Jocuri noi 2011
- suf
- King Meeple

- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Re: Jocuri noi 2011
Nu stiu de ce, asa-mi vine sa-i zic lui Tom, mi se pare ca i se potriveste mai bine decat numele de botez.alexddumitru wrote:Vorba cântecului: „Don't believe the hype!” and who's Jack?
Probabil din cauza sloganului "Real men play boardgames!"... dar nu cred ca e o explicatie pe care sa o pot argumenta. Asa-mi vine mie, na.
Anyway, sper ca Jack o sa faca un review si la Olympos peste cateva saptamani.
- suf
- King Meeple

- DanielIndru
- King Meeple

Cum zic americanii, "I mean no disrespect".
Cu siguranta nu ma gandesc la fiul lui si nu vreau sa-l denigrez in vreun fel. Doar ca figura lui nu imi inspira deloc un "Tom" ci un "Jack".
Cu siguranta nu ma gandesc la fiul lui si nu vreau sa-l denigrez in vreun fel. Doar ca figura lui nu imi inspira deloc un "Tom" ci un "Jack".
- cristianf
- King Meeple

Deadwood un nou joc Fantasy Flight Games. Pare a fi vorba de un designer nou, Loïc Lamy, intrucat nu am mai gasit altceva facut de el. Mecanici de joc: worker placement si dice rolling.
Game description from the publisher:
Scofflaws are brawling in the streets of Deadwood. The railroad is being built, and to you and the other gangs in the badlands of South Dakota, this means one thing: cold, hard cash. As a cowboy on the wrong side of the law you know just how to take control of this shanty-town: threaten, fight, and kill off your rivals.
Deadwood is a wild-and-wooly board game with a quick and deadly twist on classic worker placement games. Your gang consists of three different classes of cowboys with different strengths: greenhorns, gunslingers, and trail bosses. Cowboys ride into town to gain control of (annex) buildings and fight other gangs' cowboys in shootouts.
At the beginning of the game, the town of Deadwood consists of the Town Hall, the Church, the Sheriff's Office, the Saloon, and four other randomly drawn buildings. Additional buildings are constructed whenever a cowboy annexes the Town Hall. Each building has at least one unique ability that is used immediately, with some buildings offering more long-term advantages.
A cowboy accesses these advantages by controlling the building. To gain control a player simply places one of his gang on a building tile, "annexing" it. Other gang leaders can try to gain control of your buildings through shootouts. The player that instigates the shootout receives a Wanted Poster token; the more cowboys you try to kill off, the more Wanted Poster tokens you collect, and the higher the fine you must pay at the end of the game.
Deadwood can end one of three ways: the Train Station is placed on the board once the railroad is built and completed, there are no more Wanted Poster tokens in the Crime Pool, or any player has no more cowboys alive. The player with the most cash at the end of the game is the winner!
- cristianf
- King Meeple

Cei de la Z-Man Games se pregatesc sa lanseze un nou joc: Atlantis Rising.
Pare a fi vorba despre un joc cooperativ pentru 2-6 jucatori cu ceva mecanici de worker-placement si dice rolling. Jucatorii au ca scop construirea unei porti intergalactice care sa le permita salvarea a ceea ce a mai ramas din insula. Ceea ce mi-a atras atentia asupra acestui joc este harta complet modulara (37 piese), deci vom avea parte de o scufundare cat mai realista o orasului (sper
). Artwork-ul jocului nu ma incanta deloc dar asta poate insemna pana la urma si un pret mai mic de achizitie. Vom vedea la vara.
Pare a fi vorba despre un joc cooperativ pentru 2-6 jucatori cu ceva mecanici de worker-placement si dice rolling. Jucatorii au ca scop construirea unei porti intergalactice care sa le permita salvarea a ceea ce a mai ramas din insula. Ceea ce mi-a atras atentia asupra acestui joc este harta complet modulara (37 piese), deci vom avea parte de o scufundare cat mai realista o orasului (sper
- suf
- King Meeple

Intr-adevar se va scufunda frumos datorita modularitatii hartii. Nu stiu de ce am avut impresia ca o harta modulara presupune ca de fiecare data sa arate diferit, insa manualul zice ca nu se schimba. Artwork-ul cam lasa de dorit. Cat despre pret, jocurile de la Z-Man de obicei sunt scumpe pe-aici. Of si mai si scrie mare "Made in China".
- cristianf
- King Meeple

Cred ca se pot amesteca tile-urile hartii, gen sa inserezi niste plaja in bratul de padure sau niste tile-uri de vulcan in bratul cu pajiste, samd. Habar n-am insa ce efect ar avea treaba asta asupra gameplay-ului.
- alia
- Special Meeple

The Road to Canterbury pare un joc interesant. Mie mi-a starnit interesul tema jocului si faptul ca este recomandat pentru 2 jucatori (mereu in cautare de jocuri bune in doi:) ) Momentan l-am adaugat la jocuri "de urmarit"

Game description from the publisher:
Greed, Pride, Gluttony, Wrath, Luxury, Idleness, and Envy – the infamous "Seven Deadly Sins". For the faithful, they instill horror. For you, on the other hand, they present a wonderful business opportunity!
In The Road to Canterbury, you play a medieval pardoner who sells certificates delivering sinners from the eternal penalties brought on by these Seven Deadly Sins. You make your money by peddling these counterfeit pardons to Pilgrims traveling the road to Canterbury. Perhaps you can persuade the Knight that his pride must be forgiven? Surely the Friar's greed will net you a few coins? The Miller's wrath and the Monk's gluttony are on full public display and demand pardoning! The Wife of Bath regales herself in luxury, the Man-of-Law languishes in idleness, and that Prioress has envy written all over her broad forehead. And the naughty stories these Pilgrims tell each other are so full of iniquity they would make a barkeep blush! Pardoning such wickedness should be easy money, right?
Not quite. For you to succeed as a pardoner, you'll need to do more than just sell forged pardons for quick cash. To keep your services in demand, you will actually need to lead these Pilgrims into temptation yourself! Perhaps some phony relics might help? There is also one big catch. The Seven Deadly Sins live up to their name: each sin that a Pilgrim commits brings Death one step nearer, and a dead Pilgrim pays no pardoners!
So much to forgive, so little time. Will you be able to outwit your opponents by pardoning more of these Pilgrims' sins before they die or finish their pilgrimage to Canterbury?

- DanielIndru
- King Meeple

Hai, ca nu mai e mult, imediat e lansarea:
Last edited by DanielIndru on 15 Apr 2011, 11:27, edited 1 time in total.
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
La ce joc faci referire k imaginea pe bgg e cu "pending approval"
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
- DanielIndru
- King Meeple

- suf
- King Meeple

- DanielIndru
- King Meeple

Cica mai o luna jumate pana se dezlantuie zeii lui Keyaerts: http://www.ystari.com/wordpress/?p=1808
- DanielIndru
- King Meeple

Traducere din primul numar al revistei-newsletter Ystari:
Mihai, jakkal - credeti ca se pot face precomenzi? Pe mine ma intereseaza ambele titluri.
Data de lansare a noului Caylus si a lui Olympos vor fi deci iunie 2011.The next edition of Caylus is looming and for this occasion, we decided to give a facelift to the game by William Attia. He will therefore have a new box, a new board and new building tiles. However, the goal is not, as in the deluxe version signed by Mike Doyle, to change these elements considerably. Our will is contrary - to respect the original game, so as to preserve all its readability and accessibility. We will keep the elements of the old version (which is 6 years old) while reworking them with modern technologies (remember that the old board Caylus was painted directly on canvas). You can see the result of this operation during 2011.
Mihai, jakkal - credeti ca se pot face precomenzi? Pe mine ma intereseaza ambele titluri.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Iata ca a aparut si coperta noului joc lansat in universul Small World. De data aceasta discutam despre un joc de sine stator, cu propria sa harta (sau harti), dar care poate fi combinat cu rasele si puterile existente deja.
Jocul vine cu 15 rase noi, 21 de puteri speciale, precum si (inovatiile) 9 locuri populare (populare places), 6 relicve, 9 munti intunecati, 1 vulcan, puncte de victorie (ca sa sublinieze independenta fata de jocul initial). Vor mai fi oferite si marker-e de armura, de ciocane si de razbunare, precum si multe alte suprize...
Data de lansare este estimata undeva in iunie, iulie, anul curent.
Pentru mai multe detalii, puteti sa cititi stirea postata de Eric Martin pe BGG, locul de unde am si extras informatia si poza.
Jocul vine cu 15 rase noi, 21 de puteri speciale, precum si (inovatiile) 9 locuri populare (populare places), 6 relicve, 9 munti intunecati, 1 vulcan, puncte de victorie (ca sa sublinieze independenta fata de jocul initial). Vor mai fi oferite si marker-e de armura, de ciocane si de razbunare, precum si multe alte suprize...
Data de lansare este estimata undeva in iunie, iulie, anul curent.
Pentru mai multe detalii, puteti sa cititi stirea postata de Eric Martin pe BGG, locul de unde am si extras informatia si poza.
- tasurinchi
- King Meeple

Astazi a fost publicat si regulamentul de la Olympos. Il puteti descarca de aici
- imba
- King Meeple

Avand in vedere ca avem printre noi si cititori entuziasti de reguli, m-am gandit sa deschid un topic unde sa anuntam cand apar regulile pentru jocurile care se vor lansa in 2011.
Considerand ca acestea vor aparea in marea majoritate a cazurilor inaintea lansarii efective a jocului, ne putem da seama cam cum va fi respectivul joc si daca regulile sustin interesul care a fost promovat sau ba.
Link-urile vor fi pe cat posibil direct link cu specificarea formatului si a marimii documentului pentru cei cu conexiuni mai putin rapide.
War of Honor (.pdf, 14Mb)
Joc de tip CCG care suporta 2-4 jucatori.
Dungeon Run (.pdf, 11Mb)
Joc de tip dunegon crawl cu eroi si batai cu monstri pentru 1-4 jucatori.
Admin edit: Acesta este cel mai bun loc pentru a publica stiri de orice natura (inclusiv legaturi catre regulamente) despre jocurile ce urmeaza sa fie lansate intr-un viitor apropiat.
Considerand ca acestea vor aparea in marea majoritate a cazurilor inaintea lansarii efective a jocului, ne putem da seama cam cum va fi respectivul joc si daca regulile sustin interesul care a fost promovat sau ba.
Link-urile vor fi pe cat posibil direct link cu specificarea formatului si a marimii documentului pentru cei cu conexiuni mai putin rapide.
War of Honor (.pdf, 14Mb)
Joc de tip CCG care suporta 2-4 jucatori.
Dungeon Run (.pdf, 11Mb)
Joc de tip dunegon crawl cu eroi si batai cu monstri pentru 1-4 jucatori.
Admin edit: Acesta este cel mai bun loc pentru a publica stiri de orice natura (inclusiv legaturi catre regulamente) despre jocurile ce urmeaza sa fie lansate intr-un viitor apropiat.
- DanielIndru
- King Meeple

- DanielIndru
- King Meeple