Giro d'Italia

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
bvicthor
Wizard Meeple
Wizard Meeple

Giro d'Italia

12 Jun 2010, 20:35

Ce parere aveti de acest joc? http://www.boardgamegeek.com/boardgame/41474/giro-ditalia-the-game Am citit regulile, mi se pare interesant, dar as vrea sa aflu si o parere de la cineva care l-a incercat. In cazul in care ati jucat si Leader 1 (http://www.boardgamegeek.com/boardgame/36708/leader-1), care e diferenta intre cele doua? M-ar tenta jocul, mai ales ca incetu cu incetu se apropie Le Tour de France. Mersi.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

Re: Giro d'Italia

14 Jun 2010, 17:31

Il am de putin timp si am apucat sa joc o singura etapa scurta de proba cu regulile Leader 2 (http://www.boardgamegeek.com/filepage/51785/leader-2-rules) create de userul Garf de pe BGG (reguli pe care, din cate am observat, le cam recomanda toti in dauna celor originale). Imi pare foarte promitator, in sensul ca, din cate pot sa-mi dau seama dintr-un singur joc, surprinde foarte bine atmosfera din ciclism (strategii de echipa, abilitati diferite pentru fiecare ciclist, mecanica foarte interesanta a plutonului). Este un joc de nisa, insa, si nu stiu daca ar prinde foarte bine la oameni care nu sunt interesati de sportul asta. De altfel, pentru a fi savurat la maximum, cred ca trebuie indeplinite doua conditii:
1 jucatorii sa fie amatori de ciclism
2 sa se joace tururi formate din cat mai multe etape, pe cat posibil ca in realitate (strategia de echipa e esentiala in joc, ca si in realitate, de accea daca se joaca o singura etapa, fara a se tine cont de clasament general, pe echipe, pe puncte sau al cataratorilor, e cam sec si nu prea fun).

Din cate am inteles diferentele dintre Leader 1 si Giro sunt foarte mici (carti cu abilitati si reguli in plus in Giro, in mod ciudat la un pret mai mic).

In fine, gasesti suficiente informatii pe BGG, in special de la userul Garf pomenit mai sus, care cred ca e cel mai mare fan al jocului (a jucat, impreuna cu colegii sai, un intreg sezon de ciclism :shock: ).

bvicthor
Wizard Meeple
Wizard Meeple

14 Jun 2010, 20:48

Multumesc pentru sfaturi ;)

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

15 Jun 2010, 14:09

Cu mare placere :)
Pacat ca esti tocmai la Cluj (sau eu tocmai la Bucuresti :mrgreen:) ca tare as fi bagat un Tour de France pe tabla, dar nu prea am cu cine momentan.

Ioana

15 Jun 2010, 16:56

Poate veniti amandoi la urmatoarea intalnire nationala si dati acolo un joc impreuna ;)

Post Reply

Return to “Discutii generale”