Miţã wrote:Foarte interesant topicul darc cred că trebuie mutat în discuții generale.
Principalul factor clar este dolarul, apoi cred că o creștere foarte mare a cererii din piața.
Să presupunem că distribuitorul X la lansarea unui LCG în 2013 a comandat de la producător 200 bucăți, a dat către retail 150, atât a avut cerere, si retailul a vândut acele bucăți în decurs de un an.
Acum distribuitorul a achizitionat conform solicitărilor de la retail 200 de buc le-a vândut instant, la rândul lui si retailul le-a vândut în prima zi dar cererea a rămas.
Ca si distribuitor nu am nici cel mai mic interes să scad pretul atâta timp cât cererea este mai mare de cat pot sau vreau sa ofer.
În domeniul meu am pățit asta anul trecut cand din nefericire au murit 64 de tineri, atunci pompieri s-au trezit din somn si au început să verifice toate companiile, barurile, magazinele etc. În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500, în 4 noi nu mai era un extinctor în nici un magazin, în 10 noi la tura următoare din 65 Ron buc un extinctor a ajuns 90 s-au vândut 1500 de buc în 2 săptămâni tot atâtea se vânduseră la nivel de 2014.
Acum inteleg care e treaba cu coffin-box la boardgames...si ma gandesc ca daca tot au aparut jocuri in cutii in forma de bullet, vom vedea probabil si jocuri ambalate in ”instinctoare”...mai scumpe cu 25 ron decat cele ambalate in cutii de carton.
Cu siguranta ca dupa aparitia jocurilor ambalate in instictoare vom avea mult mai multe pasionate de boardgames.