1. am discutat si varianta asta, problema cu contul nou e ca platesti taxe si e de preferat sa te folosesti de un cont deja facut.
2. cred ca partea cu banca este importanta mai mult pt cei din afara buc., pt ca si daca strang casierii direct de la oamenii din buc, adica sa se vada cu ei personal, cred ca au destul timp intr-o luna sa stranga toti banii. dar da, e o idee buna sa se mentioneze si ce banca prefera, daca e nevoie poate ne folosim de 2 conturi deja existente, la banci diferite (spre exemplu eu am un cont la BCR pe care nu il folosesc deloc), dar vom discuta asta pobabil la urmatoarea intalnire, cu mihai care parca a zis ca se ocupa el de tranzactiile prin cont (sau a fost propus).
cat despre exemplul tau, da, cam asa se va calcula rata pt fiecare luna. in prima luna nu stiu daca o sa iasa perfect, dar din a 2-a luna ma gandesc ca o sa fim mult mai organizati. adik probabil ca o sa stabilim cu 2-3 zile inainte de inceputul lunii exact ce joc luam fiecaruia, ca pe data de 1 sa stim exact cat va costa cadoul pt fiecare si cati bani sa strangem exact (cu tot cu taxe de transport si alte cheltuieli daca e cazul).
ca sa fiu sigura ca a inteles toata lumea, uite un exemplu ca al tau, cu date mai exacte:
Ex.: pt aprilie tre sa luam 3 jocuri: pt Gigi - 200 lei, pt Ion - 190 lei si pt Vasile - 210 lei. asta inseamna 200+190+210=600 lei in total pt luna aprilie. daca suntem 20 de oameni, rata pt aprilie este de 30 lei/persoana. daca suntem 25 oameni, rata este de 24 lei/persoana. daca suntem 30, rata = 20 lei/persoana.
deci formula ar fi mai degraba: suma.jocurilor/nr.participanti ...
stai ca abia acum m-a picat fisa

de fapt pt fiecare joc, se imparte la nr de participanti -1, pt ca doar nu cerem bani si de la aniversat

asta inseamna ca se schimba formula astfel: rata.lunara=suma.de[pret.joc/(nr.participanti-1)] daca o scrii pe foaie sub forma de fractie e mai usor de vizualizat si inteles. asta inseamna ca, fata de exemplul de mai sus, se modifica cu 1-2 lei in plus pretul/persoana in functie de cati suntem.
daca e neclar ce am povestit ziceti si incerc sa reformulez, poate cu un exemplu mai clar si mai complex.