Informatii utile pe BoardGameGeek

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Informatii utile pe BoardGameGeek

Post: # 799Post adixor
10 Feb 2010, 23:50

Multi dintre noi nu sunt (inca) foarte familiarizati cu BoardGameGeek asa ca urmeaza cateva hint-uri despre pagina unui joc si informatiile interesante pe care le putem gasi aici:

1. User Suggested # of Players

Orice joc are un numar recomandat de jucatori, dar de multe ori acest numar nu este chiar corect in sensul ca este posibil ca jocul sa functioneze bine intr-un numar de jucatori nespecificat sau sa nu functioneze foarte grozav intr-un numar de jucatori recomandat. Informatia aceasta din pagina unui joc este foarte utila pentru ca aici se vad practic voturile jucatorilor si asa putem vedea de exemplu ca 50% din persoane (2 din 4) considera ca Shipyard se joaca bine si solo (este totusi "Recommended", nu "Best" ca joc solo), este cotat "Best" in 2 si 3 jucatori si din nou "Recommended", nu "Best" pentru 4 jucatori. In afara de jocul solo pe care nu l-am incercat, sunt de acord cu aceasta statistica. Oricine cu un cont poate vota.

2. Language Dependence

Pentru cei mai putin familiarizati cu limba engleza este utila informatia pentru ca isi pot da seama daca jocul se poate juca fara probleme cu un regulament tradus, sau daca de exemplu este vorba de mult text pe carti si alte componente (cum ar fi Arkham Horror). Multe jocuri, cum ar fi Roma se pot juca fara nici o problema fara cunoasterea limbii engleze, fiind de ajuns doar regulamentul tradus. Si aici se poate vota.

3. Files

Sectiunea este foarte importanta prin faptul ca in general contine diverse fisiere uploadate de utilizatori, fisiere ce contin traduceri, player aid-uri, scheme pentru producerea a diverse componente, tutoriale, misiuni suplimentare unde e cazul si o gramada de alte bunatati. De exemplu de ceva timp in aceasta sectiune de la jocul Le Havre se gaseste o versiune pt PC a acestui joc, in Java, facuta de un utilizator.

Statistics - Avg. Game Weight (dificultatea unui joc)

Inca un parametru la care oricine poate vota pe o scara de 5 dificultati Light -> Heavy (se poate vota din partea de jos, sectiunea "User information"). De exemplu Shipyard este considerat Medium Heavy (3.5 din 5) in urma votului. Un click pe iconita cu graficul ne arata o reprezentare a voturilor (in cazul Shipyard de exemplu cei mai multi au votat Medium Heavy, 27 utilizatori, urmati de 19 care au votat Medium; doar 3 au spus ca jocul este "Heavy").

Statistics - Similarly Rated

Apasand pe butonul View avem acces la o statistica prin care vedem ce alte jocuri au primit rating mare de la utilizatorii care au dat rating mare jocului curent. Astfel putem vedea de exemplu cam ce alte jocuri le plac celor care au dat note mari jocului de care suntem interesati.

User information

De aici puteti adauga un joc in colectia voastra, puteti nota un joc sau marca ca "Wishlist", "Preordered" sau alte stari. Se pot adauga comentarii, etc

Forum - Reviews

Pentru a gasi rapid review-urile unui joc mergeti in sectiunea Forum, apasati "Reviews" si apoi eventual din dreapta butonul mic "Hot". Astfel review-urile vor fi sortate dupa rating (fiecare review/topic poate primi voturi pozitive -OK-uri/thumbs up- de la utilizatori; de la cateva zeci de voturi in sus, e clar ca threadul este util si important).

Post Reply

Return to “Discutii generale”