[closed - replaced] Lord of the Boards

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Locked
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

Re: Lord of the Boards

25 Jan 2011, 14:01

Va propun ca de indata ce stabiliti toate datele acestei actiuni (nume, organizatori, conditii, alte detalii), sa deschideti o discutie noua in care sa le mentionati clar, in primul mesaj al respectivei discutii. Iar aceasta discutie sa ramana ca preliminara pentru eveniment, o data ce el a fost pus la cale pe de-a-ntregul...

Iar cand ma refer la discutie noua, o subliniez ca destinatie si pentru inscrierea persoanelor la actiune (sa poata sa vada fiecare "regulile" si sa decida in conformitate daca participa sau nu).

P.S. Va stau la dispozitie (probabil si oricare alt administrator) pentru rezolvarea redenumirii discutiei, anuntarii evenimentului o data ce este definitivat, precum si pentru alte chestiuni conexe... :)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

mihai
Special Meeple
Special Meeple

25 Jan 2011, 14:04

si ca sa incerc sa fac un mic sumar al persoanelor inscrise, in continuare, in ordinea numerelor de pe tricou: ) (ce imi placea cand auzeam asta la tv)

1. BogdanPocol
2. Pfinix
3. Imba
4. Boredgamer
5. IulianV
6. Adixor
7. Mihai
8. FixPix
9. Tasurinchi
10. BVicthor
11. Ioana(cu scuzele de rigoare)
12. Chuckila(cu scuzele de rigoare)
13. Sebik80

Daca am omis pe cineva, va rog sa ma scuzati si sa ma corectati, o sa fac update de fiecare data cand apare cineva nou pe lista.
Last edited by mihai on 25 Jan 2011, 18:58, edited 3 times in total.

Ioana

25 Jan 2011, 14:24

Mihai, trece-ma si pe mine pe lista :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

25 Jan 2011, 15:49

mihai wrote:Daca am omis pe cineva, va rog sa ma scuzati si sa ma corectati
"Chuckila il trage usor pe mihai de maneca"

mihai
Special Meeple
Special Meeple

25 Jan 2011, 17:09

@Ioana - cu mii de scuze,nu stiu cum am omis...cand am facut lista am "spicuit threadul"dupa cuvantul "ma inscriu"; my bad :(

@chuckila: imi cer scuze (tot usor?:) ) de omisiune, aceeasi scuze ca la Ioana; remediez problema imediat

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

25 Jan 2011, 17:29

Eu zic sa nu ne ambalam cu listele. Va avea fiecare ocazia sa se inscrie de la 1 februarie pana la 1 martie, apoi vom publica si lista cu participantii.
Pana atunci eu zic sa distribuim sarcinile si in acest sens o sa fac niste propuneri pe care ulterior sa le dezbatem:

PR
- responsabil cu postarile pe forum, contactare participanti, asistenta participanti - pfinix si tasurinchi prin rotatie sau dupa cum avem timp

Inscrieri
- adunare date de contact si centralizare intr-o baza de date (un Excel in Google Docs cel mai probabil) - imba

Casierie
- punerea la dispozitie a unui cont in care sa se stranga banii prin transfer online - aici eu ma gandeam asa: avand in vedere ca e si Mihai implicat, daca e de acord, sa fie el casier sef, pentru ca oricum o sa luam probabil jocuri de la Taraba si in felul asta banii ajung direct la sursa. Asadar Mihai + de rezerva tasurinchi + rezerva rezervei imba.
- in cazul in care unii participanti nu pot face transfer prin banca, va trebui sa ne intalnim personal cu ei pentru a ridica banii cash - asta putem s-o facem toti prin rotatie sau dupa cum avem timp.

Alegere jocuri - aici noi ne-am gandit astfel: toti cei inscrisi sa aiba ocazia sa faca acest lucru, prin rotatie, in grupuri de cate 2-3. Daca exista participanti care nu doresc sa participe la alegerea jocurilor vor trebui sa specifice acest lucru la inscriere

Alte sarcini administrative - diverse alte probleme ce pot aparea pe parcurs precum: alegere si imprimare ambalaje + felicitari (sau cum s-or numi - ne gandeam sa facem unele personalizate), cautare si alegere magazine din strainatate, daca e cazul etc etc - toti, prin rotatie sau dupa cum avem timp

Dupa cum am zis si la inceput, acestea sunt doar propuneri si o sa ii rog pe cei implicati sa confirme sau sa faca alte propuneri daca este cazul. Am incercat sa echilibrez cat de cat sarcinile, dar in principiu trebuie sa functionam ca o echipa si sa comunicam, iar daca unul dintre noi nu isi poate indeplini sarcina din diverse motive, cu siguranta unul dintre ceilalti 3 va putea sa-i tina locul.
In plus, daca mai exista si alte puncte pe care considerati ca trebuie sa le adaugam la lista de mai sus, va rog sa le mentionati aici.

adixor

25 Jan 2011, 17:34

cum zicea si VickdaReaper mai sus (dar putin extins) putem pune la dispozitie o secetiune speciala celor din echipa aceasta (invizibila pt restul utilizatorilor) prin care sa discutati mai usor decat ati face-o prin private messages. Un fel de "private forum". Dati-mi un PM daca va ajuta.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

25 Jan 2011, 17:36

@tasurinchi - eu sunt perfect de acord sa ma ocup cu "visteria"proiectului; pe langa acest aspect, daca mai sunt si alte sarcini, eu ma ofer si pentru altceva, avand in vedere ca nu necesita atat de mare efortul de a strange bani.

ceilalti mentionati, sunteti de acord cu atributiile? incet, incet se contureaza proiectul, pe 1 februarie "il lansam la apa" :)

imba
King Meeple
King Meeple

25 Jan 2011, 17:43

Chiar ma gandeam sa fac eu partea mai...pragmatico-numerica a operatiunii, dar mi-a luat-o tasurinchi inainte. :-)

Pot sa mai fac si alte sarcini administrative gen cautarea de magazine, design pe la diverse chestii, etc. in limita timpului disponibil.

Cat despre partea cu alegerea jocului eu cred ca ar fi ok in echipe de 3-4, dar sa ne asiguram ca e mereu un membru dintre noi sau admin de pe forum care sa coordoneze echipa ad-hoc. :-)

@adixor, da ar fi de ajutor.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

25 Jan 2011, 17:50

@mihai: Pai nimic din ce avem pana acum nu cred ca e foarte greu de dus la capat. Tocmai din cauza asta la unele puncte am specificat ca o sa ne ocupam toti in masura in care avem timp sau prin rotatie. Treaba cu banii o sa manance totusi un pic de timp zic eu pentru ca sumele platite trebuie centralizate ca si la inscrieri intr-un Excel. Asta in conditiile in care ma gandesc ca o sa fie persoane care o sa doreasca sa plateasca mai multe "rate" deodata si atunci trebuie notat cu atentie ce au platit...
@adixor: da, si eu zic ca ar fi de folos

mihai
Special Meeple
Special Meeple

25 Jan 2011, 18:07

@tasurinchi - e ok cum ai propus, normal ca as face un excel unde se centralizeaza toate sumele, cand au intrat, status pentru urmatoarele tranzactii, deci sunt de facut dar e bine ca nu e nimci complicat la nimeni.
eu zic ca o sa ne descurcam destul de bine cu totii.
@adixor - veeeeery goood idea :)

pfinix

25 Jan 2011, 18:18

@adixor: foarte buna ideea, nu stiam ca se poate :)
@restu': sunt ok cu distribuirea propusa a sarcinilor. daca apar probleme pe parcurs le rezolvam atunci (de genul, la un moment dat unul dintre noi nu poate sau nu are timp sa faca ceva).

pe 1 februarie o sa lansam un topic nou, unde scriem exact regulile de desfasurae a proiectului si ce trebuie sa trimita fiecare.

sebik80
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Just Muerte

25 Jan 2011, 18:20

sebik80 wrote:Cred ca as fi si eu interesat de un asemenea eveniment, mai ales dupa ce SS2010 a fost un succes rasunator :D
mihai wrote:si ca sa incerc sa fac un mic sumar al persoanelor inscrise, in continuare, in ordinea numerelor de pe tricou: ) (ce imi placea cand auzeam asta la tv)
si eu si eu :D

mihai
Special Meeple
Special Meeple

25 Jan 2011, 18:58

@sebik80 - done, esti pe lista :)

iulianv

26 Jan 2011, 01:25

deci, din cele de mai sus eu inteleg ca rata respectiva se va plati lunar in functie de nr. de sarbatoriti ai lunii urmatoare, dupa o formula de gen
rata_lunara = nr_sarbatoriti x (180 sau 220 lei) / nr_participanti
ajungand pe la aprox 10 lei/sarbatorit daca sunt 20 de participanti.
asa este? sau care va fi investitia aproximativa lunara?

propuneri:
1. poate ar fi mai potrivit decat sa-si puna cineva la bataie contul, sa se faca unul nou si taxele de deschidere si administrare (undeva pe la 100 lei/an, dar pot fi si mai mici la 50 lei/an, iar daca este si student este 0). Bineinteles tot pe numele cui se va ocupa de banuti, dar in felul acesta nu se amesteca transferurile acestui proiect cu transferurile personale. sau mai este varianta ca cine se ocupa sa aiba un cont pe care nu il foloseste si atunci nu mai are sens ce am spus mai sus.
2. daca se face cont nou, se poate alege banca in functie de unde au majoritatea participantilor (se poate preciza la inscriere). sa va spun si de ce, pentru ca la unele banci, ca sa transferi 10 lei intr-un cont de la alta banca iti ia si 4 lei comision, si nu stiu cat de mult iti mai convine atunci sa platesti cu 40% mai mult tot proiectul. bineinteles, exista din nou varianta sa te duci la un ghiseu la banca respectiva si sa-i depui direct in cont, dar, unu la mana, pentru multi poate fi destul de dificil sa ajunga la o sucursala, si doi la mana, din cate stiu eu la unele banci exista comision pentru depunere numerar, care se i-a chiar din contul in care s-a depus.

are vreun sens ce am spus, sau s-a discutat deja?

pfinix

26 Jan 2011, 02:16

1. am discutat si varianta asta, problema cu contul nou e ca platesti taxe si e de preferat sa te folosesti de un cont deja facut.
2. cred ca partea cu banca este importanta mai mult pt cei din afara buc., pt ca si daca strang casierii direct de la oamenii din buc, adica sa se vada cu ei personal, cred ca au destul timp intr-o luna sa stranga toti banii. dar da, e o idee buna sa se mentioneze si ce banca prefera, daca e nevoie poate ne folosim de 2 conturi deja existente, la banci diferite (spre exemplu eu am un cont la BCR pe care nu il folosesc deloc), dar vom discuta asta pobabil la urmatoarea intalnire, cu mihai care parca a zis ca se ocupa el de tranzactiile prin cont (sau a fost propus).

cat despre exemplul tau, da, cam asa se va calcula rata pt fiecare luna. in prima luna nu stiu daca o sa iasa perfect, dar din a 2-a luna ma gandesc ca o sa fim mult mai organizati. adik probabil ca o sa stabilim cu 2-3 zile inainte de inceputul lunii exact ce joc luam fiecaruia, ca pe data de 1 sa stim exact cat va costa cadoul pt fiecare si cati bani sa strangem exact (cu tot cu taxe de transport si alte cheltuieli daca e cazul).

ca sa fiu sigura ca a inteles toata lumea, uite un exemplu ca al tau, cu date mai exacte:
Ex.: pt aprilie tre sa luam 3 jocuri: pt Gigi - 200 lei, pt Ion - 190 lei si pt Vasile - 210 lei. asta inseamna 200+190+210=600 lei in total pt luna aprilie. daca suntem 20 de oameni, rata pt aprilie este de 30 lei/persoana. daca suntem 25 oameni, rata este de 24 lei/persoana. daca suntem 30, rata = 20 lei/persoana.
deci formula ar fi mai degraba: suma.jocurilor/nr.participanti ...

stai ca abia acum m-a picat fisa :) :D :) de fapt pt fiecare joc, se imparte la nr de participanti -1, pt ca doar nu cerem bani si de la aniversat :) asta inseamna ca se schimba formula astfel: rata.lunara=suma.de[pret.joc/(nr.participanti-1)] daca o scrii pe foaie sub forma de fractie e mai usor de vizualizat si inteles. asta inseamna ca, fata de exemplul de mai sus, se modifica cu 1-2 lei in plus pretul/persoana in functie de cati suntem.

daca e neclar ce am povestit ziceti si incerc sa reformulez, poate cu un exemplu mai clar si mai complex.

nuk3r

27 Jan 2011, 11:36

tasurinchi wrote:Eu zic sa nu ne ambalam cu listele. Va avea fiecare ocazia sa se inscrie de la 1 februarie pana la 1 martie, apoi vom publica si lista cu participantii.
Pana atunci eu zic sa distribuim sarcinile si in acest sens o sa fac niste propuneri pe care ulterior sa le dezbatem:

PR
- responsabil cu postarile pe forum, contactare participanti, asistenta participanti - pfinix si tasurinchi prin rotatie sau dupa cum avem timp

Inscrieri
- adunare date de contact si centralizare intr-o baza de date (un Excel in Google Docs cel mai probabil) - imba

Casierie
- punerea la dispozitie a unui cont in care sa se stranga banii prin transfer online - aici eu ma gandeam asa: avand in vedere ca e si Mihai implicat, daca e de acord, sa fie el casier sef, pentru ca oricum o sa luam probabil jocuri de la Taraba si in felul asta banii ajung direct la sursa. Asadar Mihai + de rezerva tasurinchi + rezerva rezervei imba.
- in cazul in care unii participanti nu pot face transfer prin banca, va trebui sa ne intalnim personal cu ei pentru a ridica banii cash - asta putem s-o facem toti prin rotatie sau dupa cum avem timp.

Alegere jocuri - aici noi ne-am gandit astfel: toti cei inscrisi sa aiba ocazia sa faca acest lucru, prin rotatie, in grupuri de cate 2-3. Daca exista participanti care nu doresc sa participe la alegerea jocurilor vor trebui sa specifice acest lucru la inscriere

Alte sarcini administrative - diverse alte probleme ce pot aparea pe parcurs precum: alegere si imprimare ambalaje + felicitari (sau cum s-or numi - ne gandeam sa facem unele personalizate), cautare si alegere magazine din strainatate, daca e cazul etc etc - toti, prin rotatie sau dupa cum avem timp

Dupa cum am zis si la inceput, acestea sunt doar propuneri si o sa ii rog pe cei implicati sa confirme sau sa faca alte propuneri daca este cazul. Am incercat sa echilibrez cat de cat sarcinile, dar in principiu trebuie sa functionam ca o echipa si sa comunicam, iar daca unul dintre noi nu isi poate indeplini sarcina din diverse motive, cu siguranta unul dintre ceilalti 3 va putea sa-i tina locul.
In plus, daca mai exista si alte puncte pe care considerati ca trebuie sa le adaugam la lista de mai sus, va rog sa le mentionati aici.
Personal nu am nimic cu nimeni, dar mi se pare putin fortat sa zici ca o sa iei jocuri "doar" de la Taraba, discutiile erau sa se ajute fenomenul si magazinele si nu un magazin anume. Participantii nu sunt probabil toti din Bucuresti si atunci e mai usor,financiar, sa comanzi un joc din zona respectiva. Personal nu as vrea sa cred ca interesul debordant al lui Mihai pentru acesta initiativa sa fie pura strategie de marketing. Sunt convins ca sunt destui care au fost deranjati de aceasta idee, dar au preferat sa nu o puna pe tapet. Gen Ioana, Alex, Adixor.
Doar cei 2 centi ai mei.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

27 Jan 2011, 11:42

Nu am citit tot threadul, doar discutiile de pe ultima pagina, dar as vrea sa particip si eu.
Banuiesc ca in curand o sa se publice undeva o versiune finala a mecanismului, ca nu am inteles foarte clar toate aspectele.

adixor

27 Jan 2011, 11:59

@nuk3r: eu am ratat propozitia respectiva. jocurile se pot lua de la orice seller, din tara sau strainatate chiar daca e un joc mai special pe wishlist, in functie de pret (cel mai probabil) sau alte parametri (transport rapid/bun, habar nu am ce altceva. Ba chiar pfinix zicea undeva, nu stiu daca pe forum sau pe un mesaj catre mine doar, ca bineintels ca pt cluj de exemplu vom lua de la cutia.ro daca e pe stoc, etc. Deci nu vad o problema in asta. Daca mihai considera necesar sau frumos sa acorde vreo reducere pentru acest proiect, foarte frumos din partea lui, dar nu as merge mai departe de atat sa zic ca vom folosi un anumit seller (si daca am fi facut-o, mai degraba foloseam boardgames.ro, nu credeti?). Mai mult, am discutat si nu va aparea pe "felicitare" in mesajul oficial numele magazinului, oricare ar fi el, ci doar numele forumului unde a aparut si a crescut ideea.

am putea sa incercam sa fim deschisi la cei care accepta si se implica in asta si sa laudam asta si sa nu credem ca orice idee are ceva comercial la baza. eu nu m-as simti bine sa am un magazin de boardgames si doar pentru asta sa nu pot sa zic/fac nimic niciodata, desi poate e pasiunea mea.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

27 Jan 2011, 12:25

@nuk3r - eu nu am mentionat sa se ia de la Taraba, in cazul in care o sa pot ajuta cu ceva o sa o fac, cu discounturi sau orice altceva pot ajuta. M-am implicat in proiect ca pasionat de boardgame, nu ca magazin online.

Decat sa planeze astfel de suspiciuni si acuzatii, atunci ma retrag ( nu cu placere) din proiect si las pe altii la care nu planeaza suspiciuni sa se ocupe. Eu m-am oferit sa particip, fiind printre primii care au discutat pe acest topic.

Adixor, o sa am rugamintea sa alegeti pe altcineva in locul meu.

Locked

Return to “Discutii generale”