Boardgame Reviewers: Past and Present (pretext de bârfă)
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Re: Boardgame Reviewers: Past and Present (pretext de bârfă)
Aha, ok. Mersi de corectare. Jim/Jon....potato/potato
)
-
DeeDee
- King Meeple

Ai incercat Shut up and sit down? Si ei sunt destul de populari.dmx85 wrote:In ultimele 12 luni am vazut o gramada de review-uri video, asa ca mi-am format si eu o parere destul de clara:
-Dice Tower
- Rahdo
- JonGetsGames
- Game Boy Geek
- Rodney Smith
- Will Wheaton
- Drivethru
- Ryan Metzler
- UndeadViking .
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
La mine sunt grupati asa:
Tom Vasel e favoritul absolut. Uneori ii impartasesc opiniile, alteori nu, insa explica excelent, fluid si exhaustiv (cu exceptia unor jocuri mamut, unde precizeaza si el ca nu va acoperi toate regulile).
ShutUp&SitDown sunt absolut fabulosi, deja nu ii mai consideri simply reviewers, sunt si entertainers. Fiica-mea s-a uitat si de trei ori la un review (de ex. Caverna)
White Glove imi place, din pacate nu sunt multe.
Si Cody imi place destul de mult.
Pe Rodney Smith l-am descoperit recent, e excelent. Are playthrough foarte entrenante si instructive
Ryan e ok.
UndeadViking imi place, nu e in top dar e pertinent si clar, chiar daca putin mai lent decat mi-as dori.
Am descoperit de curand TeamHyperCube, trei pusti care fac si reviews si playthrough; mai au mult de invatat, insa promit si mi-au placut.
Mai e o echipa de doi, un tip si-o tipa (cu parul rosu) ce fac playthrough, parca GreyElephant, daca nu ma insel.
Daca simt nevoia de a ma pedepsi, ma fortez sa ma uit la:
Radho - ma scoate din minti cu mocaiala si eternele greseli. Nu cred ca am vazut un review de-al lui care sa nu contina cateva chifle Mari. Stiu, important e sa inteleg cum se joaca, insa daca ma ridic enervata de lalaiala lui n-am rezolvat nimic.
Game Boy Geek - ok, insa ma plictiseste rau.
Nu mai rau decat Eekamouse (DriveThrough). Tipul explica bine si plec edificata dupa un review de-al lui (daca n-am incotro si ma uit), insa incep sa casc numai cand il vad.
Va trebui sa ma uit si eu dupa Will Wheaton, am vazut ceva si mi-a placut, insa nu sunt familiarizata cu el, iar voi prea il ridicati in slavi ca sa nu devin curioasa
Also, JonGetsGames, must check that.
Mai sunt doi revieweri care promit, o tipa tare draguta, Crisu, care face mostly kids'games
si un baiat, nu stiu dac-ati auzit de el, Darksion...

Tom Vasel e favoritul absolut. Uneori ii impartasesc opiniile, alteori nu, insa explica excelent, fluid si exhaustiv (cu exceptia unor jocuri mamut, unde precizeaza si el ca nu va acoperi toate regulile).
ShutUp&SitDown sunt absolut fabulosi, deja nu ii mai consideri simply reviewers, sunt si entertainers. Fiica-mea s-a uitat si de trei ori la un review (de ex. Caverna)
White Glove imi place, din pacate nu sunt multe.
Si Cody imi place destul de mult.
Pe Rodney Smith l-am descoperit recent, e excelent. Are playthrough foarte entrenante si instructive
Ryan e ok.
UndeadViking imi place, nu e in top dar e pertinent si clar, chiar daca putin mai lent decat mi-as dori.
Am descoperit de curand TeamHyperCube, trei pusti care fac si reviews si playthrough; mai au mult de invatat, insa promit si mi-au placut.
Mai e o echipa de doi, un tip si-o tipa (cu parul rosu) ce fac playthrough, parca GreyElephant, daca nu ma insel.
Daca simt nevoia de a ma pedepsi, ma fortez sa ma uit la:
Radho - ma scoate din minti cu mocaiala si eternele greseli. Nu cred ca am vazut un review de-al lui care sa nu contina cateva chifle Mari. Stiu, important e sa inteleg cum se joaca, insa daca ma ridic enervata de lalaiala lui n-am rezolvat nimic.
Game Boy Geek - ok, insa ma plictiseste rau.
Nu mai rau decat Eekamouse (DriveThrough). Tipul explica bine si plec edificata dupa un review de-al lui (daca n-am incotro si ma uit), insa incep sa casc numai cand il vad.
Va trebui sa ma uit si eu dupa Will Wheaton, am vazut ceva si mi-a placut, insa nu sunt familiarizata cu el, iar voi prea il ridicati in slavi ca sa nu devin curioasa
Also, JonGetsGames, must check that.
Mai sunt doi revieweri care promit, o tipa tare draguta, Crisu, care face mostly kids'games
-
DeeDee
- King Meeple

Cum eu am intrat in hobby datorita lui Wil Wheaton, mi se pare de necrezut ca nu a vazut absolut toata lumea absolut toate episoadele de Tabletop 
Imi amintesc si acum cat am ras la episodul cu Stone Age.
Bine, are si episoade slabe, nu zic nu (Cards Against Humanity - dar acolo jocul e prost, ce sa-i faci) dar eu as vrea sa vad o astfel de emisiune pentru fiecare joc din wishlist inainte sa-l chiar cumpar.
Bine, are si episoade slabe, nu zic nu (Cards Against Humanity - dar acolo jocul e prost, ce sa-i faci) dar eu as vrea sa vad o astfel de emisiune pentru fiecare joc din wishlist inainte sa-l chiar cumpar.
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
26octombrie wrote:
Mai sunt doi revieweri care promit, o tipa tare draguta, Crisu, care face mostly kids'gamessi un baiat, nu stiu dac-ati auzit de el, Darksion...
![]()
Mersi Luana, desi mai e de munca pana sa ajung la rangul celor mentionati mai sus, dar hopefully invat
Hai sa mentionez si eu daca tot e topicul.
La mine ar fi asa:
Review-uri
1) Tom Vasel : Imi place foarte mult entuziasmul omului, se vede pasiunea pentru jocuri cand vorbeste si parca te ia si pe tine valul cand il asculti. Asta cred ca e farmecul lui, Astea fiind spuse, ma uit la el pentru parere si general overview, nu pentru cum se joaca. La capitolul asta explica foarte succint, sare de la una la alta si de multe ori sare peste unele reguli, dar video-urile lui sunt mai mult pentru a-si exprima opinia decat pentru a te face sa inveti regulile ceea ce e ok. De multe ori ne potrivim la capitolul jocuri ceea ce e un plus.
Clipurile cu Zee si Sam sunt fun desi uneori se lungesc mult(ceea ce e normal pe de o parte, dar tine de dispozitie, uneori sunt ok sa acult un clip de 30-40 min sau mai mult, alteori nu prea).
2) Shut up and Sit Down: Mult umor, intro-uri faine, imi plac unghiurile alese si faptul ca uneori fac review-ul in diverse locuri(nu doar in casa), explica ok incat sa iti faci o idee si totul are un ton umoristic(putin sarcastic uneori) ceea ce imi place foarte mult. La fel ca si in cazul lui Tom, cand ascult un review de-a lor parca am jocul in fata si simt un impuls destul de mare sa pun mana pe joc si sa il intind pe masa sau sa il cumpar daca nu il am(de obicei ascund portofelul). Uneori tind sa vorbeasca mult pe langa jocul(sau parerea in sine) si ma pierd, dar nu sunt foarte dese cazurile.
3) Wil Wheaton/Tabletop: Tabletop a fost o serie care m-a captivat din prima. Pe Wil il stiam dinainte, de la seriile de DnD de la Pax si stiam ca e un tip foarte amuzant si carismatic, iar la Tabletop parca totul se uneste intr-o emisiune de succes, cadrele, modul de explicat, interactiunea intre jucatori, etc. Poate sunt biased ca sunt fan Wil, Felicia Day si Geek and Sundry, dar so be it
4) Drakkenstrike: Pe vremea cand facea review-uri. Imi placea mult modul de prezentare, felul in care vorbea si explica, tranzitii, etc. Reusea sa te faca sa intelegi daca jocul ti se potriveste(and the basics of play) fara a se lungi prea mult.
5) Rhado : Imi place ca e entuziasmat omul de joc, dar tinde sa se lungeasca foarte mult uneori cu explicatii despre strategii si ce ar putea face X daca ar lua Y, dar cum ar putea bloca el daca ar merge pe Z, ceea ce nu e rau, dar sunt multe momente de genul si se pierde putin din fluiditate. In rest modul de prezentare e unul ok, desi , personal, as prefera daca tot face play session chiar sa joace cu cineva, decat sa joace el singur pentru 2 oameni(poate ar iesi o interactiune amuzanta gen Tabletop), dar inteleg ca uneori nu exista disponibilitate pt asta si atunci nu e posibil. Ce nu imi prea place este faptul ca e prea "pozitiv" la orice joc. Inteleg sa fii asa la jocurile care iti plac si te prind, dar mi se pare ca e asa si la jocurile care nu ii plac si care spune ca nu sunt pentru el. Asta imi place la Tom, spune ce nu ii place in unele jocuri fara sa spuna ca jocul e naspa, nejucabil etc. Rhado e mereu....this game is fantastic....it's amazing....it blew me away...it's not for Jen and me because.....but it's fabulous. Inteleg ca poate iti place si un joc care nu te atrage, dar mi-e greu sa cred ca toate jocurile sunt absolut fantastice. You can make a good , clean review even if you say some bad parts about the game. Chit ca o faci intr-o forma mai pasnica.
Pt reguli ma uit la :
1) Rodney Smith/ Watch it played: Carismatic, explica foarte fain, are o oarecare coerenta in reguli si nu sare de la un punct la altul astfel incat sa te incurce si modul de prezentare e unul placut.
2) Paul Grogan / Game Rules: La fel, explicatii ok, la subiect cu un stil placut vizual si auditiv.
La Ryan Metzler ma mai uit uneori dar nu ma topesc dupa pentru ca la unele mi se pare prea lent. prea lipsit de emotie, de inflexiuni. Apreciez ce face omul si parerile sunt ok, doar ca ar merge sa schimbe putin stilul.
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Heh, mie mi-a placut episodul cu Cards Against Humanity, chiar daca nu stiu daca l-as juca vreodata. Depinde foarte mult de oamenii cu care-l joci. Oricum ma uit la Tabletop mai mult pentru experienta pe care o ofera un anumit joc, si nu pentru reguli/review.deevinnula wrote:Cum eu am intrat in hobby datorita lui Wil Wheaton, mi se pare de necrezut ca nu a vazut absolut toata lumea absolut toate episoadele de Tabletop
- adelindumitru
- Super Moderator

De menționat faptul că Rodney Smith nu e reviewer. Nu oferă niciodată recomandări și nu își exprimă opinia despre un joc, ci doar prezintă modul în care se joacă. Dar da, și mie îmi place ceea ce face.
Rahdo mi se pare foarte- foarte enervant, și foarte slab ca reviewer. În afara faptului că a intrat pe o nișă pe care nu mai sunt alți revieweri (heavy euro games, jocuri fără conflict, etc.) nu văd alte motive pentru care atât de mulți oameni îl urmăresc.
Mie îmi plac în ordinea următoare:
1. Dice Tower (mă rog, Tom, Zee și Sam, că la ceilalți nu mă prea uit)
2. Greyelephant (nu mai sunt atât de activi și nu mai postează atât de des ca în trecut, dar au playthroughs interesante, bine făcute, și dau și recomandări bune atunci când o fac)
3. Shut up and sit down (i-am descoperit recent, dar sunt foarte simpatici)
4. Boardgamebrawl (e cam agresiv în exprimare, dar gusturile lui în materie de boardgames sunt cele mai apropiate față de ale mele)
5. The Discriminating gamer (sunt foarte entertaining videoclipurile puse de el)
Rahdo mi se pare foarte- foarte enervant, și foarte slab ca reviewer. În afara faptului că a intrat pe o nișă pe care nu mai sunt alți revieweri (heavy euro games, jocuri fără conflict, etc.) nu văd alte motive pentru care atât de mulți oameni îl urmăresc.
Mie îmi plac în ordinea următoare:
1. Dice Tower (mă rog, Tom, Zee și Sam, că la ceilalți nu mă prea uit)
2. Greyelephant (nu mai sunt atât de activi și nu mai postează atât de des ca în trecut, dar au playthroughs interesante, bine făcute, și dau și recomandări bune atunci când o fac)
3. Shut up and sit down (i-am descoperit recent, dar sunt foarte simpatici)
4. Boardgamebrawl (e cam agresiv în exprimare, dar gusturile lui în materie de boardgames sunt cele mai apropiate față de ale mele)
5. The Discriminating gamer (sunt foarte entertaining videoclipurile puse de el)
- dmx85
- King Meeple

am auzit de ei, probabil am vazut cateva video-uri, dar nu i-am vazut foarte des in listele video de pe BGG. Sau poate nu am bagat eu de seama. Cel mai probabil au fost ok, dar nu mi s-au parut memorabili.deevinnula wrote:Ai incercat Shut up and sit down? Si ei sunt destul de populari.dmx85 wrote:In ultimele 12 luni am vazut o gramada de review-uri video, asa ca mi-am format si eu o parere destul de clara:
-Dice Tower
- Rahdo
- JonGetsGames
- Game Boy Geek
- Rodney Smith
- Will Wheaton
- Drivethru
- Ryan Metzler
- UndeadViking .
- 26octombrie
- King Meeple

e posibil sa nu ti se pare ok, insa memorabili sunt, cu siguranta!dmx85 wrote: Ai incercat Shut up and sit down? Si ei sunt destul de populari.
am auzit de ei, probabil am vazut cateva video-uri, dar nu i-am vazut foarte des in listele video de pe BGG. Sau poate nu am bagat eu de seama. Cel mai probabil au fost ok, dar nu mi s-au parut memorabili.
Last edited by 26octombrie on 31 Jan 2017, 20:43, edited 1 time in total.
- dmx85
- King Meeple

sigur am vazut review-ul de la Sherlock Holmes Consulting Detective si intradevar a fost unul bun, daca nu chiar foarte bun. Dar am vazut destul de putine si de aia nu pot da un verdict clar daca imi plac mult sau nu.
- Daemian1981
- Wizard Meeple

Subscriu pt Rodney Smith si al lui Watch It Played pentru explicatii clare si corecte ale jocurilor. Ok, poate mai greseste pe ici pe colo, dar ori sunt greseli minore, ori revine asupra lor si le corecteaza. In plus, are si carisma dupa mine.
In rest, sunt in mare parte de acord cu majoritatea in ceea ce priveste reviewer-ii "consacrati".
La Dice Tower, Tom e cel mai fain / haios / pertinent in opinii, Zee e foarte carismatic, iar Sam e intre cei 2. Restul din echipa is plictisitori rau. Insa, consider ca review-urile lor se potrivesc cel mai bine pentru o prima triere / verificare a unui joc de care inca nu stii (mai) nimic. Review-urile (dpdv al volumului util de informatii) sunt in general ok dar nu neaparat exceptionale. De acord ca sunt entertaining si in 99% din cazuri la ei mai uit intai, insa uneori nu e suficient.
Cand am nevoie de mai multe informatii, caut un playthrough sau un review mai "in depth". Asa am dat la un moment dat de Rahdo, insa omul e foarte greu de urmarit. Intre logoreea debordanta si lipsa cursivitatii ("let's say I do this, but wait! oh oh oooh! what if... no, wait! oh oh! yeah, I'm gonna do this" - is this supposed to be funny or catchy?) ma cam pierde pe drum. Ma uit cand nu gasesc alt playthrough dar mereu pe sarite. Noroc ca l-am gasit pe Rodney Smith.
UndeadViking... pas! La Drakkenstrike am vazut vreo 2 review-uri acum ceva ani dar nu pot spune ca m-a impresionat stilul lui.
Will Wheaton e showman (deh, "defect" profesional) si e foarte tare in ceea ce face, dar... with less substance, more style. Sincer, nici nu prea sunt convins ca doreste sa puna accent pe review si explicatii de reguli, cat pe spectacol si pe senzatia pe care ti-o da. Dar asta nu e neaparat un lucru rau. Uneori chiar vrei sa vezi cum ar "trebui" jucat un joc atunci cand il traiesti sau cand respecti tematica. Jocurile n-ar trebui sa fie doar o respectare a regulilor sau o tacticizare excesiva; ele ar trebui intai sa fie fun, sa te prinda.
De restul n-am auzit sau n-am vazut nimic de la ei inca.
In rest, sunt in mare parte de acord cu majoritatea in ceea ce priveste reviewer-ii "consacrati".
La Dice Tower, Tom e cel mai fain / haios / pertinent in opinii, Zee e foarte carismatic, iar Sam e intre cei 2. Restul din echipa is plictisitori rau. Insa, consider ca review-urile lor se potrivesc cel mai bine pentru o prima triere / verificare a unui joc de care inca nu stii (mai) nimic. Review-urile (dpdv al volumului util de informatii) sunt in general ok dar nu neaparat exceptionale. De acord ca sunt entertaining si in 99% din cazuri la ei mai uit intai, insa uneori nu e suficient.
Cand am nevoie de mai multe informatii, caut un playthrough sau un review mai "in depth". Asa am dat la un moment dat de Rahdo, insa omul e foarte greu de urmarit. Intre logoreea debordanta si lipsa cursivitatii ("let's say I do this, but wait! oh oh oooh! what if... no, wait! oh oh! yeah, I'm gonna do this" - is this supposed to be funny or catchy?) ma cam pierde pe drum. Ma uit cand nu gasesc alt playthrough dar mereu pe sarite. Noroc ca l-am gasit pe Rodney Smith.
UndeadViking... pas! La Drakkenstrike am vazut vreo 2 review-uri acum ceva ani dar nu pot spune ca m-a impresionat stilul lui.
Will Wheaton e showman (deh, "defect" profesional) si e foarte tare in ceea ce face, dar... with less substance, more style. Sincer, nici nu prea sunt convins ca doreste sa puna accent pe review si explicatii de reguli, cat pe spectacol si pe senzatia pe care ti-o da. Dar asta nu e neaparat un lucru rau. Uneori chiar vrei sa vezi cum ar "trebui" jucat un joc atunci cand il traiesti sau cand respecti tematica. Jocurile n-ar trebui sa fie doar o respectare a regulilor sau o tacticizare excesiva; ele ar trebui intai sa fie fun, sa te prinda.
De restul n-am auzit sau n-am vazut nimic de la ei inca.
- 26octombrie
- King Meeple

man, you nailed him!Daemian1981 wrote:"let's say I do this, but wait! oh oh oooh! what if... no, wait! oh oh! yeah, I'm gonna do this"
-
DeeDee
- King Meeple

oh, am uitat sa-l mentionez pe Actualol
Nu stiu daca v-ati uitat la filmuletele lui. Are mai multe categorii: reviewuri, recomandari, top x....
Sunt tare amuzante majoritatea, pentru un incepator...
Nu stiu daca v-ati uitat la filmuletele lui. Are mai multe categorii: reviewuri, recomandari, top x....
Sunt tare amuzante majoritatea, pentru un incepator...
- bogdanjovi
- Chief Meeple

Eu prefer review-urile scrie (vă rog să nu psiho-analizați asta
).
Ce siteuri mai recomandați pentru genul scris de review, mai ales din perspectiva family gamer?
Ce siteuri mai recomandați pentru genul scris de review, mai ales din perspectiva family gamer?