Jocuri noi 2019

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
User avatar
Haddeo
Administrator
Administrator
Posts: 1594
Joined: 28 Dec 2015, 19:59
Location: Bucuresti

Re: Jocuri noi 2019

Post: # 99539Post Haddeo
07 Jun 2019, 14:03

Wooow, de când așteptam
Modern Romanian Art
RO (Ra retheme)
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 502
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Re: Jocuri noi 2019

Post: # 99584Post rabesandratana
10 Jun 2019, 12:27

Apare in curand Carpe Diem - second edition. Aceeasi uratenie, dar cu o mica ajustare de culori (cele problematice) si cu o schimbare a plansei pricipale de joc, dar si o regula schimbata.

Steaua in care te plimbai pentru a lua cartonase de joc, a disparut si in locul ei, avem acum un rondel, fapt ce a facut ca si o regula sa se schimbe, si anume, nu mai poti face miscarea de "bounce back", atunci cand plecai dintr-un loc si te duceai intr-un spariu complet gol, aveai alternativa sa o iei inapoi pe linia pe care ai venit.

Acest lucru, schimba radical din strategia de joc, dar si din posibilitatile de a lua anumite tile-uri, iar comunitatea, in frunte cu Rahdo, pare sa fi primit aceasta veste, ca fiind un mare regres in evolutia jocului. Am citit deja reactii negative, Rahdo a postat un video cu Top 10 jocuri din 2018 - revizitat, in care SPOILER ALERT, Carpe Diem, de pe locul 1, a cazut tocmai pe locul 13, din pricina acestei schimbari.

Una peste alta, ma bucur ca am editia 1, asa cu problemele ei grafice. Cine a asteptat cu speranta editia 2, se pare ca vine cu acele culori reparate (nu gasesc nicaieri daca au schimbat si verdele de pe spatele cartonaselor) dar cu un gameplay "stricat".
Well done Alea! (Si nu il suspectez pe Feld de aceasta schimbare, pentru ca pare un tip prea inteligent, la ce jocuri scoate)
Aici un link cu o poza a plansei noi:
http://brett-spiel.de/2019/zweite-aufla ... arpe-diem/
Image

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 4790
Joined: 20 Dec 2010, 10:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Jocuri noi 2019

Post: # 99590Post DanielIndru
10 Jun 2019, 13:00

Si ce te impiedica sa tragi tu liniile alea (pun!) si sa joci conform primului set de reguli?

Si cine l-a pus pe Rahdo in fruntea comunitatii? :)

User avatar
Corwin
King Meeple
King Meeple
Posts: 1418
Joined: 23 Nov 2012, 16:04
Custom Rank: Terraformer
Location: Cluj-Napoca

Re: Jocuri noi 2019

Post: # 99597Post Corwin
10 Jun 2019, 13:14

Un nou joc de la Daniele Tascini (Tzolk'in, Marco Polo, Teotihuacan), in cooperare cu un first time designer, Federico Pierlorenzi: Trismegistus: The Ultimate Formula
You are an adept of the mysterious art of alchemy, seeking a way to become the successor of the greatest alchemist ever living — Hermes Trismegistus. In order to do so you will be transmuting mere metals into pure gold, performing experiments, and inventing artifacts to finally achieve everlasting greatness.

Trismegistus: The Ultimate Formula is played over three rounds during which you will draft exactly three dice. By expertly utilizing the potency of your drafted die, you will be able to transmute precious materials, collect alchemical essences, purchase and activate artifacts, and perform experiments that will progress you along four mastery tracks. You will also build a secret hand of publication cards which — together with the value of your experiments, the completed formulas of your Philosopher's Stone, and your collected gold — will determine your final score in victory points and, perhaps, make you the greatest alchemist, someone able to rival Hermes Trismegistus himself!

The game features custom dice, the sides of which represent alchemical materials. At the beginning of each round, the dice are rolled and grouped by their respective types. On your turn, you must either draft a new die or utilize the untapped potency of a previously drafted die. Based on the material associated with your chosen die, you will be able to collect certain essences in addition to the material to which the die is keyed. Additionally, the color of the die will determine which types of transmutations you can perform, refining raw materials and increasing your mastery of the elements.

Acquire precious artifacts in order to maximize the effects of your transmutations. Conduct experiments. Increase your knowledge and expertise and discover the ultimate formula!

The game includes a solo mode by Dávid Turczi and Nick Shaw.

—description from the publisher
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe: Yucata | Board Game Arena | Boite a jeux | MaBi Web | Terra Mystica app

User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 502
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Re: Jocuri noi 2019

Post: # 99599Post rabesandratana
10 Jun 2019, 13:44

DanielIndru wrote:
10 Jun 2019, 13:00
Si ce te impiedica sa tragi tu liniile alea (pun!) si sa joci conform primului set de reguli?

Si cine l-a pus pe Rahdo in fruntea comunitatii? :)
Da chiar, nici nu m-am gandit la asta! Oare ce ma impiedica sa cumpar un set de carioci si sa trag eu linii pe jocuri care costa 200 lei bucata? Sau oare ce ma impiedica sa imi scanez prima editie, schimb culorile usor in Photoshop si apoi le reprintez pe mucava iar restul jocului il arunc, pastrand doar plansele si cartile.

Sau anumiti producatori, ar putea testa mai mult un joc, ar putea face niste teste de print sa vada cum iese culoarea, sa il joace o luna 100 de gameri cu experienta si sa vina cu pareri despre ce era bun in prima editie si ce schimba in rau sau in bine, editia a 2-a. Dupa care sa zica Alea: uite, 230 lei jocul, gameplay testat, corect printat iar setul de carioci, sa stea pe raft la librarie.

Dar na, fiecare o sa o tina pe a lui, ca de aia exista atatea pareri diferite, ca in orice alt domeniu!

Iar pe Rahdo, l-am pus in fruntea ierarhiei mele, pentru ca imi place cel mai mult. :tu: Poate pentru tine, Vasel sau baietii de la "Shut Up and SD" sunt cei mai buni si au parerile cele mai avizate, sau poate Jon Get Games e cel care trebuie sa comenteze despre Carpe Diem! Oricum, nu doar Rahdo a dat de pamant cu noua editie, ci sunt destule comentarii negative, scrise.

PS: Daca mai ai jocul, incearca-l cu regula noua, fara stea si sa imi zici daca e mai bun, pierzand atatea oportunitati de a lua tile-uri precum ai fi facut in prima editie? Ma indoiesc ca o sa zici ca e mai bine fara acea stea si cu alegeri mai putine la dispozitie.

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 4790
Joined: 20 Dec 2010, 10:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Jocuri noi 2019

Post: # 99609Post DanielIndru
10 Jun 2019, 16:54

Poti sa printezi acele linii pe un autocolant care se desprinde cu usurinta.
Sau sa le desenezi usor direct pe tabla cu un creion ce se sterge cu radiera.
Exista solutii, nu trebuie sa fie permanente.

Nu mai am jocul, mi-a placut de nota 6, adica l-as mai incerca daca insista oamenii de la masa si nu avem ceva macar de 7 prin preajma.

Post Reply

Return to “Discutii generale”