1. ca regulile sa nu fie complexe, sa nu dureze mult explicatiile
2. sa arate bine, sa atraga jucatorul neinitiat
2. sa nu dureze mult jocul (cam 1h-1,5h)
Din experienta mea, cel mai bine au mers:
Bohnanza - se explica f repede, e fun, merge pt inceput.
Ticket to ride: Europe sau Romania(pe asta l-am scos la imprimanta in oras, am lipit bucatile si am facut tabla de joc) - evident, e notoriu ca fiind bun pt incepatori. Are toate ingredientele de mai sus.
Cleopatra - a prins f. bine, nu au fost intampinate greutati si a fost si f. fun.
Dominion - a mers struna, chiar am luat bataie de la un incepator
Carcassonne - incepatorii il vor juca la un nivel basic, adica nu vor intra in prea mari strategii. Cu timpul vor descoperi ca e mai deep.
Stone Age - e poate putin mai greoi la prima vedere pt. incepatori, dar il vor adora.
Settlers of Catan - ar putea sa placa unui nou-venit, tinand cont cat de popular e acest joc.
Lost Cities (nu card game) - foarte usor de inteles si e placut de jucat. Mai greu e sa te lasi de jucat
Dupa ce au incercat macar unul din cele mentionate mai sus, se poate incerca si:
Agricola - varianta simpla - e captivant
Roma - poate fi o idee pt cei mai combativi
Thebes - e destul de mult noroc in jocul asta, si asta s-ar putea sa bucure un incepator, pt ca ii da sanse de castig (sau nu
Airships - e simpatic, usor de inteles
Mr. Jack - se poate incerca daca atrage ideea de joc deductiv.
Red November - e fun, simpatic, cooperativ, desi are o mecanica mai aparte si poate parea un pic incurcata la inceput.
Pandemic - sigur un incepator va fi atras de el, are o mecanica frumoasa si faptul ca e cooperativ e un plus.