Language Dependence: Extensive use of text

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
ciocanul

Language Dependence: Extensive use of text

01 Oct 2010, 11:47

Language dependent-ul e o chestie care am observat ca e usor trecuta cu vederea de multa lume si rar discutata.
Apare sus pe boardgamegeek la descriere si e votata de catre jucatori, in mod normal ar trebui mereu sa fie clarificata de catre producator
Practic e vorba de jocuri unde exista mult text, in general sunt scrise pe carti si le folosesti la o actiune sau le citesti din alta parte.
Stiu ca toti stim engleza, nu e o problema sa nu le intelegi dar pe mine de exemplu ma enerveaza ca mi se pare ca textul mult "fragmenteaza" jocul si parca de multe ori
se naruie experienta de joc.
La jocurile care sunt o poveste nu cred sa fie o problema, in fond textul ala e jocul, e de inteles.
La altele in schimb este, mereu apar discutii, mereu imi baga unul sau altul cartea in fata si apare eterna si fascinanta intrebare: asta ce face ? :)
Eu personal am ajuns sa evit jocurile cu mult text.

Vreau sa aud si parerea voastra vizavi de mult text in joc: va deranjeaza sau nu ?

haretel

Re: Language Dependence: Extensive use of text

01 Oct 2010, 11:48

nu ma deranjeaza

criss

01 Oct 2010, 12:21

Mie a ajuns chiar sa-mi placa, asa ca m-am apucat de Dungeons & Dragons 4E.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

01 Oct 2010, 14:09

Ar fi culmea sa te deranjeze textul in momentul in care citesti pe net despre Last Night on Earth sau Castle Ravenloft si iti ajunge jocul acasa :D L-ai cumparat, stii ce sa te astepti.

Sincer, am destul de multe momente cand aleg un ameritrash in fata unui brain burner euro cu doua maini. Insa am si zile cand parca mi-as incorda putin creierul la un joc serios, fara povesti prea multe - fiecare cu bookkeeping-ul lui, dam toti la manivela si cel mai bun sa castige.

adixor

01 Oct 2010, 19:18

nu ma deranjeaza in mod normal dar nici nu am jucat cu oameni care sa ma intrebe "ce face cartea asta?" prea des. daca totusi este excesiv (Arkham Horror de exemplu, scris mic si mult) e posibil sa devina obositor dupa cateva ore, mai ales dupa ce am nu-stiu-cate-item-uri si arme si magii si altele.

Post Reply

Return to “Discutii generale”