Sertarul cu pareri - Agricola (DRAFT review comunitate)

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Sertarul cu pareri - Agricola (DRAFT review comunitate)

24 May 2010, 23:25

Update: reviewul rezultat din acest thread a fost publicat aici:

[forum]viewtopic.php?f=6&t=365[/forum]

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Continuam seria de review-uri ale comunitatii. Primul experiment cred ca a iesit f. f. bine (Review comunitate: Dominion).

Astfel, va rog sa luati sapa pe umar si sa adaugati timp de o saptamana comentariile voastre (maxim 1 rand per subiect) pentru jocul Agricola.

from http://www.boardgamegeek.com/image/259085

Reguli:
- la fiecare sectiune din cele de mai jos se admit pareri de maxim 1 rand, dar vor fi aprecitate cele mai succinte (dar totusi utile).
- NU se discuta celelalte pareri
- recomand obiectivitate pe cat posibil si echilibru.

Sectiuni:

1. Componente/Regulament
2. Mecanica/Desfasurarea jocului
3. Complexitate / Fun Factor
4. Recomandat in (nr. jucatori)
5. Pro
6. Contra
7. Alte observatii si consideratii

pe locuri, fiti gata, START!

Dang

Re: Sertarul cu pareri - Agricola (DRAFT review comunitate)

25 May 2010, 00:13

1. Componente de buna calitate, dar foarte multe ca numar. Regulament stufos, nu extrem de bine organizat.
2. Worker placement. In fiecare din cele 14 runde iti pui oamenii sa faca una din actiunile ramase. O actiune aleasa de cineva nu mai e disponibila in acea runda.
3. Complexitate mare. Fun factor ridicat daca-ti place genul euro si daca il joci cu grupul potrivit.
4. Recomand in 4. Merge f bine si in 2.
5. Scalabilitate mare. Brain burner. Multiple cai spre victorie. Rejucabilitate mare datorita celor peste 300 de carti de joc.
6. Posibil sa apara fenomenul AP. Trebuie jucat doar cu mintea treaza.
7. Un joc exceptional, pur euro-game.

suras333

25 May 2010, 17:39

1. Componentele jocului de foarte buna calitate, regulament explicit
2. in 14 tururi, fiecare isi imbunatateste si extinde ferma
3. Complexitate si fun factor - foarte ridicate
4. 1-5 (eu il recomand in cat mai multi)
5. originalitate, calitate, f mult fun
6. folosirea de cuburi in diverse culori/marimi pentru majoritatea elementelor
7. cumparati-l !

chrislove

25 May 2010, 22:27

1.componente f hazlii si de calitate pentru un eurogame. ai cam tot ce trebuie intr-o ferma si in plus nise carti
2.mecanica clara. fiecare isi dezvolta ferma proprie, folosind resurse si animale. competitie acerba intre jucatori pentru acestea.
3.suficient de complex sa fie provocator/frustrant. durata de joc nu prea mare (mai ales in 2), multe alegeri de facut si niciodata suficiente actiuni si timp pt ele.
4.eu cred ca cel mai bine e in 2-3. in mai multi e prea lung
5.grafica te face sa uiti de atmosfera tensionata. mutiple modalitati de castig
6.nu mereu le gasesc utilitate cartilor din dotare. uneori mi se pare frustrant numarul limitat de actiuni
7.animeeples (luate separat de joc) sunt un deliciu. imi place la nebunie jocul. faptul ca are 3 nivele de dificultate e un mare avantaj.

adixor

26 May 2010, 00:58

1. 300 carti !! Foarte tematic totul mai putin cuburile ce simbolizeaza animale. Grafica draguta ce reflecta bine tema.
2. Worker placement clasic prin care se produc resurse, animale, mancare, care se cheltuie pe imbunatatiri, dezvoltarea fermei si a casei
3. 2 niveluri dificultate: family (usor) si normal (complex prin carti ce aduc bonusuri si multa varietate). Desi complex, foarte fun.
4. Perfect in 2-4 (nu am jucat in 1 si 5). Foarte bine scalat jocul in functie de numarul de jucatori
5. Chiar simti ca dezvolti o ferma! Varietate enorma datorita sutelor de carti cu bonusuri, scalate dupa nr. de jucatori si dificultate. FUN!
6. Animale cubice :(. Complex spre sfarsit. Senzatia uneori ca vrei sa faci mai multe decat poti. Interactivitate rezumata la lupta pe resurse.
7. Unul din cele mai bune jocuri euro existente si unul din cele mai bine testate si scalate. Aproape deloc abstract (destul de tematic pt euro)

chrislove

26 May 2010, 12:46

fixpix esti cel mai tare :))

Ioana

26 May 2010, 15:20

Tu le-ai desenat fixpix?! Extraordinar, chiar ai talent!

fixpix

26 May 2010, 15:25

Mersi-mersi!

M-am grabit un pic la final, ca am stat cam mult pe desen si se uita T. urit la mine ca nu lucrez. Promit sa termin si picioarele vacii.

adixor

31 May 2010, 20:24

maine inchidem urnele :) va rog sa finalizati azi / maine dimineata review-urile. si fixpix picioarele vacii :)

fixpix

31 May 2010, 22:20

Mi-e teama ca o sa ramina asa o perioada, pina se mai domolesc apele aici. Oricum, nu pleaca nicaieri.

chrislove

31 May 2010, 22:42

eu am crezut ca ai vrut sa zici ca picioarele erau deja mancate. asa ca merge si asa...

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

31 May 2010, 22:46

Yo! o sa scriu parerile mele maine dimineata. So please round-up the reviews on my mark...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

01 Jun 2010, 10:44

1. Multe table de joc, multe cubulete (animalute-n geamantan), multe carti pentru si mai multe combinatii. Regulament amplu, putin dezordonat.
2. Un farmer-placement veritabil piperat cu managementul resurselor. Ai la dispozitie 14 runde in care sa gospodaresti cea mai buna ferma din sat.
3. Joc cu multe componente pentru o mare varietate. Destul de amuzant, mai ales datorita tematicii, dar indeajuns de solicitant.
4. Recomandarea mea merge pentru 3 (ciobanei ca in Miorita) sau 4 jucatori, dar merge bine si solo sau in 2 ori 5 jucatori.
5. Euro game at it's best, varietate ridicata de actiuni, multitudine de "obiecte" de manipulat si folosit pentru a obtine victoria. Un joc bun de strategie.
6. Tematica jocului, limitarea numarului de actiuni intr-o tura, timpii morti uneori prea enervanti, numarul prea mic de ture de joc.
7. Un joc solid, fel principal foarte gustos la o intalnire. Introducerea Animeeples-ilor coloreaza cu atat mai mult jocul.

That's all, folkes! Adixor, mark!
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

04 Jun 2010, 22:25

stop joc. compun review. shhhhh.

Post Reply

Return to “Discutii generale”