Mr. Jack - e aparent un joc simplu (ca reguli), scurt si simpatic. Totusi dupa mai multe partide am vazut ca e destul de deep, si se apropie de sah. Pt. pasionati in domeniu sau nu, il recomand calduros. Nu mi-am dat seama inca daca e dezechilibrat jocul in favoarea sau defavoarea Detectivului sau a lui Jack (cum am citit alte pareri pe forumuri). Pot sa spun ca prefer sa joc ca Jack (nu stiu de ce
Mystery of the Abbey - grafica extraordinara, interactivitate mare intre jucatori, multa deductie. Un urmas al lui Clue/Cluedo, desi are mecanici noi de joc. Il recomand seara cu familia/prietenii.
Scotland Yard - e un joculet un pic mai vechi de deductie, bazat pe ideea de a-l "fugari" pe Mr. X pe harta Londrei, (desi acesta e in mare parte in locatii necunoscute), in ideea de a-l prinde intr-un final, bine inteles. E printre primele jocuri cumparate (primul dupa Monopoly
Battlestar Galactica si Shadows over Camelot - merg pe acelasi principiu in domeniul deductiei, fiind jocuri cooperative, dar cu tradator(i)/cylon(i). Creeaza o stare interesanta de "paranoia" intre jucatori. Nu stiu de ce prefer Battlestar, probabil din cauza temei SF si a atmosferei mai "serioase". SOC are totusi reguli mai simple.
Android - printre multiplele mecanici de joc are si o componenta importanta de deductie. Un mare plus este atmosfera distopica a jocului. Merita incercat (sau mai bine zis merita avut rabdare cu el, in perioada de intelegere a regulilor).
Chrononauts - un joculet de carti in care "calatoresti' in timp, are si o parte de deductie (desi mult mai putin ca la celelte jocuri de mai sus), dar bluffingul conteaza mai mult.