Ritualia

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

Re: Ritualia

12 May 2017, 18:44

Haddeo wrote:
Miţã wrote: că nu și-au permis să plătească pentru un review pozitiv.
commoooooon, hai sa nu facem astfel de acuzatii gratuite. Chiar crezi ca Vasel primeste bani sa faca reviewuri pozitive ? Da, poate din asta traieste, da, poate ar trebui sa fie mai critic cu anumite jocuri , dar sa spui ca primeste bani sa dea reviewuri pozitive mi se pare prea mult. Cunosti pe cineva care a platit bani pentru un review pozitiv ? I-au cerut bani designerului in cauza ? Altfel eu mi-as sterge comentariu in locul tau.
Nu este o părere personală, este afirmația lui Eugen Anghel cred că o am prin mail

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

12 May 2017, 19:02

dmx85 wrote:
DeeDee wrote:Legat de partea cu distributia, cum a zis si Flaviu, nu e suficient sa arunci marfa pe raft la Auchan si Carrefour si sa astepti sa vina banu'. Va spun din propria experienta ca am marfa pe raft la un magazin si am jocuri cu grafica superba dpmdv (Lotus, Kemet, Cyclades) pe care nu le cumpara nici dracu' si in schimb se cumpara jocuri precum Catan, Dixit si Activity (care are o grafica de anii '90 in opinia mea).
Iegzact ce spuneam. Nu ai ce trebuie pe raft. Jocurile tale au regulamente cu pagini multe, au reguli pe care trebuie sa le si inveti si au si pret cu cifre "dubioase" pentru multe buzunare. Am avut experiente gen: "Regele din Tokyo este foarte complicat frate!" Deci fa repede un Catan reloaded sau un Saboteur se intoarce, sa vezi atunci cum vinzi. Cred ca ar merge si Razbunarea lui Saboteur, dar tre sa consultam imdb pt asta.
HACK OR GET WHACKED!

dmx85
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 19:12

fl0po wrote:
dmx85 wrote:
DeeDee wrote:Legat de partea cu distributia, cum a zis si Flaviu, nu e suficient sa arunci marfa pe raft la Auchan si Carrefour si sa astepti sa vina banu'. Va spun din propria experienta ca am marfa pe raft la un magazin si am jocuri cu grafica superba dpmdv (Lotus, Kemet, Cyclades) pe care nu le cumpara nici dracu' si in schimb se cumpara jocuri precum Catan, Dixit si Activity (care are o grafica de anii '90 in opinia mea).
Iegzact ce spuneam. Nu ai ce trebuie pe raft. Jocurile tale au regulamente cu pagini multe, au reguli pe care trebuie sa le si inveti si au si pret cu cifre "dubioase" pentru multe buzunare. Am avut experiente gen: "Regele din Tokyo este foarte complicat frate!" Deci fa repede un Catan reloaded sau un Saboteur se intoarce, sa vezi atunci cum vinzi. Cred ca ar merge si Razbunarea lui Saboteur, dar tre sa consultam imdb pt asta.
Stai asa, ca am si Catan, Dixit si Activity la vanzare acolo, era doar un exemplu legat de faptul ca look-ul unui joc nu conteaza asa de mult. Initial am dus acolo doar jocuri cu cutii foarte atragatoare (Lotus, Mysterium, Dixit, 7 Wonders Duel, Fungi, Pinguinii, Takenoko, Nyet etc, dupa care a trebuit sa vin cu Catan, Activity si altele care se vand mai bine, chiar daca nu au o prezentare la fel de frumoasa.

dmx85
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 19:14

Miţã wrote: Nu este o părere personală, este afirmația lui Eugen Anghel cred că o am prin mail
mie-mi suna a acuzatie nefondata
Last edited by dmx85 on 12 May 2017, 20:32, edited 1 time in total.

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

12 May 2017, 20:09

Eugen Anghel fiind designerul? Da, pare o sursa veridica.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 20:47

adelindumitru wrote:Eugen Anghel fiind designerul? Da, pare o sursa veridica.
cum pare o sursa veridica ? adica dupa ce un reviewer iti desfiinteaza jocul tu ca designer spui ca a facut asta doar pentru ca nu i-ai dat bani sa spuna lucruri frumoase ? asta e o sursa veridica ? care era alternativa, sa recunoasca ca reviewerul a avut dreptate. Sa fim seriosi acum, daca Vasel cerea bani sa produca reviewuri favorabile cred ca ieseau pana acum la suprafata scandaluri gramada. Ceea ce se vehiculeaza in aceste topic sunt baliverne, cel mai probabil de la un designer ofticat , asta daca ceea ce a spus Mita legat de email e adevarat.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

12 May 2017, 20:49

Cred ca era sarcasm. :)
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 20:50

Corwin wrote:Cred ca era sarcasm. :)
prea subtil pentru mine :), dar nu cred

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

12 May 2017, 20:55

Haddeo wrote:
cum pare o sursa veridica ? adica dupa ce un reviewer iti desfiinteaza jocul tu ca designer spui ca a facut asta doar pentru ca nu i-ai dat bani sa spuna lucruri frumoase ? asta e o sursa veridica ? care era alternativa, sa recunoasca ca reviewerul a avut dreptate. Sa fim seriosi acum, daca Vasel cerea bani sa produca reviewuri favorabile cred ca ieseau pana acum la suprafata scandaluri gramada. Ceea ce se vehiculeaza in aceste topic sunt baliverne, cel mai probabil de la un designer ofticat , asta daca ceea ce a spus Mita legat de email e adevarat.
Adi dă-mi adresa ta de mail să te lămuresc. Nu continuii aici să mă justific, lăsăm discuția pe tema Ritualia

dmx85
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 21:01

Haddeo wrote:
#sarcasm

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

12 May 2017, 21:24

#sarcasm 3

Haddeo
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 22:15

Miţã wrote:Adi dă-mi adresa ta de mail să te lămuresc. Nu continuii aici să mă justific, lăsăm discuția pe tema Ritualia
eh, nu mai conteaza :) .
Adevarul e ca nu prea citisem discutia despre Ritualia si vedeam ca se posteaza non stop pareri despre un joc pe care nimeni nu l-a jucat despre un designer pe care nimeni nu-l cunoaste si tot ma intrebam oare despre ce se vorbeste de 4 pagini :roll: .
E clar ca nu prea am vazut vreun joc serios scos de un conational cu potential de succes. Dar pot sa va povestesc si eu ca m-am intalnit cu un domn care desi nu cunostea nimic despre fenomenul jocurilor de socieatea a facut 2 jocuri. Jocurile erau clone modificate cu mecanici din jocuri populare de acum 30+ de ani, gen "nu te supara frate", "piticot", etc . Omul a cautat pe net cele mai vandude jocuri si a gasit o lista cu scrabble, monopolly etc si s-a gandit ca poate sa modifice putin reteta si sa scoata niste jocuri cu tematica pentru o anumita nisa. O logica falimentara, dar ce m-a marcat foarte mult din discutia cu acest om a fost energia lui si faptul ca totusi a reusit sa faca ceva. Majoritatea din noi stam si ne dam cu parerea pe forum dar nu punem in practica ideile. Pot sa zic ca mi-a dat o lectie foarte importanta acest om cu toate ca la inceputul discutiei nu banuiam ca asta o sa fie rezultatul.

PS. Si omul zicea ca a testa jocurile si ca au fost foarte distractive pentru cei care le-au jucat. Doar ca el s-a dus in familii cu copii care nu mai jucasere nici un alt joc de societatea pana atunci si le-a explicat jocul si a jucat impreuna cu ei. Deci, poate exista o piata si pentru jocuri cu mecanici de acum 30 de ani.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

12 May 2017, 22:53

Haddeo wrote: E clar ca nu prea am vazut vreun joc serios scos de un conational cu potential de succes.
Aici nu suntem de aceeasi parere. Eu il apreciez mult pe Andrei Novac (m-as bucura sa am ocazia sa-l si cunosc, someday). Nu am jucat decat Progress, insa mi-a placut suficient cat sa il cumpar si sa-l si scot de pe raft. Stiu ca nu a fost unanim apreciat, insa pe mine m-a impresionat placut, atat tema, ce mi s-a parut excelenta si f. bine documentata, cat si gameplayul; daca nu ma insel si Vasel a fost placut impresionat de tech-tree (si sigur nu l-a platit nimeni sa zica asta!)

dmx85
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 23:09

de la Andrei Novac am jucat Exodus si Progress. Ambele sunt jocuri decente, chiar bune as putea zice. Prima editie de la Exodus avea componente cam de slaba calitate, dar am inteles ca la a 2-a editie s-au reglat lucrurile. Progress are componente de foarte buna calitate si o grafica excelenta. Ambele au avut parte de review-uri pozitive peste ocean.

Keyser
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 23:10

Despre ce e vorba aici?
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

dmx85
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 23:12

despre designeri romani si despre operele lor, in mare...

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

12 May 2017, 23:20

Keyser wrote:Despre ce e vorba aici?
dmx wrote:despre designeri romani si despre operele lor, in mare...
adica despre ... progres ;)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

12 May 2017, 23:33

26octombrie wrote:
Haddeo wrote: E clar ca nu prea am vazut vreun joc serios scos de un conational cu potential de succes.
Aici nu suntem de aceeasi parere. Eu il apreciez mult pe Andrei Novac
M-am gandit in timp ce scriam ca o sa aduca cineva vorba de cei de la NSKN doar ca ei sunt in Polonia nu ?

DeeDee
King Meeple
King Meeple

13 May 2017, 11:14

dmx85 wrote: Va spun din propria experienta ca am marfa pe raft la un magazin si am jocuri cu grafica superba dpmdv (Lotus, Kemet, Cyclades) pe care nu le cumpara nici dracu' si in schimb se cumpara jocuri precum Catan, Dixit si Activity (care are o grafica de anii '90 in opinia mea).
Dar magazinul acela, este de anvergura unui hipermarket? Are atatia vizitatori?
Daca unul din 10.000 de oameni cumpara un Cyclades, pana la urma tot o sa se vanda 1 pe saptamana in Auchan. Dar cand aduna un magazin specializat 10.000 de vizitatori? Chiar si unul din mall. In cluj la mall este un magazin de jocuri superb, cu loc de joaca pentru copii, cu mese, cu 1000 de titluri faine, cu marfa de arts&crafts meseriasa.... cred ca sunt pe linia de plutire, sau fac profit foarte mic, poate mai putin din vanzarea de produse si mai mult din faptul ca parintii isi lasa acolo copiii sa poata sa bata mallul mai repede. Eu n-am cumparat de acolo decat niste amarate de story cubes, fiindca mi s-au parut scumpe jocurile.

Referitor la grafica Kemet, Cyclades... este atragatoare pentru barbati poate. Uitati ca in marea majoritate a cazurilor, femeile fac astfel de cumparaturi "frivole" intr-o familie. Vorbesc aici de o majoritate neinformata, care cumpara casually si occasionally. Ce credeti ca ar alege o femeie pentru odraslele mult iubite dar care o duc la disperare cand stau cu ochii beliti in calculator toata ziua impuscand zombi sau mumii? Nu mai bine un Dixit fermecator si neagresiv? Sau o grafic neutra, dar linistitoare, cum are Catan? Chiar Sezonia si Ritualia, arata dragut si placut dupa cutie, le-as lua de pe raft sa vad mai bine despre ce e vorba daca le-as vedea in magazin.
Si da, vor dori jocuri usoare. Nu toti au chef sau placere sa citeasca 7 pagini de regulamente pe care sa le explice copiilor nerabdatori, dupa care sa isi dea seama ca nu au rabdare sa se joace oricum.

Ok, deci asta e un exemplu de ce vad eu in exterior, la ne-pasionati. Ca mie imi place sa citesc o carte de reguli, si vreau sa ma joc cu adulti, nu copii, este o exceptie de la regula, cred eu. Adultii din jurul meu prefera sa iasa in oras sa consume alcool si sa flecareasca, nu sa stea in casa in jurul mesei si sa se supuna unor reguli scrise de cine stie cine despre cum sa mute pioni. Dar asta e alta discutie in intregime :)

Deci, cum fu Ritualia?

Haddeo
King Meeple
King Meeple

13 May 2017, 12:25

DeeDee wrote: unul din 10.000 de oameni cumpara un Cyclades, pana la urma tot o sa se vanda 1 pe saptamana in Auchan.
nu stiu cati din cei 10000 de oameni care intra intr-un supermarket arunca un ochi pe raftul cu jocuri de societate, majoritatea nici nu trec pe la sectiunea de jucarii, jocuri a oricarui supermarket ci merg tinta la ce au de cumparat, mancare de obicei.
daca ajungi insa intr-un magazin de specialitate atunci sigur cauti ceva din oferta lor, deci sanse muuuuult mai mari sa cumperi ceva.

PS: din 1000 de oameni care intra la carturiesti spre exemplu cred ca un procent mult mai mare au potential de a cumpara un joc de societate decat 1000 de oameni care intra intr-un supermarket

Post Reply

Return to “Discutii generale”