Despre preturile jocurilor

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

Re: Oferte, promotii si chilipiruri

22 Nov 2016, 10:44

Miţã wrote:Foarte interesant topicul darc cred că trebuie mutat în discuții generale.
Principalul factor clar este dolarul, apoi cred că o creștere foarte mare a cererii din piața.
Să presupunem că distribuitorul X la lansarea unui LCG în 2013 a comandat de la producător 200 bucăți, a dat către retail 150, atât a avut cerere, si retailul a vândut acele bucăți în decurs de un an.
Acum distribuitorul a achizitionat conform solicitărilor de la retail 200 de buc le-a vândut instant, la rândul lui si retailul le-a vândut în prima zi dar cererea a rămas.
Ca si distribuitor nu am nici cel mai mic interes să scad pretul atâta timp cât cererea este mai mare de cat pot sau vreau sa ofer.

În domeniul meu am pățit asta anul trecut cand din nefericire au murit 64 de tineri, atunci pompieri s-au trezit din somn si au început să verifice toate companiile, barurile, magazinele etc. În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500, în 4 noi nu mai era un extinctor în nici un magazin, în 10 noi la tura următoare din 65 Ron buc un extinctor a ajuns 90 s-au vândut 1500 de buc în 2 săptămâni tot atâtea se vânduseră la nivel de 2014.

Acum inteleg care e treaba cu coffin-box la boardgames...si ma gandesc ca daca tot au aparut jocuri in cutii in forma de bullet, vom vedea probabil si jocuri ambalate in ”instinctoare”...mai scumpe cu 25 ron decat cele ambalate in cutii de carton.
Cu siguranta ca dupa aparitia jocurilor ambalate in instictoare vom avea mult mai multe pasionate de boardgames.
HACK OR GET WHACKED!

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

22 Nov 2016, 11:01

fl0po wrote:
Miţã wrote:Foarte interesant topicul darc cred că trebuie mutat în discuții generale.
Principalul factor clar este dolarul, apoi cred că o creștere foarte mare a cererii din piața.
Să presupunem că distribuitorul X la lansarea unui LCG în 2013 a comandat de la producător 200 bucăți, a dat către retail 150, atât a avut cerere, si retailul a vândut acele bucăți în decurs de un an.
Acum distribuitorul a achizitionat conform solicitărilor de la retail 200 de buc le-a vândut instant, la rândul lui si retailul le-a vândut în prima zi dar cererea a rămas.
Ca si distribuitor nu am nici cel mai mic interes să scad pretul atâta timp cât cererea este mai mare de cat pot sau vreau sa ofer.

În domeniul meu am pățit asta anul trecut cand din nefericire au murit 64 de tineri, atunci pompieri s-au trezit din somn si au început să verifice toate companiile, barurile, magazinele etc. În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500, în 4 noi nu mai era un extinctor în nici un magazin, în 10 noi la tura următoare din 65 Ron buc un extinctor a ajuns 90 s-au vândut 1500 de buc în 2 săptămâni tot atâtea se vânduseră la nivel de 2014.

Acum inteleg care e treaba cu coffin-box la boardgames...si ma gandesc ca daca tot au aparut jocuri in cutii in forma de bullet, vom vedea probabil si jocuri ambalate in ”instinctoare”...mai scumpe cu 25 ron decat cele ambalate in cutii de carton.
Cu siguranta ca dupa aparitia jocurilor ambalate in instictoare vom avea mult mai multe pasionate de boardgames.
:) Patenteaza repede ideea că sigur o sa apară Flash Point: Fire Rescue în formă asta

Imago
Administrator
Administrator

22 Nov 2016, 11:03

Eu zic ca atata timp cat apar jocuri gen Mechs vs Minions la pret de 75 USD, vom fi bine.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

Re: Despre preturile jocurilor

22 Nov 2016, 12:31

Am mutat discutia despre preturi aici.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

22 Nov 2016, 12:36

Miţã wrote: În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500
Fain. Si ce stiau sa faca instructoarele?

Miţã
King Meeple
King Meeple

22 Nov 2016, 13:02

DanielIndru wrote:
Miţã wrote: În dată de 3 noi aveam în stoc 100 instructoare si distribuitorul 500
:) ai vrea să ști :) asta pățesc când scriu compuneri la volan

Daemian1981
Wizard Meeple
Wizard Meeple

22 Nov 2016, 13:42

Miţã wrote:
DanielIndru wrote:
:) ai vrea să ști :) asta pățesc când scriu compuneri la volan
"Sti" ca nu e bine sa scrii si sa conduci in acelasi timp :)

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

22 Nov 2016, 18:36

nu e recomandat nici sa umbli la instinctor in timp ce conduci...
HACK OR GET WHACKED!

Miţã
King Meeple
King Meeple

22 Nov 2016, 18:47

fl0po wrote:nu e recomandat nici sa umbli la instinctor in timp ce conduci...
Acum am văzut :)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

26 Nov 2016, 20:08

Twilight Struggle e la 7.50E pe steam
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

14 Feb 2017, 13:23

Nici nu mai știu cât înseamnă mult și cât nu..

Voiam să scriu că ia uite, Clank are MSRP $60 și mi se pare exagerat pentru ce ți se dă, dar după ce am început să notez componentele (peste 100 de cuburi, multe tokenuri, 182 de cărți, 1 double-sided board) mi s-a părut că parcă ar merita totuși.

Știu că valoarea unui joc nu e dată de componente, dar parcă totuși contează.

Concluzia...nu îmi mai dau seama dacă un joc e scump sau nu :shock:

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

14 Feb 2017, 13:38

adelindumitru wrote:Nici nu mai știu cât înseamnă mult și cât nu..

Voiam să scriu că ia uite, Clank are MSRP $60 și mi se pare exagerat pentru ce ți se dă, dar după ce am început să notez componentele (peste 100 de cuburi, multe tokenuri, 182 de cărți, 1 double-sided board) mi s-a părut că parcă ar merita totuși.

Mie mi se pare putin scump Clank sincer, la 60$ ai jocuri cu miniaturi gen si cu harti mult mai mari si de multi ori mai frumos desenate, cu la fel de multe cuburi si componente daca nu chiar mai multe. E un joc fain, dar l-as vedea undeva in price range-ul de 180-200. Poate gresesc si e justificat(posibil sa-l mai joc si vreau sa-l iau), dar momentan mi se pare cam piperat fata de alte titluri la care inteleg oarecum pretul.

Cred ca depinde foarte mult si de cat de mult te atrage pe tine si cat de mult esti dispus sa dai pe lucrul respectiv :)

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

14 Feb 2017, 15:43

Da, și mie mi se pare un joc care mi-ar plăcea, dar nu aș da pest 200 pe el dacă stau să mă gândesc. Poate o să îl prind la reducere cândva

acidutzu

30 Apr 2017, 10:07

adelindumitru wrote:Nici nu mai știu cât înseamnă mult și cât nu..

Si nu poti sa-ti dai seama daca e scump sau nu raportandu-te la RRP-ul producatorului.
Aici in Europa, la distribuitori gasesti RRP-ul de £56, putin peste $70. Traim de partea gresita a oceanului. :cry:
Trag cuburile de lemn apa pe drum si devin mai grele. ;)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

10 May 2017, 13:17

It's just me sau pretul jocurilor au inceput sa o ia razna rau de tot ?
In ultima vreme mi-am luat vreo 2 tepe majore. am avut incredere in publisheri , am luat jocurile fara mare research si apoi mi-am dat seama ce ridicol de overpriced sunt pentru ce am primit.
Dar observ ca multe jocuri au inceput sa aiba preturi exagerate in comparatie cu jocuri similare din trecut.
Cred ca o sa ma opresc din tepe ca sa nu mai incurajez trendul.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

10 May 2017, 13:31

Da, s-au scumpit cam toate in ultimii 3 ani.

Jocurile "big box" sau cu miniaturi erau ~350 lei, acum se apropie de 500.
Titlurile DOW au sarit de la 180 la 220.
Singurii care mai par sa mentina niveluri decente de preturi sunt publisher-ii germani.

Presupun ca majoritatea acestor scumpiri se datoreaza cresterii dolarului si print-ul in China.
Cei care fac print in Germania si platesc in EUR nu au avut motive sa creasca preturile.

Dar mai este si factorul "piata": daca un produs are cerere mare, pretul va creste.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

10 May 2017, 13:43

Haddeo wrote:It's just me sau pretul jocurilor au inceput sa o ia razna rau de tot ?
In ultima vreme mi-am luat vreo 2 tepe majore. am avut incredere in publisheri , am luat jocurile fara mare research si apoi mi-am dat seama ce ridicol de overpriced sunt pentru ce am primit.
Dar observ ca multe jocuri au inceput sa aiba preturi exagerate in comparatie cu jocuri similare din trecut.
Cred ca o sa ma opresc din tepe ca sa nu mai incurajez trendul.
Ce jocuri ti s-au parut overpriced?

Preturile au crescut clar, la o mare parte din jocuri. Doua care imi vin in minte, care mi se pare ca au un pret putin aberant, sunt Clank si Gold West. Mi-au placut ambele(Gold west chiar l-as lua la trade sau la mana a doua), da nu mi se pare ca componentele isi justifica pretul.

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

10 May 2017, 14:19

Clank e ovepriced, extensiile de la LCG-uri sunt mult prea scumpe, la fel si majoritatea wargames. E un hobby care devine tot mai scump. Ma amuza cand vad americanii ca se plang de preturi....Pe langa faptul ca salariile lor sunt mult mai mari, jocurile lor costa sensibil mai putin decat ale noastre.

Miţã
King Meeple
King Meeple

10 May 2017, 14:41

adelindumitru wrote:Clank e ovepriced, extensiile de la LCG-uri sunt mult prea scumpe, la fel si majoritatea wargames. E un hobby care devine tot mai scump. Ma amuza cand vad americanii ca se plang de preturi....Pe langa faptul ca salariile lor sunt mult mai mari, jocurile lor costa sensibil mai putin decat ale noastre.
Am impresia că la americani preturile sunt mereu afișate fara taxe.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

10 May 2017, 14:46

Shaikan wrote:Ce jocuri ti s-au parut overpriced?
a doua teapa a fost cu Hero Realms Character packs, am dat 25% din pretul jocului (care are 120 -130 de carti parca) pentru un pack care contine 6 carti folositoare/diferite si n-am luat doar unul ;)
acum ma uitam peste niste jocuri care au doar carti in componente care erau priced cam pe la 50-60RON acum sunt 90-100.
Tiny Epic Galaxies mi se pare si el overpriced.

Post Reply

Return to “Discutii generale”