Carcassonne Big Box - Merita?
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Carcassonne Big Box - Merita?
Salut tuturor,
Avand in vedere ca majoritatea oamenilor de pe acest forum au o experienta ceva mai vasta in ale boardgame-ingului am sa lansez si eu o intrebare pt cunoscatori. Se merita Big Boxul de la Carcassonne(Big Box 3)? Sau e mai avantajos jocul de baza + prima extensie?
Ceea ce intreb de fapt este, se merita cele 5 expansiuni din cadrul Big Boxului? Sau nu sunt prea grozave(ca am auzit si bune si rele de ele). Sau ce expansiuni ati recomanda?
Mersi mult de informatie
Avand in vedere ca majoritatea oamenilor de pe acest forum au o experienta ceva mai vasta in ale boardgame-ingului am sa lansez si eu o intrebare pt cunoscatori. Se merita Big Boxul de la Carcassonne(Big Box 3)? Sau e mai avantajos jocul de baza + prima extensie?
Ceea ce intreb de fapt este, se merita cele 5 expansiuni din cadrul Big Boxului? Sau nu sunt prea grozave(ca am auzit si bune si rele de ele). Sau ce expansiuni ati recomanda?
Mersi mult de informatie
- tasurinchi
- King Meeple

Re: Carcassonne Big Box - Merita?
Eu pana acum am jucat cu urmatoarele extensii:
http://www.boardgamegeek.com/boardgamee ... cathedrals
http://www.boardgamegeek.com/boardgamee ... s-builders
http://www.boardgamegeek.com/boardgamee ... nd-bazaars
Daca il joci cu precadere in doi, sunt de parere ca cel mai bine merge jocul de baza + prima extensie (Inns and Cathedrals). In mai multi Carcassonne isi pierde oricum din partea strategica si devine mai haotic, asa ca extensiile sunt binevenite pentru a-l face macar mai distractiv.
http://www.boardgamegeek.com/boardgamee ... cathedrals
http://www.boardgamegeek.com/boardgamee ... s-builders
http://www.boardgamegeek.com/boardgamee ... nd-bazaars
Daca il joci cu precadere in doi, sunt de parere ca cel mai bine merge jocul de baza + prima extensie (Inns and Cathedrals). In mai multi Carcassonne isi pierde oricum din partea strategica si devine mai haotic, asa ca extensiile sunt binevenite pentru a-l face macar mai distractiv.
- suf
- King Meeple

Si eu as sugera jocul de baza + Inns&Cathedrals + Traders&Builders, avantajul fiind ca poti sa le cumperi pe rand. Totusi, diferenta de aici pana la Big Box 3 ca si pret e foarte mica si poate se merita Big Box.
- deeug
- King Meeple

- Custom Rank: Game Explorer
Parearea mea are 2 subpuncte:
1.merita
2.nu merita
1.Daca ai jocul de baza si 3 extensii ai ajuns deja la pretul Bigboxului dar fara 2 extensii.Eu am big box 2 si nu-mi pare rau ca am facut achizitia pt ca poti sa joci cu orice combinatie de extensie/extensii.acum unele extensii sunt mai interesante ca altele dar tote vin cu ceva
2.in toata splendoarea aia de cutie circula foarte mult aer.Am mers de cateva ori pe la prieteni cu toate componentele puse in pungute si au ocupat cam juma' de cutie de pantofi.tre sa ai loc unde s-o pui.Daca-ti iei baza+extensii separat atunci cutiile poti sa le ingramadesti in spatii mai mici.
1.merita
2.nu merita
1.Daca ai jocul de baza si 3 extensii ai ajuns deja la pretul Bigboxului dar fara 2 extensii.Eu am big box 2 si nu-mi pare rau ca am facut achizitia pt ca poti sa joci cu orice combinatie de extensie/extensii.acum unele extensii sunt mai interesante ca altele dar tote vin cu ceva
2.in toata splendoarea aia de cutie circula foarte mult aer.Am mers de cateva ori pe la prieteni cu toate componentele puse in pungute si au ocupat cam juma' de cutie de pantofi.tre sa ai loc unde s-o pui.Daca-ti iei baza+extensii separat atunci cutiile poti sa le ingramadesti in spatii mai mici.
-
nuk3r
Parerea mea si nu vreau sa ranesc sentimentele nimanui, nu e un joc care sa merite atata atentie. Iti recomand jocuri mai atractive, dar depinde acum de sentimentele tale.
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
In primul rand mersi tuturor pentru raspunsuri si pentru timpul acordat
.
@tasurinchi: L-as lua cu precadere pentru un joc de 5-6 persoane avand in vedere ca gaming grupul s-a inmultit in ultima perioada(am fost si 8) si Bang am jucat o gramada lately, Citadels tine prea mult in 7-8, iar Arkham Horror(desi ok ca joc) e un haos total in 8
).
@suf and deeug appreciate the input, cred ca daca e sa il cumpar o sa raman la big box avand in vedere ca diferenta de pret intre a luat 3 s-au big box-ul nu e colosala.
@nuker: Am si jocuri mai serioase(Puerto Rico, Caylus, BSG - dar feel free sa mai recomanzi:)), dar Carcassonne mi se pare un joc foarte dragut pt cand esti mai obosit sau nu ai chef sa iti faci n strategii si preferi doar sa te distrezi...in plus prietenei ii place ceea ce e mereu un bonus.
@tasurinchi: L-as lua cu precadere pentru un joc de 5-6 persoane avand in vedere ca gaming grupul s-a inmultit in ultima perioada(am fost si 8) si Bang am jucat o gramada lately, Citadels tine prea mult in 7-8, iar Arkham Horror(desi ok ca joc) e un haos total in 8
@suf and deeug appreciate the input, cred ca daca e sa il cumpar o sa raman la big box avand in vedere ca diferenta de pret intre a luat 3 s-au big box-ul nu e colosala.
@nuker: Am si jocuri mai serioase(Puerto Rico, Caylus, BSG - dar feel free sa mai recomanzi:)), dar Carcassonne mi se pare un joc foarte dragut pt cand esti mai obosit sau nu ai chef sa iti faci n strategii si preferi doar sa te distrezi...in plus prietenei ii place ceea ce e mereu un bonus.
- deeug
- King Meeple

- Custom Rank: Game Explorer
si pentru mine Carcassonne e un joc pe care-l joc cu placere pt ca nu-ti stoarce excesiv creierii, pentru ca imi place sa vad cum creste "peisajul" si pt ca in 99% din cazuri prinde exceptional la cei care nu stiu nimic de boardgame-uri.Poate inca n-am "crescut" suficient dar am impresia ca o sa-mi placa multa vreme de acum incolo 
-
criss
Carc. este unul dintre putinele jocuri simple care merita pastrat in colectie. Are o profunzime mult mai mare decit pare la inceput (ceea ce inseamna ca nu te plictisesti de el in timp), place in general tuturor si va avea un excelent raport "nr.de_jocuri/investitie".
-
nuk3r
Eu am avut numai esecuri cu el, il consider cea mai proasta achizitie.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Eu nu as fi asa de dur... doar ca la un moment dat ajungi sa spui ca si Paul Springer, parafrazand "Vrajitorul din Oz": "We're not in Carcassonne anymore, kids" 
Si treci la urmatorul nivel in boardgaming.
Si treci la urmatorul nivel in boardgaming.