Oferte la Mayday Games pentru sleeves
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Re: Oferte la Mayday Games pentru sleeves
Ai vreo idee cat ii ia pachetului sa ajunga din US pana aici?
- tasurinchi
- King Meeple

- DanielIndru
- King Meeple

Deci mai am de asteptat NUMAI o luna pana sa pot juca Doomgate Legion, Dragonspire si Intrigue.
Prost moment mi-am ales sa ma las de fumat.
Prost moment mi-am ales sa ma las de fumat.
- tasurinchi
- King Meeple

S-ar putea si mai mult. Eu nu m-as baza prea tare pe promisiunile celor de la Mayday...
-
Rautz
Sunt recunoscuti pentru neseriozitate si practici dubioase in locul vostru mi-as lua niste sleeves de pe aici sau de la orice alt provider
- DanielIndru
- King Meeple

Sunt platite deja, mai ramane doar sa astept... si pentru viitor sa-mi fac stocuri cu minim 6 luni inainte.Bahaus wrote:Sunt recunoscuti pentru neseriozitate si practici dubioase in locul vostru mi-as lua niste sleeves de pe aici sau de la orice alt provider
Pentru jocurile mici cu maxim 100 de carti iau sleeves de aici. Dar la Thunderstone imi trebuie 800 sleeves si la 11 lei pachetul de 50 buc cat costa pe la noi... nu e o situatie fericita.
La Mayday costa 2.25 USD pachetul de 100 buc. Tu ce ai alege?
-
Rautz
Desi probabil sunt minoritar in gandirea mea, eu aleg sa nu sleevuiesc jocurile, imi vin in minte oamenii care-si pun telecomanda in tipla sa nu care cumva sa se deterioreze.
Nu sunt bibelouri si nici excesiv de scumpe cat sa-mi para rau ca se deterioreaza dupa 100 jocuri.
Pentru mine isi pierd o parte din farmec daca nu pot sa ma joc cu componentele originale, e ca si cum ai atinge pielea unei femei frumoase cu manusi
Dar asta e probabil o discutie pentru alt topic, ideea era ca Mayday sunt extrem de neseriosi
Nu sunt bibelouri si nici excesiv de scumpe cat sa-mi para rau ca se deterioreaza dupa 100 jocuri.
Pentru mine isi pierd o parte din farmec daca nu pot sa ma joc cu componentele originale, e ca si cum ai atinge pielea unei femei frumoase cu manusi
Dar asta e probabil o discutie pentru alt topic, ideea era ca Mayday sunt extrem de neseriosi
- DanielIndru
- King Meeple

Sunt mai multe argumente aici, probabil le stii si tu foarte bine, dar le pun pentru ceilalti.Bahaus wrote:Desi probabil sunt minoritar in gandirea mea, eu aleg sa nu sleevuiesc jocurile, imi vin in minte oamenii care-si pun telecomanda in tipla sa nu care cumva sa se deterioreze.
Pentru mine isi pierd o parte din farmec daca nu pot sa ma joc cu componentele originale, e ca si cum ai atinge pielea unei femei frumoase cu manusi![]()
- jocurile de carti gen deck building unde ai de frecat mult timp la carti si, deci, uzura e mai mare, tind sa fie scumpe, pe la 150 lei;
- am jucat Race for the Galaxy (joc unde nu se face mult shuffling) la un prieten si m-a durut sufletul cand am vazut cum marginea neagra a cartilor se albise in timp;
- poate la un moment dat te saturi de acel joc si vrei sa-l vinzi; daca cartile au fost pastrate in sleeves vor arata mult mai bine si il vei vinde mai usor sau la un pret mai bun;
- cand ne jucam mai rontaim ceva unsuros, sau poate mai varsam un pahar de suc/vin... un sleeve e ca un impermeabil;
- comparatia aia cu pielea unei femei frumoase nu are nici in clin nici in maneca cu cartile in sleeves,
-
Rautz
O sa-ti raspund si eu punctual, desi din nou, ma simt pe 'taramul adversarului' cu discutia asta aici, eu doar am vrut sa va atrag atentia pe viitor cu Mayday:
-ti se pare scump 150 lei dar nu ti se pare scump sa mai adaugi 60 lei(minim) pe sleeves
-cat priveste marginile albe, e vorba de estetica, nu strica nimic din placerea jocului; intrebarea e daca-ti plac mai mult cartile in sleeve la privit/atins decat cartile originale. Aici e o chestie subiectiva, mie unul imi plac cele originale, chiar si uzate putin
-mi se pare extreeeem de ciudat cum esti dispus sa cumperi un joc, sa platesti extra pentru sleeves(in avans!), timp pierdut sleevuind sute de carti, luni de zile pierdute asteptand sa joci un joc care esti convins ca-ti va placea mult si-l vei juca mult(de unde nevoia de sleeves) in schimbul cumpararii inca unui joc peste cateva luni, luni in care te-ai fi bucurat din plin de joc
-iti spun ca indiferent cum privesc, calculele astea economice nu-mi ies deloc: platesti extra de la inceput, timp mult pierdut cu sleevurile(timpul petrecut cumparand+sleevuind ai face bani de inca un joc daca l-ai petrece muncind), iar in cazul in care vrei sa vinzi jocul, nu vei obtine in nici un caz 60 lei in plus(la un joc de 150lei) fata de unul care nu si le-a sleevuit, deci iesi chiar in pierdere
-unde sunt eu de alta parere e ca si timpul inseamna bani: timpul petrecut cumparand sleevuri, timpul petrecut sleevuind, timpul petrecut asteptand sa joci jocul; iar banii dati in avans sunt mai valorosi decat potentialii bani pe care-i vei da peste cateva luni pe alt joc
Sunt un om foarte calculat si-ti spun ca economic nu se justifica in nici un fel
-ti se pare scump 150 lei dar nu ti se pare scump sa mai adaugi 60 lei(minim) pe sleeves
-cat priveste marginile albe, e vorba de estetica, nu strica nimic din placerea jocului; intrebarea e daca-ti plac mai mult cartile in sleeve la privit/atins decat cartile originale. Aici e o chestie subiectiva, mie unul imi plac cele originale, chiar si uzate putin
-mi se pare extreeeem de ciudat cum esti dispus sa cumperi un joc, sa platesti extra pentru sleeves(in avans!), timp pierdut sleevuind sute de carti, luni de zile pierdute asteptand sa joci un joc care esti convins ca-ti va placea mult si-l vei juca mult(de unde nevoia de sleeves) in schimbul cumpararii inca unui joc peste cateva luni, luni in care te-ai fi bucurat din plin de joc
-iti spun ca indiferent cum privesc, calculele astea economice nu-mi ies deloc: platesti extra de la inceput, timp mult pierdut cu sleevurile(timpul petrecut cumparand+sleevuind ai face bani de inca un joc daca l-ai petrece muncind), iar in cazul in care vrei sa vinzi jocul, nu vei obtine in nici un caz 60 lei in plus(la un joc de 150lei) fata de unul care nu si le-a sleevuit, deci iesi chiar in pierdere
-unde sunt eu de alta parere e ca si timpul inseamna bani: timpul petrecut cumparand sleevuri, timpul petrecut sleevuind, timpul petrecut asteptand sa joci jocul; iar banii dati in avans sunt mai valorosi decat potentialii bani pe care-i vei da peste cateva luni pe alt joc
Sunt un om foarte calculat si-ti spun ca economic nu se justifica in nici un fel
- DanielIndru
- King Meeple

Eh, nu e chiar asa cum faci tu lucrurile sa para. 
Cei 18 USD bagati in sleeves la Thunderstone se aplica la o valoare de achizite a jocului de peste 90 USD (Dragonspire + Doomgate Legion).
Nu as da 90 USD la fiecare cateva luni... si nu imi plac DELOC cartile de joc uzate, deci ii consider o investitie foarte buna.
Procesul de sleeving o sa-mi ia cam un ceas, am incercat deja cu cartile de la Race for the Galaxy + extensii si le-am dovedit in maxim 30 minute. Si acum s-ar zice ca mi-am facut "mana".
Pana vin acele sleeves am jocul de baza + Wrath of the Elements (pe care le-am cumparat gata sleeved) de care sa ma bucur, si in plus For the Dwarf si azi am primit Promo Pack 2011. Deci e de munca.
Daca as vinde jocul si as spune "ca nou", chiar ar fi ca nou. Dar nu e un joc pe care sa-l vand, e un joc pe care sa-l pun pe masa si sa ma simt bine tinand in mana niste carti care arata impecabil.
Avem puncte de vedere diferite, e clar. Dar daca imi aduc bine aminte si tu ai cartile de la Kingsburg sleeved.
Cei 18 USD bagati in sleeves la Thunderstone se aplica la o valoare de achizite a jocului de peste 90 USD (Dragonspire + Doomgate Legion).
Nu as da 90 USD la fiecare cateva luni... si nu imi plac DELOC cartile de joc uzate, deci ii consider o investitie foarte buna.
Procesul de sleeving o sa-mi ia cam un ceas, am incercat deja cu cartile de la Race for the Galaxy + extensii si le-am dovedit in maxim 30 minute. Si acum s-ar zice ca mi-am facut "mana".
Pana vin acele sleeves am jocul de baza + Wrath of the Elements (pe care le-am cumparat gata sleeved) de care sa ma bucur, si in plus For the Dwarf si azi am primit Promo Pack 2011. Deci e de munca.
Daca as vinde jocul si as spune "ca nou", chiar ar fi ca nou. Dar nu e un joc pe care sa-l vand, e un joc pe care sa-l pun pe masa si sa ma simt bine tinand in mana niste carti care arata impecabil.
Avem puncte de vedere diferite, e clar. Dar daca imi aduc bine aminte si tu ai cartile de la Kingsburg sleeved.
-
Rautz
Kingsburg e primit la trade 
Da, e clar ca gandim diferit, dar voiam sa vad exact unde: se pare ca la partea estetica(deci poate data viitoare cand 'te doare sufletul' de cartile altuia gandeste-te ca poate si pe el 'il doare sufletul' de cartile tale
)
La partea economica raman la parerea ca nu se justifica
Nu tii in mana carti, ci tii niste tiple in care sunt cartisa ma simt bine tinand in mana niste carti
Da, e clar ca gandim diferit, dar voiam sa vad exact unde: se pare ca la partea estetica(deci poate data viitoare cand 'te doare sufletul' de cartile altuia gandeste-te ca poate si pe el 'il doare sufletul' de cartile tale
La partea economica raman la parerea ca nu se justifica
-
acidutzu
Cred ca se pune problema daca ei un joc doar ca sa il joci si atunci nu conteaza daca se zgarie, pateaza sau rupe ceva sau daca jocul in sine e ca un obiect de colectie si atunci incerci sa il protejezi cat mai mult. Peste 30 de ani cine o sa aiba rftg in stare f buna 
- DanielIndru
- King Meeple

E posibil sa nu se justifice partea economica... depinde si de piticii fiecaruia. Eu prefer sau dau niste lei in plus si sa-mi ingrijesc jocurile si sa fiu un mic maniac in privinta asta, decat sa le pun pe masa si sa arate ca niste hartii vechi si murdare. Nu pot sa vad lucrurile in felul asta: "Daca economisesc banii de sleeving de la 4-5-10-15 jocuri, poate imi iau unul nou."
Poate si Salinas m-a influentat in decizia de a folosi sleeves... cert e ca tin la jocurile mele si imi place sa le pun "hainute".
Pe de alta parte am avut si noi norocul sa avem de a face cu jocuri care au calitate excelenta a cartilor (Race, Dominion, Thunderstone) si unde sleeving-ul poate nu e critic.
Citisem insa despre cateva titluri (Ascension e unul dintre ele) la care calitatea cartilor lasa de dorit, astfel ca dupa cateva sesiuni de shuffling colturile se rup, cartile se indoaie sau se fac franjuri... deci sleeving-ul cam devine obligatoriu daca iti place acel joc.
Poate si Salinas m-a influentat in decizia de a folosi sleeves... cert e ca tin la jocurile mele si imi place sa le pun "hainute".
Pe de alta parte am avut si noi norocul sa avem de a face cu jocuri care au calitate excelenta a cartilor (Race, Dominion, Thunderstone) si unde sleeving-ul poate nu e critic.
Citisem insa despre cateva titluri (Ascension e unul dintre ele) la care calitatea cartilor lasa de dorit, astfel ca dupa cateva sesiuni de shuffling colturile se rup, cartile se indoaie sau se fac franjuri... deci sleeving-ul cam devine obligatoriu daca iti place acel joc.
-
Rautz
Pai vezi? Preferi sa dai banuti in plus, deci economic nu se justificadjdano wrote:E posibil sa nu se justifice partea economica... depinde si de piticii fiecaruia. Eu prefer sau dau niste lei in plus si sa-mi ingrijesc jocurile si sa fiu un mic maniac in privinta asta, decat sa le pun pe masa si sa arate ca niste hartii vechi si murdare. Nu pot sa vad lucrurile in felul asta: "Daca economisesc banii de sleeving de la 4-5-10-15 jocuri, poate imi iau unul nou."
Si in continuare nu te gandesti la timpul pierdut cu sleevurile si il ignori. Nu e valabil pentru toti dar destui oameni si-ar castiga in respectivul timp banii de inca un joc. Nu din 4-5-10-15 sleevuri, ci din 1 singur. In special in SUA foarte multi(de aia nu inteleg cand se vaita americanii de pretul jocurilor, care sunt la jumate fata de noi)
Asta poate si pentru ca pe langa timpul pierdut probabil calculezi ca fiind pierduti toti cei 150 lei. Chiar si dupa 100 jocuri, poti revinde jocul lejer cu minim 50-60% din pret
Uf, gata, din partea mea a fost interesant subiectul dar e un subiect in care unitatile de masura sunt subiective asa ca fiecare are dreptate in felul lui
Din nou, ca sa nu fiu acuzat ca am incercat sa va 'stric bucuria', BEWARE MAYDAY!
- DanielIndru
- King Meeple

Discutia asta m-a ajutat sa trag concluzia ca ma consider suficient de relaxat din punct de vedere al timpului liber si din punct de vedere financiar ca sa imi pot satisface toate nebuniile si excentricitatile aferente boardgaming-ului. 
- Chuckila
- King Meeple

In general, nu te poti gandi la partea financiara atunci cand te relaxezi. Altfel nu ai mai merge niciodata la un film la cinema, ca "pierzi" 3-4 ore .... timp in care ai fi putut face destui bani sa-ti mai iei 2,3 sau 15 jocuri.Bahaus wrote:Si in continuare nu te gandesti la timpul pierdut cu sleevurile si il ignori. Nu e valabil pentru toti dar destui oameni si-ar castiga in respectivul timp banii de inca un joc. Nu din 4-5-10-15 sleevuri, ci din 1 singur.
Sau de ce sa mai iesi la o bere cu prietenii, la o partida de fotbal, o tura de role sau o bicicleta prin parc. Spre norocul nostru insa, nu totul se reduce la partea economica. Chiar si atunci cand jucam un Wallace
Si pentru mine, sleevuitul cartilor chiar face parte din categoria relaxare.
-
Rautz
Relaxat financiar mi se pare ca esti cand nu ai grija ca ti se deterioreaza niste boardgames
Parca-l vad pe Bill Gates sleevuind de zor sa nu cumva sa i se strice cartile
Parca-l vad pe Bill Gates sleevuind de zor sa nu cumva sa i se strice cartile
-
acidutzu
- DanielIndru
- King Meeple

Any news?nth88 wrote:Update privind comanda de sleeves din 14.02.2011...stiu ca a trecut mult timp dar iata raspunsul celor de la maydaygames (aseara mi-au trimis mail) We’re expecting the sleeves in around the 20th of April and will get them sent out as soon as we get them in!
Asadar sper ca mult a fost, putin a ramas...sper.![]()
Va tin la curent.