sunt perfect compatibile cu aceasta.

Ultima veste de la IDEAL BOARDGAMES este ca vor publica ambele expansiuni existente + inca vreo trei "noi" in versiunea a doua, undeva prin iunie 2011.

Jakkal

Don Quichotte

13 Apr 2011, 13:16

Multumesc jakkal, raspunsul este edificator.

Post Reply

Return to “Discutii generale”