Knizia's Decathlon

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Knizia's Decathlon

Post: # 1316Post adixor
02 Mar 2010, 23:23

In 2003 Knizia a lansat un joc free (pentru de fapt este vorba doar de un set de reguli, nu e nevoie decat de 8 zaruri, pen&paper). Este vorba de un (pare-se) simpatic joc numit Decathlon -> http://www.boardgamegeek.com/boardgame/6955/reiner-knizias-decathlon

Puteti gasi regulile pe pagina urmatoare (unde sunt mai multe goodies de la Knizia cum ar fi varianta de 2 jucatori pt Taj Mahal sau de 4 jucatori pt Lost Cities):

http://www.convivium.org.uk/kgcoolstuff.htm <- pur si simplu cautati Decathlon in pagina.

Ca sa va faceti o idee, este vorba de un joc de zaruri in care exista si risc (doar e Knizia!) si noroc, si se pare destul de mult fun. Cam asa arata un score sheet facut de un user de pe BGG:

from http://www.boardgamegeek.com/image/204758


Detaliu al probei de saritura in inaltime:

from http://www.boardgamegeek.com/image/678360


Si inchei cu un link la un review foarte tare (al userului EndersGame care a scris multe, mari si cuprinzatoare reviewuri pe BGG). Poate va fac pofta.

http://www.boardgamegeek.com//thread/501166/so-knizia-invented-a-really-good-game-and-heres-ho

Eu nu l-am jucat dar mi se pare fun de incercat. Ar fi si simplu de jucat pe forum (se poate in oricati cred), si ori dam fiecare cu zarurile acasa si postam rezultatele ori fac o mica aplicatie pe forum unde faci un click si "dai" cu un numar dorit de zaruri. Stiti unde ma gasiti daca vi se pare o idee interesanta :)

Human mind has no limits it seems ...

User avatar
Chuckila
King Meeple
King Meeple
Posts: 5078
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Knizia's Decathlon

Post: # 1324Post Chuckila
02 Mar 2010, 23:56

Noi l-am jucat la birou de cateva ori (de aia am in dulapiorul personal vreo 30+ zaruri). Merge repede, e super fun si elementul de "fortez o saritura strong, sau incerc sa merg in aproape in aproape, riscand sa ratez la inaltimile mici" adauga destule oportunitati de a face misto de cei mai putin inspirati.

Pe langa Decathlon, am mai jucat si Yahtzee, care merge si mai repede, insa imi pare putin mai "usurel" - asta daca se poate face comparatie intre doua chestii la capatul inferior al dificultatii :D

adixor

Re: Knizia's Decathlon

Post: # 1325Post adixor
03 Mar 2010, 00:00

ce noroc sa poti sa joci la birou ceva si cu cineva..
m-ai convins sa-l incerc cat mai curand. la urma urmei e genul de joc pe care il pot incepe inainte chiar sa termin fraza asta :)

adixor

Re: Knizia's Decathlon

Post: # 1326Post adixor
03 Mar 2010, 00:02

by the way, daca mai stiti joculete micute si geniale please share.

chrislove

Re: Knizia's Decathlon

Post: # 1334Post chrislove
03 Mar 2010, 01:28

Chuckila wrote:Noi l-am jucat la birou de cateva ori (de aia am in dulapiorul personal vreo 30+ zaruri). Merge repede, e super fun si elementul de "fortez o saritura strong, sau incerc sa merg in aproape in aproape, riscand sa ratez la inaltimile mici" adauga destule oportunitati de a face misto de cei mai putin inspirati.

Pe langa Decathlon, am mai jucat si Yahtzee, care merge si mai repede, insa imi pare putin mai "usurel" - asta daca se poate face comparatie intre doua chestii la capatul inferior al dificultatii :D
poate merge cum zici tu la birou, in pauza, de relax, dar nu ma vad jucand acasa, cand am alte "bunatati".

adixor

Re: Knizia's Decathlon

Post: # 5016Post adixor
21 Jun 2010, 00:13

am jucat si eu primele 5 probe din Decathlon acum. Pentru un joc in care teoretic nu faci decat sa dai cu un numar de zaruri si sa iei niste decizii legate de risc (ex. "merg mai departe sa castig mai mult dar risc tot castigul de pana acum?") este foarte tare. Chiar e f. addictive nu-mi venea sa mai las zarurile din mana :)

Daca gasim un dice-roller nice pe net putem sa jucam pe forum un Decathlon :)

Post Reply

Return to “Discutii generale”