Friedemann Friese

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Ioana

Friedemann Friese

21 Jan 2010, 15:24

Pe Friedmann Friese l-am intalnit in 2009 la targul international de jocuri din Essen. Era la standul sau 2F-Spiele (va dati seama de unde vine numele, nu?) si impartea autografe pe noul sau joc, Factory Manager. Bineinteles ca vroiam autograful sau pe Factory Manager-ul meu. Ma indreptam spre el si, cu gandul de a nu-l face sa astepte prea mult, incercam in mare graba sa-i rup tipla (cu dintii... cu ce altceva?!?!). M-a vazut si mi-a zis zambind: „tzivilizirt”, iar apoi mi-a aratat cum se rupe tipla jocului: cu unghia!! Ce era sa mai zic?! Am ramas fara cuvinte...

Una peste alta, mi s-a parut un tip foarte simpatic, glumet, prietenos si un pic altfel. Nota 10/10.

Cateva informatii despre Friedemann Friese pe care le-am gasit pe internet:
- nationalitate germana
- nascut in 1970
- locuieste si activeaza in Bremen
- trademark-urile sale sunt: litera F (marea majoritate a jocurilor create de el incep cu litera F) si culoarea verde (si-a vopsit parul in verde, iar cutiile jocurilor sale includ culoarea verde).

Primul joc l-a creat in 1992 si se numeste Landlord (titlu original Wucherer).

Au fost publicate peste 35 de jocuri si extensii create de FF. Mai jos sunt cateva titluri:
- Power Grid: Factory Manager (titlu original Funkenschlag: Fabrikmanager) – publicat in 2009 (joc economic de licitatie)
- The 3 Commandments (Die 3 Gebote) – creat impreuna cu Gordon Lamont si Fraser Lamont – publicat in 2008 (joc de deductie cu tema religioasa)
- Fast Flowing Forest Fellers (Flussfieber) – publicat in 2008 (joc de curse cu busteni)
- Felix: The Cat in the Sack (Filou - Die Katze im Sack) – publicat in 2007 (joc de cacialma cu carti)
- Power Grid (Funkenschlag) – publicat in 2004 (joc economic de licitatie si creare de retele)
- Fearsome Floors – publicat in 2003 (joc de curse cu tema horror)

chrislove

Re: Friedemann Friese

21 Jan 2010, 17:32

El a facut Fearsome Floors ? Imi place jocul ala. E haios rau. Mai ales ca mai mereu am pierdut :lol:

Ioana

21 Jan 2010, 19:09

Da, FF a creat Fearsome Floors :). L-as juca si eu. Il mai ai?

adixor

21 Jan 2010, 19:18

nope. de fapt l-am jucat online si ne-a placut. daca vrei online, anytime :) si mie mi-a placut desi nu in mod excesiv. e nostim.

Post Reply

Return to “Discutii generale”