Page 1 of 2

Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Feb 2010, 17:34
by adixor
Am dat de un articol interesant... se pare ca un mod de utilizare inedit pentru noul tablet PC de la Apple (iPAD) este acela de platforma de ... boardgames.

http://recombu.com/news/ipad-board-game ... 11370.html

...The multi-touch display is perfect for moving pieces around a board and because the iPad is a computer it can store thousands of games and add a variety of interactive features. In addition to animated Monopoly playing pieces, for example, you could also use the iPad's Wi-Fi or 3G to play games with friends and family across the world....


Raspunsul cuiva pe un forum, la stirea asta: "The perfect board game platform is cardboard" :))

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Feb 2010, 18:22
by Chuckila
No multitasking?!?! iPAD va fi o gluma de produs, la modul serios vorbind.

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Feb 2010, 19:16
by Ioana
...Si are dreptate!

Discutam in weekend despre exact acelasi lucru cu un mare pasionat de iPhone, care isi imagina cum ar fi sa joci Carcassonne pe iPad, sa pui piesele si meeple-sii cu un simplu touch. Cred ca ar fi interesant, dar ar disparea tot farmecul jocului.

Adevarul e ca nimic nu poate inlocui atmosfera creata in timpul unui joc jucat impreuna (fizic) cu prietenii sau familia. Tocmai din acest motiv board game-urile nu se vor demoda niciodata. Pentru ca suntem fiinte sociale. Ne simtim bine cand suntem cu prietenii!

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Feb 2010, 19:33
by adixor
Chuckila wrote:No multitasking?!?! iPAD va fi o gluma de produs, la modul serios vorbind.
adevarul e ca nu stiu mare lucru despre el, dar daca intr-adevar nu are multitasking (ca iphone and such) it sucks. Partea buna e ca a incurajat competitia, si deja incep sa apara altele de la MSI, se gandea si Google parca la asa ceva. In plus ebook readerele incep sa mearga in aceeasi directie (color, touch, etc) asa ca e posibil sa ne astepte niste device-uri foarte interesante in viitorul apropiat.

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Feb 2010, 19:36
by adixor
Ioana wrote: Pentru ca suntem fiinte sociale. Ne simtim bine cand suntem cu prietenii!
Tu ai dreptate in principiu, desi facebook, myspace, toate jocurile multiplayer online, messenger si altele asemenea fac tot posibilul sa te contrazica. Sau nu atat sa te contrazica cat sa demonstreze ca ne simtim bine cand suntem cu prietenii, chiar daca din ce in ce mai mult asta inseamna "cand avem intr-o fereastra prietenii". Cum am eu acum forumul pe ecran de exemplu :)

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Feb 2010, 22:05
by Ioana
Intr-adevar, toate aceste programe, jocuri, device-uri etc. au fost concepute sa te "apropie" de prieteni, sa-ti usureze sau sa-ti imbunatateasca viata intr-un fel sau altul. Insa toate au parti bune si parti rele. Una din partile rele este ca nu pot inlocui interactiunea pe care o ai cu prietenii atunci cand faceti ceva impreuna (jucati un board game, vedeti un film etc.).

Chiar daca ai cont pe facebook, stai pe mess si pe forum, joci un joc pe PC, pana la urma tot vei vrea sa te vezi cu prietenii. Nu te vezi cu toti la fel de des. Dar ai cativa prieteni de suflet pentru care esti dispus sa renunti la toate cele enumerate mai sus doar ca sa jucati un board game - the real thing!

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 14 Feb 2010, 09:52
by Puf
Avand in vedere ca nu prea putem sa iesim din casa...eu ma folosesc de toolurile mai sus mentionate de Ioana...si chem prietenii pe la noi :)) - nu renunt la nimic - ma folosesc ;) - e mai ieftin decat sa sun pe toata lumea ;). Sper sa mai apucam sa jucam boardegame-uri la un moment dat - poate dupa ce mai creste pitica si o sa poata sa stea pe langa noi mai usor, adica pe picioarele ei si nu in brate la cineva - ca scoica e bleah!
ah! ah! ah! am descoperit un joc (probabil ca voi il stiti si eu sunt, ca de obicei, ultima care afla de el) MAFIA - joc de societe nu implica o tabla de joc ci numai niste carti de joc (carti normale - as, popa, dama si niste nimicuri ;)) dar e prea tare...cine nu stie pot sa explic - mie mi-a placut si abia astept sa il mai joc la reununile cu prietenii

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 14 Feb 2010, 10:02
by adixor
hmm. mai exista jocuri interesante doar cu cartile de joc clasice ? :D
oricum, daca zici ca e asa tare sunt curios cum e. cu rugamintea sa deschizi un nou topic in sectiunea asta (Discutii generale jocuri) de exemplu.

thanks!

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 02 Apr 2010, 21:49
by adixor
mda, nu au intarziat sa apara jocurile de iPAD desi debia ce a aparut pe piata. Prima oara am citit aici:

http://mashable.com/2010/03/31/game-table-ipad/

si azi chiar Days of Wonder (care o duce bine mersi, prietenii stiu de ce ;) ) a anuntat Small World pt iPAD.

http://blog.daysofwonder.com/2010/04/02 ... r-ipad/en/

Daca sunteti curiosi cum arata iPAD-ul:

http://www.apple.com/ipad/gallery/

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 02 Apr 2010, 21:52
by adixor
am gasit si screenshot:

Image
courtesy of Boardgamenews.com

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 02 Apr 2010, 22:48
by Ioana
Uau cat de bine arata! Un fel de ZunTzu pe iPAD :D.

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 02 Apr 2010, 23:07
by haretel
Mie unul imi plac bgameurile mai ales pt confruntarea face to face, pt interactiunea directa
Nu ma atrage varianta de PC

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 02 Apr 2010, 23:22
by Ioana
Nici pe mine, pentru ca sunt un surogat al boardgame-urilor.

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Apr 2010, 01:05
by VickdaReaper
Sincer si yo! prefer jocurile face-2-face asa cum le-a vrut mama lor. Dar ideea unui joc pe iPad jucat cu colegii in timpul unui curs plictisitor, fara sa trebuiasca sa te intinzi pe 3 mese mi se pare minunata. Plus k daca vine profu', dai un "alt+tab" si intrii pe pdf-ul pe care il prezinta si te faci ca inveti... :D :lol:

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Apr 2010, 09:11
by Ioana
Ai dreptate Vick :). Cred ca au fost inventate pentru cei care sunt pasionati atat de boardgames cat si de PC. Le imbina perfect pe amandoua!

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Apr 2010, 17:43
by Dang
VickdaReaper wrote:dai un "alt+tab"
Stiu eu gresit sau iPad-ul cand aude de multitasking scoate ochii afara (ca in desenele animate), sughite, tuseste, se ineaca si-si da duhul?

L.E. Am vrut sa fiu mai "plastic" :D

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Apr 2010, 17:53
by VickdaReaper
Din cate tin minte, n-a auzit de asa ceva. Recunosc, insa, ca nu am cercetat in amanunt acest aspect...

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Apr 2010, 17:55
by adixor
nu, nu stie. cea mai mare problema a lui. a doua problema: nu stie flash deci multe site-uri nu vor functiona (gen youtube)

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 03 Apr 2010, 17:57
by VickdaReaper
Oricum, atat timp cat ruleaza board games, este indeajuns. Ce alt gadget aprox. asemanator se poate lauda cu asa ceva!? :lol:

Re: Apple iPAD si boardgame-urile

Posted: 04 Apr 2010, 08:58
by adixor
VickdaReaper wrote:Oricum, atat timp cat ruleaza board games, este indeajuns. Ce alt gadget aprox. asemanator se poate lauda cu asa ceva!? :lol:
iphone :) dar cu ecranul asta mai mare de la iPad e mult mai bine. Deja si Knizia apare pe iPAD cu Money (care era si pe iphone, dar pe ipad vor putea juca pana la 5 jucatori, ca pe iphone nu aveau loc decat 4). O sa apara si High Society si nu mai stiu care tot de la Knizia.