Interviu cu designerii Financial City

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Locked
adixor

Interviu cu designerii Financial City

Post: # 1068Post adixor
19 Feb 2010, 11:55

Eram curios, si sunt convins ca si voi sunteti, cum a aparut, s-a dezvoltat si iata, se apropie de lansare noul joc "http://www.financialcity.roFinancial City[/link]". Am placerea sa postez un interviu cu designerii acestui nou joc. Va las deci in compania acestora.

-=-

Vestea despre acest joc a aparut cumva neasteptat. Tot ce stim este ca este o initiativa 100% romaneasca dar nu stim nimic despre autori. Spuneti-ne cateva cuvinte despre voi.
Nicu Naum: din Slatina, am 25 de ani, am terminat Politehnica in 2008, locuiesc in Bucuresti din 2003 si sunt pasionat de business si dezvoltare personala.
Marius Fulgu: din Craiova, 25 ani, politehnist si fost angajat, following my dream life.
Decean Ioan: din Arad, 28 ani, pasionat de grafica.

Toti suntem total de acord cu spusele lui Napolen Hill: “Whatever your mind can conceive and believe it can achive”, si credem ca acest lucru se poate aplica tuturor. Acesta este si lucrul care ne-a sustinut moral pe parcursul dezvoltarii acestui proiect. Multumim Nelutu (Ioan Decean) pentru sustinere, inovatie si munca depusa alaturi de noi.


De cand va pasioneaza boardgame-urile? Este primul vostru proiect?
Financial City este primul nostru proiect, si l-am inceput mai degraba din pasiune pentru dezvoltare personala si business, decat din pasiune pentru boardgames. Puterea prin care jocurile tip boardgame pot transmite idei si concepte este foarte mare, si veti putea observa acest lucru jucand Financial City.

Cum a inceput totul? Cand v-a venit ideea?
Au trecut aproape doi ani de cand unuia dintre noi i-a venit prima data in cap idea unui boardgame. Atunci a fost prezentata la cativa prieteni intrebandu-i ce parere au si daca ar fi interesati sa investeasca intr-o astfel de idee – doar timp. Citand din Morometii: "Timpul nu mai avea rabdare cu oamenii"...toti spunand ca nu au timp, ca nu e o idee buna, samd. Nici acum nu intelegem expresia "Nu am timp". Preferam ca oamenii sa fie corecti cu ei si cu cei din jur, spunand: "Prefer sa imi dedic timpul altor lucruri mai importante pentru mine". Timpul e relativ, nu il poti avea, nu il detii...

Revenind la poveste, a aparut o a doua persoana la fel de interesata de acest proiect. Implementarea propriu-zisa a inceput in 2009 cu multe zile insorite de vara, mult brainstorming, schite pe hartie, testare. Mai apoi a venit momentul ca totul sa fie pus cap la cap - foarte greu, dar entuziasmul era maxim din partea amandorura.

Am inceput sa taiem bucati de carton sub forma de cartonase, pe care am scris initial cu creionul. Am luat apoi pioni si zaruri de la alte jocuri ce le cumparasem de-a lungul timpului si a inceput perioada de testare. Ideile apareau in numar mare, si incercam sa gasim pe cele mai bune dintre ele, pentru a continua implementarea. Vara se apropia de sfarsite, insa jocul nostru era abia la inceput. Este bine de stiut ca persoanele care au crezut in acest proiect pot fi numarate pe degetele de la o mana.

Sfarsitul lui septembrie - am terminat gandirea jocului: stiam ca va avea 6 categorii de cartonase, plansa cu 30 de patratele, detaliile de pe fiecare cartonas (cel putin asa am crezut noi deoarece au fost aduse modificari pana aproape de final). Cam tot atunci a inceput designul (grafica) jocului.


Spuneti-ne cateva cuvinte despre Financial City. Care sunt elementele care il recomanda?
Conceptul Financial City este unul nou, jocul fiind distractiv si educativ in acelasi timp. Interactiunea dintre jucatori este maxima (referindu-ne aici la negociere si asociere). Jocul a fost inspirat din viata reala, si de stadiile in care se poate afla oricare dintre noi.

Credem ca expresia care caracterizeaza cel mai bine mesajul pe care vrea sa-l transmita Financial City este: “Treat life as a game and you will always win!”, cu alte cuvinte, e mai bine sa treci prin viata privind-o ca pe un joc fiind mai usor sa identifici oportunitatile ce-ti ies in cale.


Ce dificultati ati intalnit pe parcurs?
Aici este mai usor sa dam raspunsuri punctate:
  • Neincrederea prietenilor in idee (majoritatea dintre ei), lucru care te indeamna de multe ori sa renunti. Intre timp atitudinea lor s-a schimbat.
  • Lipsa fondurilor
  • Gasirea unei tipografii care sa il produca (astfel incat raportul calitate pret sa fie cat mai bun). Prima oferta pe care am primit-o a fost de 270 lei pentru un joc, in conditiile in care pretul de vanzare va fi de 150 lei. Si ar fi costat 270 lei fara zaruri, pioni si alte accesorii.
  • Gasirea unor furnizori pentru zaruri, pioni si celelalte accesorii.

Jocul este produs 100% in Romania? Daca da, v-ati pus problema sa il produceti in strainatate?
Toate componentele jocului sunt facute in Romania, mai putin pionii si zarurile, care sunt importate din America. Productia in afara o vom lua in considerare doar pentru variante ale jocului in alte limbi.

Aveti in gand si alte proiecte de jocuri?
Vom dezvolta in continuare noi variante/extensii ale acestui joc.

Ce alte jocuri jucati sau ce alti designeri admirati?
Cred ca persoana pe care o admiram cel mai mult este Klaus Teuber, pentru perseverenta de care a dat dovada pe parcursul realizarii jocului Catan.

Ce recomandari ati avea pentru un designer de board games aflat la inceputul drumului?
Sa nu tina cont de parerile celor din jur si sa creada in proiectul lui. Cam atat, pentru ca si noi suntem inca la inceput.

Multumim mult pentru aceste detalii, multa bafta pentru Financial City si proiectele voastre viitoare!
Multumim si noi!

adixor

Re: Interviu cu designerii Financial City

Post: # 1081Post adixor
19 Feb 2010, 22:02

Va invit pe acest thread pentru discutii despre jocul Financial City.

Locked

Return to “Discutii generale”