Sertarul cu pareri - Mr. Jack (DRAFT review comunitate)

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Sertarul cu pareri - Mr. Jack (DRAFT review comunitate)

20 May 2010, 22:02

Update: reviewul rezultat din acest thread a fost publicat aici:

[forum]viewtopic.php?f=6&t=373[/forum]

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Continuam seria de review-uri ale comunitatii. Primul experiment cred ca a iesit f. f. bine (Review comunitate: Dominion).

Astfel, va rog sa adaugati timp de o saptamana comentariile voastre (maxim 1 rand per subiect) pentru jocul Mr. Jack

from http://www.boardgamegeek.com/image/156046

Reguli:
- la fiecare sectiune din cele de mai jos se admit pareri de maxim 1 rand, dar vor fi aprecitate cele mai succinte (dar totusi utile).
- NU se discuta celelalte pareri
- recomand obiectivitate pe cat posibil si echilibru.

Sectiuni:

1. Componente/Regulament
2. Mecanica/Desfasurarea jocului
3. Complexitate / Fun Factor
4. Recomandat in (nr. jucatori)
5. Pro
6. Contra
7. Alte observatii si consideratii

de data asta nu incep eu, asa ca va rog, curaj!. si va rog propuneti in postul vostru si urmatorul joc pentru care sa facem review (si pentru care nu avem deja review pe forum).

adixor

Re: Sertarul cu pareri - Mr. Jack (DRAFT review comunitate)

21 May 2010, 09:37

sparg eu gheata totusi:

1. Componente de calitate, regulament succint dar cuprinzator, FAQ inclus. Cele mai rezistente carti de joc ever (carton f. gros).
2. Din 8 jucatori pe tabla unul e Jack. Prin miscarea personajelor (fiecare cu regulile lui), detectivul trebuie sa descopere care din cei 8 este jack.
3. Complexitate mare, joc ce imbina si deductia si bluffingul (pentru jucatorii avansati). Poate prezenta sindromul Analysis Paralysis.
4. Se joaca doar in 2.
5. Challenging, variat (mai ales cu personajele din extensie), nu seamana 2 jocuri intre ele.
6. Se poate juca light si mai rapid dar se va termina repede si nu e f. interesant. Jocul "serios" implica mult timp de gandire (stil sah)
7. Unul din cele mai bune jocuri de 2 jucatori. Putin nebalansat spre detectiv (acesta castiga in medie in 60% din cazuri)

si propun urmatorul joc Cash & Guns.

adixor

21 May 2010, 21:31

sper ca topicul asta este vizibil. spuneti ceva :) proba de microfon, 2-10, 2-10 :)

Ioana

21 May 2010, 22:45

A fost mai usor la Dominion...

haretel

21 May 2010, 23:04

1. componente 'sanatoase'; regulament clar, putin interpretabil pe alocuri
2. 0.85 x strategie+0.10 x bluff+0.05 x noroc; detectivul trebuie sa-l descopere si sa-l prinda pe Jack; poti sa-ti calculezi mutarile pe maxim 2 ture
3. un joc de complexitate medie; altii ar spune medie spre mare; nu e pt oricine - e un joc unde trebuie sa 'mustesti'
4. doar pt 2 jucatori
5. foarte rejucabil ; strategie diferita pentru detectiv si Jack; un joc superb
6. imi pare rau, dar nu imi vine nimic in minte aici ( scapi de Analysis Paralysis dc il joci suficient de mult )
7. jocul meu preferat pt 2 jucatori
Last edited by haretel on 21 May 2010, 23:41, edited 1 time in total.

haretel

21 May 2010, 23:14

am dat si un 'Mr Jack in NY' online; devine prea complex - desi poate sunt reticent la nou

fixpix

21 May 2010, 23:28

Eu am promis o poezie data trecuta, asa ca:

Opt suspecti, opt ore lungi sub luna plina.
Gaseste umbra care se ascunde
In intuneric si-n lumina.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

25 May 2010, 17:57

Review-ul meu:

1. Componentele sunt de calitate, regulamentul este limpede, usor de inteles si de asimilat.
2. Un joc de-a vati ascunselea pe strazile Londrei la care participa 8 personaje. Inspectorul este cel care s-a pus, iar in 8 ture trebuie sa-l "scuipe" pe Jack.
3. Are o complexitate ridicata, fapt datorat dificultatii descoperirii Spintecatorului, mecanica este simpla, iar miscarile sunt multiple. Joc fun, dar dur.
4. Se recomanda ca, componentele jocului sa fie "puse la gatit" de catre 2 jucatori. Dar daca nu se poate, nici 1 vs 1 nu este rau...
5. Un joc interesant, amplu, cu multe decizii disponibile. Strategie pura si predictie a miscarilor. Joc superb pentru 2 detectivi ai secolului XXI.
6. Poate fi afectat de timpi morti importanti.
7. In loc de final: "She's got the Jack / She's got the Jack / She's got the Jack / She's got the Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, Jack, Jack / She's got the Jack"

Multumesc pentru atentie!
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

chrislove

25 May 2010, 23:15

asa...

1.componente f simpatice si de calitate: 8 personaje (cu puteri speciale fiecare), o tabla cu un gen de cartier al Londrei, cartoane cu personaje
2.reguli simple: timp de mai multe ture, acela care e "detectiv" trebuie sa descopere prin deductie cine e "jack" si sa il acuze.
3.ca si complexitate se apropie cumva de sah. fiecare joc e diferit. se "gandeste" destul de mult.
4.in 2: una e jack, unu e detectiv :)
5. mecanica aparte, piese f. simpatice, timpul scurt de joc
6.timpul mare de gandire
7. e jocul perfect pentru "strategi"

adixor

31 May 2010, 20:25

maine fac rezumatul si va rog sa scrieti azi / maine dimineata reviewul vostru. thanks!

Post Reply

Return to “Discutii generale”