Poate cel mai aproape de SF este Space Alert. E un joc cu totul deosebit, in care esti chiar pe o "nava", ai misiuni de indeplinit contra timp,cooperativ, ceea ce poate fi un pic ametitor si duce usor la haos. Scopul e tocmai sa iti planifici totul cat mai corect de la inceput, sa cooperezi cat mai bine cu ceilalti jucatori, ca sa nu apara haosul si nici sa nu pierzi in final. Noi l-am modificat un pic (nu mai folosim CD-ul audio, ne folosim de schema scrisa de aparitie a evenimentelor, si inca cateva modificari pe care nu mi le amintesc acum si totul a fost mai putin haotic).
Desi Race for the Galaxy nu e un joc de SF cu adevarat, decat prin grafica, eu raman in continuare un mare fan, mi se pare genial, dar din pacate nu apuc sa il joc atat de des cat mi-as dori. Prima extensie: Gathering Storm a adus niste carti esentiale, dar a doua extensie: Rebel vs Imperium a adus si niste modificari de reguli (nefiind totusi obligatorii) care nu ma incanta. Am gasit si o versiune online si una offline, si sunt multumita de ele.
Battlestar Galactica e un joc la care tin f. mult. Desi am vazut filmul dupa ce am cumparat jocul, grafica mi s-a parut extraordinara din prima. In 2 jucatori nu e f recomandat, dar noi am gasit o modalitate acceptabila. Acum ca am luat si extensia, inca mai lucram la o varianta de 2 acceptabila. In 4 e un joc admirabil, au fost situatii geniale pe care nu le pot uita. Cel mai mult imi place la acest joc (pe langa grafica) starea de tensiune intre jucatori, banuiala ca poate celalalt e cylon.
Observatie: Am jucat si Shadows over Camelot, e dragut, dar nu se compara ca si intensitate cu Battlestar Galactica, desi ai ceva feeling de "paranoia" fata de ceilalti jucatori.
Un joc cu totul special e Android. E plin de tema SF, e un joc complex, care cere timp si rabdare, dar odata invatat nu mai e asa de speriat. Chiar te simti candva in viitor, unde ai de rezolvat misterele unei crime. Cel mai mult imi place atmosfera dark, si sa citesc cartile, care au povesti destul de frumoase si complexe. Ca si la Arkam Horror, fiecare personaj are o poveste, e special, numai ca aici personajele au o fata buna si una dark, in functie de cum evoluezi in joc. Este jocul cu cele mai multe mecanici de joc la un loc si asta te poate pune in incurcatura un pic. Grafica e extraordinara. Imi pare rau ca nu are o nota mai mare in BGG.
Un joculet dragut e Chrononauts, care te plimba prin timp (cel trecut