Play my game
- VickdaReaper
- Super Moderator

Re: Play my game
N-ar avea de ce sa ma deranjeze. Doar mi-am exprimat parerile pentru a deschide o discutie si prin aceasta sa-l ajutam pe fixpix in imbunatatirea jocului sau. 
-
fixpix
Inca un weekend creativ. Nu e chiar varianta finala dar sint din ce in ce mai aproape.
- VickdaReaper
- Super Moderator

-
fixpix
Mersi, mersi
Nu uitati sa mai strecurati un joc cind aveti timp. Urmeaza saptamina viitoare o runda finala de corecturi dupa care am incheiat pasul asta si va las in pace.
Nu uitati sa mai strecurati un joc cind aveti timp. Urmeaza saptamina viitoare o runda finala de corecturi dupa care am incheiat pasul asta si va las in pace.
-
adixor
recunosc ca nu am mai jucat Civitas de la ultima sesiune dar sunt curios daca au mai aparut noutati, care e statusul, de unde pot sa-l cumpar 
-
fixpix
Mai dureaza un pic
. Sper ca pe marti (5 aprilie) sa termin ultimele modificari si sa mai trimit o runda de carti la testat. Teoretic ar trebui sa fie ultima transa, dupa asta nu mai modific decit punctajul in functie de raspunsuri.
-
adixor
ma pregatisem cu niste notite pentru Civitas, si am citit ultimul regulament (pe care nu-l citisem, shame on me, dar updatasem punctajele la fiecare card, si monumentele). notitele mele dupa ultimele 4 jocuri:
1. Primaria isi are rostul? (raspuns: in noul regulament scrie ca se desfiinteaza. good job, mai mult ne incurca)
2. Prea multe insule/domus/vile.
asta e impresia pe care am avut-o in cel putin 2 jocuri: ca sunt prea multe insule/domusuri si vile (per total). Mai ales in cazurile in care aveam in mana doar asa ceva, si cand trageam sa fac refresh tot asta trageam. e doar impresia mea?
3. la sfarsit in ce ordine se evalueaza forumurile? (raspuns: in noul regulament scrie ca ultimul care construieste un forum alege. good point)
4. nu ar fi o idee buna ca la upgrade sa conteze si resursa cartii upgradate? adica daca am o insula ce e LEMN ca resursa nu ar fi bine ca daca vreau un DOMUS care se face dintr-un lemn si 2 caramizi (e doar un exemplu) sa platesc doar caramizile, si lemnul sa fie insula decartata? Chiar daca asta implica modificarea unor cerinte de resurse pt domus si villa.
5. e enervant sa fac flip la cartile damaged (mai ales la cum ma afecteaza pe mine un raid cand uit sa-mi fac cohorte
) pentru ca nu mai stiu ce resurse necesita repararea lor. in plus, nu cred ca e eficient ca pe spate sa aiba tipul lor de resursa desenat. Asa, prefer ca la damage sa rotesc 90 grade cartea, si sa o am face up ca sa stiu cu ce o pot repara.
6. procedura de setup de la inceputul jocului pare cam greoaie (amesteci cladiri, imparti carti, iar amesteci cladiri ramase + raid/warband). ar fi ideal sa se faca o singura amestecare. poate asa:
a) se amesteca buildings + warbands. se impart 7 + 7. daca se trag warbands se pun jos la fel ca in timpul jocului si vor conta ca +1 barbar. se trage cate o carte pentru a inlocui fiecare warband tras la acest pas.
b) se aleg 5 si restul de 2 se decarteaza, nu se mai reamesteca
c) se amesteca raid in ultimele 15 carti (eventual si cele 4 decartate la B ca sa nu se piarda totusi).
alternativ o solutie interesanta poate fi ca la ROMA: se trag 5 carti si din ele 2 sau 3 se dau celuilalt.
cam atat.
1. Primaria isi are rostul? (raspuns: in noul regulament scrie ca se desfiinteaza. good job, mai mult ne incurca)
2. Prea multe insule/domus/vile.
asta e impresia pe care am avut-o in cel putin 2 jocuri: ca sunt prea multe insule/domusuri si vile (per total). Mai ales in cazurile in care aveam in mana doar asa ceva, si cand trageam sa fac refresh tot asta trageam. e doar impresia mea?
3. la sfarsit in ce ordine se evalueaza forumurile? (raspuns: in noul regulament scrie ca ultimul care construieste un forum alege. good point)
4. nu ar fi o idee buna ca la upgrade sa conteze si resursa cartii upgradate? adica daca am o insula ce e LEMN ca resursa nu ar fi bine ca daca vreau un DOMUS care se face dintr-un lemn si 2 caramizi (e doar un exemplu) sa platesc doar caramizile, si lemnul sa fie insula decartata? Chiar daca asta implica modificarea unor cerinte de resurse pt domus si villa.
5. e enervant sa fac flip la cartile damaged (mai ales la cum ma afecteaza pe mine un raid cand uit sa-mi fac cohorte
6. procedura de setup de la inceputul jocului pare cam greoaie (amesteci cladiri, imparti carti, iar amesteci cladiri ramase + raid/warband). ar fi ideal sa se faca o singura amestecare. poate asa:
a) se amesteca buildings + warbands. se impart 7 + 7. daca se trag warbands se pun jos la fel ca in timpul jocului si vor conta ca +1 barbar. se trage cate o carte pentru a inlocui fiecare warband tras la acest pas.
b) se aleg 5 si restul de 2 se decarteaza, nu se mai reamesteca
c) se amesteca raid in ultimele 15 carti (eventual si cele 4 decartate la B ca sa nu se piarda totusi).
alternativ o solutie interesanta poate fi ca la ROMA: se trag 5 carti si din ele 2 sau 3 se dau celuilalt.
cam atat.
-
fixpix
2. Sint cele mai multe. Am incercat variante cu carti speciale in locul lor si devin prea putine.
4. Am luat-o in calcul si exista o cladire speciala care te iti da exact avantajul asta. Dar cladirile speciale nu au mai avut loc asa ca deocamdata ramin pe banca de rezerve.
5. Multa lume se plinge de asta. In noul regulament am precizat ca pot fi alese metode alternative de marcaj sau rotire. Personal, mi-ar placea ca in varianta finala sa fie tokenuri cu foc si fum de pus pe cladirile lovite. Eventual sa si scoata foc si fum, daca se poate.
6. Inca nu am o solutie pentru setup simplist. Poate pentru ca nu e. O sa ma mai gindesc cum pot reformula.
Am inceput sa trimit jocul la producatori. Nu am nimic concret pe moment dar nici nu ma grabesc, mai sint lucruri de corectat. Pasi marunti.
4. Am luat-o in calcul si exista o cladire speciala care te iti da exact avantajul asta. Dar cladirile speciale nu au mai avut loc asa ca deocamdata ramin pe banca de rezerve.
5. Multa lume se plinge de asta. In noul regulament am precizat ca pot fi alese metode alternative de marcaj sau rotire. Personal, mi-ar placea ca in varianta finala sa fie tokenuri cu foc si fum de pus pe cladirile lovite. Eventual sa si scoata foc si fum, daca se poate.
6. Inca nu am o solutie pentru setup simplist. Poate pentru ca nu e. O sa ma mai gindesc cum pot reformula.
Am inceput sa trimit jocul la producatori. Nu am nimic concret pe moment dar nici nu ma grabesc, mai sint lucruri de corectat. Pasi marunti.
-
adixor
fixpix, ce se mai intampla pe plaiurile romane?fixpix wrote:Am inceput sa trimit jocul la producatori. Nu am nimic concret pe moment dar nici nu ma grabesc, mai sint lucruri de corectat. Pasi marunti.
-
fixpix
In momentul de fata jocul a fost acceptat de catre un producator care urmeaza sa-mi spuna in termen de 8 saptamini (din care au mai ramas 6) daca si in ce conditii o sa-l publice. Daca refuza o sa incerc cu urmatorul, si tot asa. E un proces extrem de indelungat dar necesar. As putea trimite la mai multi dar din cite am inteles e mai simplu daca e oferita exclusivitate.
In legatura cu jocul in sine, nu se prea intimpla mare lucru. Cochetez cu ideea de a-l face sa functioneze si pentru 3-4 jucatori dar inca nu am descoperit o modalitate care sa nu modifice radical citeva mecanici de baza.
In legatura cu jocul in sine, nu se prea intimpla mare lucru. Cochetez cu ideea de a-l face sa functioneze si pentru 3-4 jucatori dar inca nu am descoperit o modalitate care sa nu modifice radical citeva mecanici de baza.
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
As vrea tare mult sa incerc si eu jocul. Pare extrem de interesant. Mai e available pe undeva vers PnP??? Cea cu grafica redusa?(printer-stuff)
Good luck cu producatorii. Ce o iesi cum o fi, eu o il cumpar. Si vreau si un autograf pe rulebook
(sper ca asta e fara dineros).
Good luck cu producatorii. Ce o iesi cum o fi, eu o il cumpar. Si vreau si un autograf pe rulebook
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
-
adixor
il pot aduce la intalnirea de duminica. de-abia astept sa-l mai joc si eu, dar am versiunea low graphics. nu ca ar conta, am observat ca nu ma deranjeaza deloc.
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
E perfect. Vroiam sa scot si eu o copie sa-l "forjez" nitel, sa mai vin cu niste feed-back. E great ca e 2p. Am un prieten foarte meserias la games in general, si cam doar cu el joc (pt un gaming exp de nivel mai ridicat). Cu restul de indivizi din grupul meu care se declara interesati de fenomen, ramanem la nivelul de party games din mai multe pcte de vedere.
Oricum, e ok si asa. Abia astept macar sa-l incerc.
P.S. E bine ca ai vers low-graphic. Mai ales pentru teste si pentru invatat pe cineva nou un joc. Vreau sa vad game-mecanics, balance, etc... Sunt mult mai utile din punctul acesta de vedere cele low-g, pentru ca ai atentia indreptata spre ce trebuie :d
Oricum, e ok si asa. Abia astept macar sa-l incerc.
P.S. E bine ca ai vers low-graphic. Mai ales pentru teste si pentru invatat pe cineva nou un joc. Vreau sa vad game-mecanics, balance, etc... Sunt mult mai utile din punctul acesta de vedere cele low-g, pentru ca ai atentia indreptata spre ce trebuie :d
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!