Jocuri noi 2011
- VickdaReaper
- Super Moderator

Re: Jocuri noi 2011
Unii (probabil toti, dar daca e careva mai jupan, sa ridice mana si arunc un VP in directia lui
) dintre noi nici n-au apucat sa joace jocul de baza, dar deja este anuntata prima extensie. Uhm!? Nu v-ati prins despre ce vorbesc aici? Daca nu, atunci va instiintez ca urmeaza sa apara la Essen extensia numita Quarriors! Rise of the Demons. Aceasta va aduce tot ce va trebuieste pentru a trezi latura... mefistofelica
din voi, introducand mecanismul de coruptie, quiddity-ul specific coruptiei, precum si incornorati din iad.
- suf
- King Meeple

- imba
- King Meeple

- cristianf
- King Meeple

Pentru admiratorii lui Vlaada Chvátil si pasionatii de Dungeon Lords, vin cu o veste foarte buna. Un nou joc din universul Dungeon Lords isi va face aparitia: Dungeon Petz. Nu este o extensie ci un joc "standalone" pentru 2-4 jucatori. Vom juca rolul unor impi ce cresc diverse creaturi cu scopul de a le vinde Lorzilor.
Dungeon Lords universe game. Imps are raising creatures to sell them to Dungeon Lords. Not an expansion to Dungeon Lords but standalone game with different game mechanics and gameplay but with same artwork and design team behind.
Game consists of several rounds in which players use unusual worker placement mechanics (players simultaneously prepare different sized groups of imps in order to play sooner than others) to prepare themself for uneasy task of raising crature cubs, pleasing their different needs represented by cards in order to sell them as grown scary creatures to Dungeon Lords. In meantime they also attend various contests in which they showoff their pets, scoring extra points.
- sebik80
- King Meeple

- Custom Rank: Just Muerte
In Q4 va aparea Fame and Fortune,prima extensie pentru Sid Meier's Civilization: The Board Game. Hallelujah!!!
Sper sa fie disponibila la Essen! Daca nu, am foarte mare incredere in Mosu'!

Sper sa fie disponibila la Essen! Daca nu, am foarte mare incredere in Mosu'!
- imba
- King Meeple

Mi-ai luat-o inainte.. Am tras chiulul de la FFG azi si se vede. Sa pun totusi niste poze pentru salivat:

Si inca un link la articolul despre Fame and Fortune nu strica.

Si inca un link la articolul despre Fame and Fortune nu strica.
- imba
- King Meeple

- imba
- King Meeple

- VickdaReaper
- Super Moderator

Daca tot s-a deschis subiectul extensiilor, atunci aflati ca la Essen va aparea si o mini extensie pentru Lancaster, numita The New Orders. Aceasta va contine 18 noi legi pentru care se poate vota, legi care pot inlocui sau pot fi combinate cu cele din jocul de baza.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Excelent!
Asta e singurul minus pe care il gasesc jocului (lipsa de variabilitate pentru ca folosesti in fiecare joc TOATE legile) asa ca ma bucur sa vad ca va se va remedia problema.
Asta e singurul minus pe care il gasesc jocului (lipsa de variabilitate pentru ca folosesti in fiecare joc TOATE legile) asa ca ma bucur sa vad ca va se va remedia problema.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Astazi nu o sa va vorbesc despre jocuri noi, ci despre editii noi ale unor jocuri mai vechi. Iar cand spun asta ma refer la:
Editia jubiliara a Puerto Rico. Va contine o grafica imbunatatita, materiale mai groase pentru cladiri, plantatii si player boards, nave de transport sub forma de nave, ilustratii pe cartile de rol, banuti metalici, precum si cufere de lemn pentru resursele utilizate in joc. In plus, aceasta editie se adreseaza si clientelei din Bamboo si Bellagio, deoarece cutia va fi ornamentata cu aur...
Aceasta cutie va incepe sa fie vanduta la Essen, dar si ulterior, prin reteaua de distribuitori, la modicul pret de 60 de euro.
Noua editie Kingdoms, joc creat de catre Reiner Knizia, care vine cu o grafica inbunatatita si cu miniaturi de plastic pentru castelele jucatorilor.
Editia jubiliara a Puerto Rico. Va contine o grafica imbunatatita, materiale mai groase pentru cladiri, plantatii si player boards, nave de transport sub forma de nave, ilustratii pe cartile de rol, banuti metalici, precum si cufere de lemn pentru resursele utilizate in joc. In plus, aceasta editie se adreseaza si clientelei din Bamboo si Bellagio, deoarece cutia va fi ornamentata cu aur...
Aceasta cutie va incepe sa fie vanduta la Essen, dar si ulterior, prin reteaua de distribuitori, la modicul pret de 60 de euro.
-
criss
Mie imi place Puerto Rico asa cum e, cu grafica aceea seaca, spartana. Si la fel la C&C: Ancients sau China. Nu inteleg ce-i deranjeaza atit de mult pe unii, dupa mine grafica la un joc trebuie sa fie eficienta si nu sa contina opere de arta sau hiper-realism.
- suf
- King Meeple

De obicei imi plac variantele mai rafinate, dar in cazul de fata cred ca sunt de partea lui criss. In plus am inteles ca jocul e in jur de 60 euroi. Poate ca e o strategie de marketing sa mai faca niste bani ademenindu-ne cu culori mai frumoase, desi cartoanele sunt tot dreptunghiuri, iar lemnele tot octogoane. Oare cum ar arata un euro cu soldatei si zaruri custom?criss wrote:Mie imi place Puerto Rico asa cum e, cu grafica aceea seaca, spartana. Si la fel la C&C: Ancients sau China. Nu inteleg ce-i deranjeaza atit de mult pe unii, dupa mine grafica la un joc trebuie sa fie eficienta si nu sa contina opere de arta sau hiper-realism.
- DanielIndru
- King Meeple

Eu cred ca editia asta jubiliara o sa se vanda ca painea calda, chiar daca pretul e piperat.
Pana la urma e vorba de unul din cele mai bine cotate jocuri facute vreodata, cu 25.000 voturi pe BGG si cam tot atatia proprietari inregistrati.
Si apoi, dupa ce tot tirajul s-a epuizat, o sa-l vedem pe eBay la 200 EUR, mark my words.
Pana la urma e vorba de unul din cele mai bine cotate jocuri facute vreodata, cu 25.000 voturi pe BGG si cam tot atatia proprietari inregistrati.
Si apoi, dupa ce tot tirajul s-a epuizat, o sa-l vedem pe eBay la 200 EUR, mark my words.
-
acidutzu
In versiunea noua imi plac vaporasele si imaginile de pe cartoane,care erau binevenite si in original, insa banii aia aurii imi par prea manelistici.
Dar in primul rand, coletele cu diverse marfuri fac toti banii (nu cei aurii).
Dar in primul rand, coletele cu diverse marfuri fac toti banii (nu cei aurii).
- VickdaReaper
- Super Moderator

criss wrote:Mie imi place Puerto Rico asa cum e, cu grafica aceea seaca, spartana. Si la fel la C&C: Ancients sau China. Nu inteleg ce-i deranjeaza atit de mult pe unii, dupa mine grafica la un joc trebuie sa fie eficienta si nu sa contina opere de arta sau hiper-realism.
Desi parerea mea este similara cu a voastra, cum ca Puerto Rico are o grafica indeajuns de frumoasa pentru ceea ce ar trebui sa fie, sunt unii care au o alta parere. Poate lor le va surade sa vada jocul in hainele date de editia aniversara...suf wrote:De obicei imi plac variantele mai rafinate, dar in cazul de fata cred ca sunt de partea lui criss. In plus am inteles ca jocul e in jur de 60 euroi. Poate ca e o strategie de marketing sa mai faca niste bani ademenindu-ne cu culori mai frumoase, desi cartoanele sunt tot dreptunghiuri, iar lemnele tot octogoane.
-
criss
Power Grid - cel mai neatragator joc? Oare ce ar trebui sa contina plansa de joc in loc de tevi? Poate scene din filmul Lord of the Rings?
- DanielIndru
- King Meeple

Nu cred că problema e că sunt țevi... ci că sunt țevi urâte.
Pentru că le poți ilustra așa:
Sau poți încerca să le cosmetizezi umpic:
Și atunci se schimbă lucrurile:
Sunt țevi... și țevi. 
Pentru că le poți ilustra așa:

- VickdaReaper
- Super Moderator

Nu ma refeream la Power Grid, cat la jocul care ocupa locul 3 in acel top...criss wrote:Power Grid - cel mai neatragator joc? Oare ce ar trebui sa contina plansa de joc in loc de tevi? Poate scene din filmul Lord of the Rings?
- imba
- King Meeple