Intalniri boardgames.ro - the next level!?

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

Intalniri boardgames.ro - the next level!?

07 Jul 2010, 22:45

Mi-a venit o idee *acum vreo 2 sapt da am uitat/n-am avut timp. Not much, but here it is. Ma gandeam ca daca tot ne intalnim, la fiecare iesire sa organizam un concurs. In care sa se inscrie cat mai multi. Regulile foarte simple: Alegem un joc(propun sa incepem cu family-games in care pot fi inclusi si non-g - detaliez mai incolo de ce). Vedem cati se inscriu (the more the better) si apoi stabilim grupele, modul de joc si regulile. In functie de numarul de jucatori, stabilim o taxa de participare, in asa fel incat suma totala sa reprezinte contra-valoarea jocului respectiv. Cu banii cumparam jocul de la Dan si castigatorul primeste un joc nou. Sau alt joc de aceeasi valoare (sau val mai mare, caz in care ofera diferenta de bani) daca respectivul poseda deja jocul. Nu stiu cum vi se pare, mi se pare ca ar adauga ceva "sare si piper" intalnirilor. Si ar ajuta si la dezv comunitatii. Nu mai detaliez de ce. E meci si e tensionat. Si-asa am inceput sa scriu knd a inceput meciu acu o ora si ceva.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Intalniri boardgames.ro - the next level!?

07 Jul 2010, 22:51

Sa nu cumva sa aveti surprize ca distractia sa se transforme in altceva, atunci cand sunt premii la mijloc.

adixor

07 Jul 2010, 23:39

incredibil.. acum 2 ore mi-a trecut prin cap sa facem un concurs la munte, fara premii, doar asa pentru noi sa ne simtim bine, si am zis sa se termine meciul sa aduc ideea asta in discutie :) cred ca are legatura cu concursul de memoir la care am pus linkul :)

mi se pare o idee buna dar cel putin la inceput fara premii. cum zice si chuckila, este sensibila partea asta cu premii si nu vreau sa fie nici o complicatie. daca totul e ok, cine stie cu timpul ce se mai intampla. asa ca la munte eu zic sa facem un concurs. doar ca nu stiu de ce joc pentru ca trebuie cunoscut de multi dar nici nu vreau ceva banal. memoir '44 as vrea eu (sau hai.. battlelore).. dar nu cred ca-l stiu multi.

fixpix

07 Jul 2010, 23:46

Subscriu si eu la atentionarea lui Chuckila. Cind e vorba de bani/premii ies la iveala niste laturi ale personalitatii cu care nu ai vrea sa ai de-a face. Si nu ma refer doar la uritenii gen trisat sau nervi, gindeste-te cum ar fi de exemplu ca acelasi jucator sa cistige 7-8 jocuri la rind. In curind nimeni nu mai vrea sa joace cu el, nimeni nu mai vrea sa joace, punct.

Eu zic sa ramineti prieteni si sa jucati prieteneste, e mai important decit ce se cistiga material din asta.

CostyBGB
Special Meeple
Special Meeple

08 Jul 2010, 00:06

Sunt de acord cu Fixpix, Chuckila. Nu stiu daca ne cunoastem indeajuns incat sa trecem peste anumite "piedici" puse intentionat de ceilalti jucatori. Dar cu un astfel de concurs am ajunge sa ne cunoastem MULT mai bine, asta o spun din experiente recente...O sa iasa lucruri bune la iveala, dar, inevitabil, unele mai putin bune... :D
Costy de la BoardGames BLOG (primul blog de boardgames din Romania)
Colectia de jocuri BGB

Dang

08 Jul 2010, 10:13

La munte eu m-as baga la un turneu de Mr. Jack de exemplu.
Speaking of, am inceput un topic despre sun sistem de punctaj la Mr. Jack aici

badeamarius83

08 Jul 2010, 15:23

ideea unui concurs de boardgame mie mi se pare buna.
Nu vad de ce nu ar exista asa ceva.
In alte parti se fac nu vad de ce nu s-ar face si la noi.
Adixor il mentiona pe cel de Memoir sunt alte campionate mai mari: http://www.europemasters.org si multe altele..

La noi daca nu ma insel sunt cele de Catan, Carcassonne.......... sah :)
Se pot organiza si la noi. Poate cu ocazia acestor intalniri nationale la cateva mese se poate tine "Campionatul National de boardgame".
Regulile cu ce se joaca, cum pot fi stabilite de comun acord, iar premiile pot fi si simbolice. Gen o statueta, o diploma :)

Pe viitor daca vor fi multi participanti, doritori se pot atrage sponsori si pot exista si premii....

adixor

08 Jul 2010, 15:32

promit sa ma gandesc serios la asta, macar asa de test. cum ziceam, problema cea mai mare acum este gasirea unui joc resprezentativ, potrivit si cunoscut de mai multi jucatori.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

08 Jul 2010, 15:38

Cred k Monopoly intruneste toate calitatile cerute de tine, adixor... Sau orice joc de la Bucephalus Games... ;)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

08 Jul 2010, 15:39

nu monopoly!!nuuuu! never. ever. ever. nu. mai bine table. sau macao. sau popa prostu. orice altceva.

Ioana

08 Jul 2010, 15:45

Sunt de acord cu organizarea unor concursuri de boardgames, dar hai sa nu amestecam friptura cu inghetata - concursurile cu intalnirile de boardgames, pentru ca sunt lucruri diferite.

Intalnirile de joaca, dupa cum bine stim cu totii, presupun relaxare, socializare, distractie, un cadru mai putin oficial, pe cand concursurile de boardgames presupun organizare, inscrieri, taxe de participare, schimbarea locatiei, reguli, premii, tensiune intre jucatori etc. Ca sa iasa ambele bine, cel mai indicat ar fi sa le organizam separat.

Ca jocuri pentru concurs propun Ticket to Ride sau Carcassonne. In nici un caz Monopoly...

CostyBGB
Special Meeple
Special Meeple

08 Jul 2010, 15:49

off-topic & fun : eu propun sotron, nu e chiar un joc pe tabla, e pe asfalt :) . Ca si avantaje, il pot considera un joc Print and Play. Suportul fizic se gaseste pe toate drumurile :) mai e nevoie de o creta, caramida sau chiar un bat daca e sa jucam pe pamant.
Costy de la BoardGames BLOG (primul blog de boardgames din Romania)
Colectia de jocuri BGB

mihai
Special Meeple
Special Meeple

08 Jul 2010, 16:45

eu sunt de acord cu Ioana, cel mai bine ar merge Carcassonne si Ticket To Ride, sunt jocuri la care e usor sa faci clasamente si departajari intre participanti.

bineinteles ar mai fi si vestitul Catan, dar deja sunt destule astfel de concursuri.

sunt perfect de acord sa nu combinam intalnirile de boardgames cu concursurile... la intalniri in cel mai bun caz poti face tombola.

badeamarius83

08 Jul 2010, 16:54

corect, intalnirea e intalnire, concursul e concurs.

adixor

08 Jul 2010, 17:21

cu toate acestea, vreau sa facem un mini test de turneu (ca sa nu zicem concurs) la munte, pe Mr Jack, dupa ideea lui Dang, mai ales ca e de 2 jucatori. Fara premii, doar cu o diploma (ma ocup eu sa fac un pdf frumos). Doar for fun, fara nici o obligatie. Se baga cineva din cei care merg? cu ocazia asta vedem si noi cam cum sta treaba. Bineinteles, fara arbitri, etc, si ma ocup eu de "organizare" (adica scris pe o hartie cine cu cine joaca, tragere la sorti, etc). Nimic pretentios, doar asa fun intre prieteni.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

08 Jul 2010, 17:25

damn it, as fi fost primul inscris, din pacate nu pot veni la munte :( eu as propune sa facem unul si cand va intoarceti in Bucuresti :)

adixor

08 Jul 2010, 17:32

pai asa casual putem face oricand la orice intalnire :) e de ajunns sa fie 4 oameni care sa vrea sa faca un miniturneu de battlelore spre exemplu, si totul e gata. 2 cu 2 si apoi castigatorii intre ei, invinsii intre ei. nimic mai simplu :) valabil pt orice joc de 2 jucatori.

Dang

08 Jul 2010, 17:34

Ma bag la turneul de Mr. Jack.
Eu aduc un exemplar. Daca avem mai multe exemplare, putem juca simultan, la mai multe mese :)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

08 Jul 2010, 17:34

ok, la urmatoarea intalnire ma bag la un concurs de 2 on 2, 3 on 3, etc :)

Post Reply

Return to “Discutii generale”