Tokens

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
tenny

Tokens

28 Feb 2011, 09:21

Are cineva idee unde pot sa gasesc 1-2 seturi de meeples pentru Carcassonne? Am tot vazut pe site-uri de afara, dar e complicat cu plata/livrarea.

+

Mi-ar trebui niste tokens cam la 2.2 cm (lungime) pe 0.7 cm (latime). Cam complicat, stiu. Aveti idee de unde pot sa cumpar asa ceva?

Macar daca as gasi ceva sa cumpar sa tina loc de asa ceva. Nu stiu, piese de domino sau ceva sa adaptez. :roll:

Daca are cineva vreo idee, ii multumesc din suflet. :oops:

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

Re: Tokens

28 Feb 2011, 09:37

Am gasit de curand asta -> http://atelier13.ro/preturi/
Au preturi rezonabile si destule materiale din care sa alegi...

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 10:51

@tenny: Eu am luat de pe http://www.spielmaterial.de/english/, insa mi-au gresit ceva in comanda, iar livrarea a costat mult mai mult decat credeam eu. Totusi, am mostre din mare parte a produselor lor.

@tasurinchi: Interesant site-ul. Ai lucrat cu ei pana acum? Sunt curios daca la debitare placa de lemn 1000x100x10mm cu 20 lei s-au gandit ca cineva ar vrea... 1000 cubulete. Ar fi un pret extraordinar de bun, cu toate ca ar trebui sa mai gasesti pe cineva care sa le vopseasca.

tenny

28 Feb 2011, 11:00

@suf.. interesant site, dar n-as da comanda singur.. poate aduce cineva de acolo :roll:

@tasurinchi.. mersi de site.. poate o sa dau o fuga pe acolo..

Nu ar trebui neaparat vopsite, ar merge si lipite etichete printate in diferite culori pe ele.. si cand se strica doar inlocuite..

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 11:06

Inca nu am apucat sa lucrez, dar avand in vedere ca executa multe machete pt. arhitecti (de la un viitor arhitect si stiu de site), care pot avea multe detalii, banuiesc ca nu e problema sa le ceri 1000 de cubulete. Interesant e ca debiteaza si 3d la nevoie, numai ca probabil iese ceva mai scump.

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 11:13

@tasurinchi: Da, am vazut si eu (mai tarziu) ca fac masinute si alte cele. Foarte interesant site-ul! Ma intreb cum poti sa le dai matritele. Ceva document special, poate cum folosesc si cutter-plotter-ele? Le trimit un mail mai tarziu.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 11:24

Din FAQ:
Ce formate de fisiere trebuie sa pregatesc?
Situatia ideala pe care ne-o dorim este ca fisierele sa fie trimise in format dxf cu unitatea de masura stabilita in centimetri. In cazul in care extensia dxf reprezinta o problema, fisierele pot fi salvate si cu extensiile, dwg, cdr, eps, ai si 3dm.
In ce programe imi pot realiza proiectele?
Proiectul poate fi realizat in orice program care are la baza lucrul vectorial. Conditia importanta este ca fisierele lucrate sa se poata exporta in extensiile dxf, dwg, cdr, eps, ai, 3dm. Avantajul lucrului in Autocad, Corel, Adobe Illustrator, este ca poti utiliza template-urile noastre pentru a-ti pozitiona piesele.

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 11:35

Oh, acum vad si eu FAQ. Deja le-am trimis un mail cu 100 de intrebari :lol:

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 12:16

M-am lamurit, nu citisem bine tabelul de preturi. Te costa aprox. 50 bani sa-ti faci un omulet pentru Carcassonne, ceea ce nu mai e ieftin.

imba
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 12:22

Adica aproximativ 4-6 lei pt +1 jucator(in functie de cate extensii ai)? Si nu merita pentru ca...

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 12:31

Daca e sa faci 20 piese atunci poate e OK pentru unii. Eu prefer sa le iau gata taiate si vopsite si la pret cel putin la fel de mic, fara sa-mi bat capul cu desenat template-uri si alte minuni. Pentru piese in forme speciale si eu as merge tot pe varianta atelier13, cel putin pentru prototipuri.

tenny

28 Feb 2011, 12:43

ok, deci de unde le luam? :lol:

si daca e la proiect 13 astia, inteleg ca trebuie sa-mi fac o schema in programele alea :cry:

chiar as vrea +1 player la carcassonne tinand cont ca am foarte multe piese, unele le-am gasit pe net si le-am printat si lipit pe carton de aceeasi dimensiuni

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 13:43

@tenny: Intreband la spielmaterial, te costa aprox 26 lei cei 7 carcassone meeples (1.05 eur piesele + 5 eur transport).

cristianf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 18:31

Am lucrat in vreo 2 randuri cu baietii de la Atelier 13 si sunt super in regula. Mai este un astfel de atelier pe undeva pe la Timpuri Noi. Spot design se cheama, dar preturile sunt cam tot pe acolo. In ceea ce priveste fisierele, DWG este formatul ideal (pentru cei ce stiu sa lucreze in Autocad), dar daca nu ma insel ei oricum transfera desenul in CorelDraw, deci ori una ori alta. Daca este cineva interesat as putea sa-l ajut la realizarea unui desen in format DWG.

Problema cea mai mare nu este debitarea sau gravura, care sunt extrem de ieftine (parerea mea), ci materialul. Daca aveti vreo bucata de plexiglas pe acasa iesiti ieftin. Daca nu, trebuie sa cumparati de la ei (minim 1/4 dintr-o placa parca). Se poate merge si pe alte materiale cum ar fi lemnul de balsa, cartoane, foam, etc - unele mai ieftine, altele mai scumpe.

PS cei de la Spot Design pot printa 3D, asta daca aveti ceva talent la 3ds Max sau SketchUp :D

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 20:40

Foarte tare 3D printeru' :D

tenny

01 Mar 2011, 17:21

tenny wrote: Mi-ar trebui niste tokens cam la 2.2 cm (lungime) pe 0.7 cm (latime). Cam complicat, stiu. Aveti idee de unde pot sa cumpar asa ceva?

Macar daca as gasi ceva sa cumpar sa tina loc de asa ceva. Nu stiu, piese de domino sau ceva sa adaptez. :roll:

Daca are cineva vreo idee, ii multumesc din suflet. :oops:
Mi-a venit o idee cu astea:

Image

Daca mai aveti alte idei. :tu:

tenny

07 Mar 2011, 14:19

Scuze de duble post, dar altfel nu cred ca ar fi fost vazut. :oops:
cristianf wrote:Daca este cineva interesat as putea sa-l ajut la realizarea unui desen in format DWG.
Am trimis un mail la Spot Design sa ii intreb daca pot realiza meeples pentru Carcassonne (Regular Meeple + Big Meeple) in alte culori decat cele standard.
Astept raspunsul lor.
In caz ca este pozitiv, mai esti dispus sa ajuti cu desenul in format DWG?
Sau daca nu tu, altcineva?
Banuiesc ca ar fi mai multa lume interesata sa-si faca.

In caz ca ajuta:

Regular meeple: 16mm wide x 15.98mm tall x 9.94mm thick
Big meeple: 18.50mm wide x 19.28mm tall x 9.88mm thick

SpotDesign

27 May 2011, 23:55

Salut,

Sunt Alex, de la Spot Design, am gasit prezenta discutie si vreau sa mentionez ca nu tin minte sa fi primit acel mail cu cerere de oferta pentru meeple. Daca am raspuns este ok, daca nu, inca putem raspunde:).
In alta ordine de idei, am intervenit sa va spun ca evenimentul organizat de cei de la http://www.RedGoblin.ro (concursul 101 Meeples. 1.06.2011 la The Ark) il sponsorizam cu realizarea trofeelor si cu ocazia aceasta, doritorii-participantii la concurs vor putea sa primeasca gratuit Regular Meeple realizati din plexiglas colorat de 3 mm grosime (rosu, negru, albastru, galben)...Daca ii vreti mai grosi va trebui sa lipiti mai multi intre ei. Ulterior, fiecare dintre ei poate sa fie personalizat prin gravura, cu orice fel de detalii vreti voi.

Pentru alte intrebari sau detalii va stam la dispozitie.
Alexandru Cristal
http://www.spotdesign.ro

Post Reply

Return to “Discutii generale”