Jocuri de aventura

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
chrislove

Jocuri de aventura

21 Dec 2009, 23:17

Desi nu se compara ca intensitate cu cea din jocurile pe PC, aventura din boargames are alta aroma :). Tocmai de aceea noua ne place sa le jucam pe indelete, citind povestile pe de carti (desi uneori lb. engleza ne depaseste), intrand in atmosfera.
Din genul asta am incercat :

Prophecy, un joc captivant, bazat pe ideea de dezvoltare a abilitatilor personajului ca sa poata reusi in intalnirile cu monstrii si alte incercari. Situatiile sunt mereu neprevazute, si daca stii sa iti dezvolti personajului tau, poti invinge cei mai feroce monstrii. E cred cel mai de aventura joc pe care l-am jucat, si a meritat sa il iau de peste ocean :)

Arkham Horror (si extensiile), deja vedeta a genului, e un joc plin de aventura care te poate captiva, mai ales daca ai rabdare sa citesti toate cartile si sa intri in atmosfera (care e f. bine realizata). Daca sunt 4 jucatori, nu prea mai e timp de asa ceva si se pierde din atmosfera. Din experienta, in 2 jucatori e cel mai placut de jucat. Diferit de Prophecy e faptul ca jocul e cooperativ, tema e mai bine pusa in valoare, are mai multe reguli, e mai lung, si se aseamana cu acesta prin faptul ca jucatorii au personaje cu abilitati proprii, care pot fi dezvoltate si de asemenea se pastreaza "atmosfera de adrenalina" specifica luptei cu monstrii. Momentan prefer Prophecy, care e mai combativ si mai nou in colectia noastra :), dar o sa ma intorc mereu la Arkham cu placere.

Tales of the Arabian Nights. Poate fi considerat un tip de aventura, dar in alt sens - e un storytelling game. Adica patea cea mai importanta a jocului e ca, in functie de locatia si abilitatile tale, esti trimis la Cartea cu povesti ("The Book of Tales") din care ti se citeste paragraful corespunzator si jucatorul alege actiunea pe care o poate face. Ca urmare, povestea te poate purta in locuri si situatii total neprevazute, poti deveni vizir, sultan, blestemat, in inchisoare, slav, casatorit, vrajit...etc, iar tu ca jucator nu poti controla prea mult asta. E placut totusi sa te lasi in voia povestii si dupa mai multe jocuri am descoperit ca poti influenta cursul jocului daca stii sa te folosesti de abilitatile personajului tau. Jocul are o grafica extraordinara, si merita sa te simti iar in copilarie, cand ti se citeau povesti. Nu e un joc pentru combativi :). Si de asemenea e destul de mult text de citit in engleza.

The Adventurers - nice, simplu, rapid. Nu e in Romania momentan.

haretel

Re: Jocuri de aventura

01 Jan 2010, 23:12

shadows over camelot, pirate's cove, thebes
cred ca au locul tot aici ; le recomand cu caldura, mai ales pe primele 2; o sa placa si 'incepatorilor' :)

chrislove

Re: Jocuri de aventura

13 Jan 2010, 02:13

Ar mai fi de incadrat aici si Battlestar Galactica, Jamaica

Post Reply

Return to “Discutii generale”