Jocuri traditionale romanesti

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Ioan76

Re: Jocuri traditionale romanesti

04 Jan 2011, 12:09

adixor wrote: pentru ca al nostru nu e {...}
Depinde ce înseamnă "al nostru".
desi probabil se juca pe ici pe colo ... eu nu stiu pe nimeni sa-l fi jucat desi auzisem de el vag.
Pe "ici pe colo" ???? Din cîte ştiu eu e/era destul de popular dar poate mă înşel sau extrapolez experienţa/percepţia personală.
Eu unul am jucat cînd eram copil ţintar de mă spărgeam la ţară la bunici ... mai ales că jocurile de cărţi gen durac sau şeptică românească erau deja prea mult de noroc. :)

adixor

04 Jan 2011, 12:27

interesant.. in zona mea (dobrogea) sau poate doar in orasul meu sau poate doar printre cunostintele mele, nu tin minte decat o singura data cand cineva a adus un tintar (jucam cu fasole parca) si asta a fost tot, nu a incantat pe nimeni. e posibil sa fi fost mai raspandit, pentru ca eu am extrapolat experienta/perceptia personala (ceea ce nu cred ca a fost chiar ok).

m-am referit la "al nostru" pentru ca OP a precizat "traditional board games that are distinctly Romanian" si tintar nu e unul din ele. sunt interesant daca ar intra aici si septica, etc.

Ioan76

04 Jan 2011, 16:27

adixor wrote:m-am referit la "al nostru" pentru ca OP a precizat "traditional board games that are distinctly Romanian" {...}
Dacă e aşa nu cred că există joc ( şi nu neapărat board game - e valabil şi pentru jocuri/sporturi în general ) care să fie specifice unui popor anume - exceptându-le pe cele de "autor" şi din alea doar cele suficient de recente pentru a nu fi "difuzate" şi la alte popoare/pieţe de desfacere sau care din alte cauze nu s-au extins ( cum e jocul "Dacii şi romanii" care e unul original, a luat şi ceva premiu la un "Târg de mostre" cum era terminologia vremii dar nu ştiu să fi fost popularizat suficient ... era şi a dracului de scump pentru venitul mediu de atunci ) - şi formularea e oarecum greşită, indiferent că e vorba despre români sau alţii ... :)

Post Reply

Return to “Discutii generale”