Jocuri geniale, dar prea lungi - cum le putem imbunatati

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
chrislove

Jocuri geniale, dar prea lungi - cum le putem imbunatati

23 Dec 2009, 00:26

Desi tin f mult la ele, m-au dezamagit mult la capitolul timp (nu mereu am 3-4 ore pt un joc). Am aplicat astfel cateva workaround-uri:

Arkam horror - preferam sa il jucam in 2, maxim 3
Through the Ages: A Story of Civilization - am incercat sa jucam varianta scurta (cu 2 age-uri), dar nu e la fel, parca nu e complet. Nu ai timp sa te dezvolti la capacitate maxima. Preferam jocul in 2.
Tide of Iron - cautam scenarii mai simple, si incercam sa simplificam din reguli.
Shogun - il jucam rar, pt ca e f lung. Am incercat sa il jucam pe jumatate (2 anotimpuri), dar la fel ca la Through the Ages, parca nu apuci sa te dezvolti complet. Totusi, fata de alte jocuri, nu simti ca trece timpul.
Android - nu avem curajul sa il jucam in mai mult de 3, desi preferam in 2.
Mr Jack - chiar si el uneori dureaza mai mult decat te-ai astepta. In timp ce se gandeste celalat, ne facem de lucru efectiv prin casa :)
Settlers of Catan - am renuntat sa il jucam, dupa o experienta neplacuta, cand un joc in 5 a durat peste 5 ore.

Jocurile in general necesita rabdare si timp. Pentru cei mai grabiti, recomand jocuri scurte (pana intr-o ora), gen (de la grele la usoare): Race for the Galaxy, Memoir44, Stone Age, Dominion, Roma, Space Alert, Pandemic, Jamaica, Red November, Thebes

adixor

Re: Jocuri geniale, dar prea lungi - cum le putem imbunatati

08 Jul 2011, 14:32

pe cand forumul nici nu era inca lansat, chrislove a deschis aceasta discutie. Nu prea a dezvoltat, pe atunci eram si noi la inceput. Intre timp am tot vazut discutii pe forum legat de ce anume schimbam la jocuri (sa le zicem house rules, uneori insa modificarile depasesc mici modificari de reguli). Si mai exact beculetul s-a aprins cand Deeug a spus undeva pe Bursa ca "inainte sa scot un joc la vanzare, mai intai incerc sa-l schimb". Desi mai tarziu mi-am dat seama ca doreste sa-l schimbe efectiv cu alt joc, la prima citire am crezut ca se refera ca inainte sa-l vanda, ii mai da o sansa si incearca sa schimbe regulile pentru a-l face mai atractiv lui si grupului lui. Mai mult, am tot citit pe forum de niste modificari pentru Ticket to Ride (oare pfinix?) si alte jocuri.

Asa ca sunt curios ce alte jocuri ati "customizat" pentru a le face mai pe placul vostru. Stiu ca pentru unii e un sacrilegiu sa schimbi regulile originale ale jocului, dar tot asa exista unii care se bucura de flexibilitatea crescuta a unui boardgame pentru a-l face mai interesant sau mai complex, sau mai light, etc (in contrast cu un joc de PC unde nu poti schimba nimic din ce a facut programatorul).

Post Reply

Return to “Discutii generale”