Sondaj
-
bogdanpocol
Sondaj
daca ar fi sa alegeti sa va cumparati doar 2 din urmatoarele 8 jocuri care ar fi cele 2 ???
joacele : agricola, cyclades, le havre, endeavor, smallworld, jamaica, Pirate's Cove , stone age
sau ati renunta la oricare dintre cele de mai sus in favoarea lui runewars???
astept parerile voastre ca e o decizie super grea........
joacele : agricola, cyclades, le havre, endeavor, smallworld, jamaica, Pirate's Cove , stone age
sau ati renunta la oricare dintre cele de mai sus in favoarea lui runewars???
astept parerile voastre ca e o decizie super grea........
-
Dang
Re: Sondaj
Nu prea vad relevanta, fiecare e cu gusturile lui.
Dar daca vrei tu neaparat....
Daca n-as avea nici unul din cele 9, as lua doar Agricola si Le Havre.
Dar daca vrei tu neaparat....
Daca n-as avea nici unul din cele 9, as lua doar Agricola si Le Havre.
-
adixor
intr-adevar, e chestie de gusturi, ca si reviewurile. parerea mea proprie si personala: cyclades si endeavor. as vrea si runewars dar nu as avea cu cine sa-l joc si desi foarte tare e prea lung pentru mine.
- Chuckila
- King Meeple

-
bogdanpocol
stiu ca e o chestie de gusturi de aceea am enumerat joacele pt ca toate m-ar tenta doar ca nu stiu sigur de care as putea sa ma bucur mai repede
ideea sondajului e aceea ca pana duminica primele 2 joace votate vor fi jocurile pe care le voi comanda (sau cel putin asa sper.... ca imi iau salariul pana duminica
) )
-
chrislove
agricola si cyclades de ex sunt 2 jocuri diferite. nu le poti baga in aceeasi oala.
ti le-as clasifica un pic:
agricola-joc destul de complicat dar fun
le havre-ceva mai complicat decat agricola, din acelasi gen. pt pasionatii de jocuri mai complexe un pic
stone age-arata mai frumos, e mai light, e mai rapid decat celelalte 2
cyclades- a facut furori al intalnirile noastre. trebuie sa iti placa genul. in rest, arata f bine (de ex pt mine nu a contat asa mult cum arata, nu m-a atras deloc stilul)
smallworld-acelasi comentariu ca la cyclades
endeavor-joc original, mecanica clara, nu e complicat, e placut de jucat. dar parca voi prefera mereu ceva in locul lui
jamaica - da, da, da. desi e totusi un joc light, are destul random, dar parca ai si tu ceva control. arata extraordinar.
pirate cove -no, no, no. e un joc prea random. unii zic ca e fun. ma rog....arata f bine in rest
alegerea ta poate depinde de:
ce jocuri ai/ai mai jucat
ce preferi (jocuri mai grele/ mai simple, tip euro/ameritrash)
in locul tau, daca as lua 2 jocuri, as alege unul mai greu, gen agricola, si unu mai usor, gen cyclades, sau jamaica.
ti le-as clasifica un pic:
agricola-joc destul de complicat dar fun
le havre-ceva mai complicat decat agricola, din acelasi gen. pt pasionatii de jocuri mai complexe un pic
stone age-arata mai frumos, e mai light, e mai rapid decat celelalte 2
cyclades- a facut furori al intalnirile noastre. trebuie sa iti placa genul. in rest, arata f bine (de ex pt mine nu a contat asa mult cum arata, nu m-a atras deloc stilul)
smallworld-acelasi comentariu ca la cyclades
endeavor-joc original, mecanica clara, nu e complicat, e placut de jucat. dar parca voi prefera mereu ceva in locul lui
jamaica - da, da, da. desi e totusi un joc light, are destul random, dar parca ai si tu ceva control. arata extraordinar.
pirate cove -no, no, no. e un joc prea random. unii zic ca e fun. ma rog....arata f bine in rest
alegerea ta poate depinde de:
ce jocuri ai/ai mai jucat
ce preferi (jocuri mai grele/ mai simple, tip euro/ameritrash)
in locul tau, daca as lua 2 jocuri, as alege unul mai greu, gen agricola, si unu mai usor, gen cyclades, sau jamaica.
-
adixor
daca tot a dezvoltat chris cateva lucruri:
jamaica: FOARTE light dar fun. e bine de stiut
pirate's cove: foarte light dar controversat de fun. si asta e bine de stiut.
tu cam ce ai vrea? ca sa discutam putin mai la obiect.
jamaica: FOARTE light dar fun. e bine de stiut
pirate's cove: foarte light dar controversat de fun. si asta e bine de stiut.
tu cam ce ai vrea? ca sa discutam putin mai la obiect.
-
Ioana
Ar trebui sa iei in calcul si persoanele cu care vei juca cel mai des aceste jocuri.
De exemplu, daca in cea mai mare parte a timpului sunteti doar 2 care va jucati, nu ti-as recomanda Pirate's Cove sau Endeavor pentru ca se joaca de la 3 in sus (chiar daca exista pe bgg varianta pt. 2 jucatori e posibil sa nu se potriveasca foarte bine). In schimb, ti-as recomanda Runewars - in 2 jucatori dureaza maxim 3 ore si ofera o experienta tare placuta. Daca nu Runewars atunci Agricola (sau Le Havre) si Cyclades (sau Small World).
Daca le vei juca intr-un grup mai mare, atunci cel mai bine se preteaza Jamaica, Endeavor, Cyclades, Small World sau Stone Age - care sunt jocuri echilibrate si distractive.
De exemplu, daca in cea mai mare parte a timpului sunteti doar 2 care va jucati, nu ti-as recomanda Pirate's Cove sau Endeavor pentru ca se joaca de la 3 in sus (chiar daca exista pe bgg varianta pt. 2 jucatori e posibil sa nu se potriveasca foarte bine). In schimb, ti-as recomanda Runewars - in 2 jucatori dureaza maxim 3 ore si ofera o experienta tare placuta. Daca nu Runewars atunci Agricola (sau Le Havre) si Cyclades (sau Small World).
Daca le vei juca intr-un grup mai mare, atunci cel mai bine se preteaza Jamaica, Endeavor, Cyclades, Small World sau Stone Age - care sunt jocuri echilibrate si distractive.
- tasurinchi
- King Meeple

Cum s-a spus si mai sus, conteaza foarte mult cu cine joci. Eu in momentul de fata as alege Cyclades si Endeavor, pentru ca s-ar preta mai bine la grupul meu (dificultate medie, durata de joc medie, relativ usor de explicat/invatat), insa tare mi-as dori si Runewars (dar nu cred ca as putea convinge prea repede pe cineva sa-l joace, e un FFG epic si asta de obicei inseamna reguli destul intortocheate si stufoase, plus ca dureaza multisor).
Asadar Cyclades si Endeavor sau Runewars
Asadar Cyclades si Endeavor sau Runewars
-
haretel
Agricola si Jamaica, desi n-am jucat Jamaica (am doar Pirate's Cove care mi se pare fun), sunt curios 
- VickdaReaper
- Super Moderator

Personal nu iti recomand Jamaica si Pirate's Cove, desi daca vrei musai unul dintre acestea ti l-as sugera pe primul.
Iar ca sa fac o taiere din primul moment, mai bine iti iei 2 jocuri decat sa-ti iei Runewars. Oricat de diferite ar fi 2 jocuri de Runewars, tot o sa intervina rutina si plictiseala. In plus, este si un joc care sa dureze foarte mult si exista posibilitatea ca nu tot timpul sa-l poti duce la bun sfarsit, iar asta iti poate strica parerea despre el. Asa, mai bine iei 2 jocuri diferite ca idee si sa jonglezi cu ele decat sa joci on and on Runewars.
Restul: Gandeste-te bine care este potentialul grupului tau si alege in functie de asta. Analizeaza cat de mult pot sa intre iei in calcule strategice (este important sa nu iti supraestimezi prietenii pentru k apoi sa te frusteze faptul k stau mult si se gandesc pentru a lua apoi decizii aiurea) sau cat de mult sunt ei dispusi sa o faca (poate or sa fie de acord sa joace nu stiu ce joc, dar nu o sa vrea sa se implice prea mult in el, iar asta s-ar putea sa-ti strice si tie placerea jucatului).
Sa discut acum despre Agricola, Le Havre si Stone Age, jocuri asemanatoare ca principii. O clasificare in functie de complexitate ar fi: Stone Age < Agricola < Le Havre. Din punctul asta de vedere, nu prea iti recomand Le Havre, care, din punctul meu de vedere, desi mai inchegat decat Agricola, este si mult mai tehnic si implica mai multe calcule. Daca vrei ceva shiny si nu prea dificil, atunci alegerea buna ar fi Stone Age. Altfel, alegerea este clara: Agricola. Alegere pe care ti-o si recomand...
Endeavor, Cyclades si Small World: Sunt 3 jocuri interesante si diferite ca idee. Endeavor difera complet de celelalte doua, atat ca tematica, cat si ca mecanica. Este un joc interesant, dar are dezavantajul ca nu poate fi jucat in 2. Sau, ma rog, poate fi jucat dupa regulile postate de Jarrat Grey pe BGG, dar din ce am citit, nu este prea recomandata experienta. Totusi, daca te atrage ca tematica, este un joc intresant de jucat in 4 sau 5 jucatori. Cyclades inca nu am apucat sa joc, deci as prefera sa nu-mi dau cu parerea. Iar Small World este un joc foarte intresant, deloc greu, dar nici prea usor, diferit de fiecare de data si foarte usor de inteles dupa doar cateva jocuri. Este si challenging si poate aduce o portie buna de rasete in functie de animozitatile create pe harta.
Rezumand cele spuse mai sus, cred k o alegere interesanta ar fi Agricola + Small World, deoarece beneficiezi de doua jocuri diferite, indeajuns de solicitante si diferite de fiecare data. Evident, aceasta este recomandarea mea, nu este rezultatul vre-unui calcul matematic. Daca vrei sa ti cont de ceea ce spun, retine macar atat: nu-ti lua doua jocuri din acelasi tip si nu-ti lua Runewars decat daca il vrei cu adevarat.
P.S. S-ar putea ca una dintre parantezele pe care le-am scris sa fie interpretate gresit, fapt pe care nu-l doresc. Nu am intentionat nimic rau prin vorbele mele de acolo!!
Iar ca sa fac o taiere din primul moment, mai bine iti iei 2 jocuri decat sa-ti iei Runewars. Oricat de diferite ar fi 2 jocuri de Runewars, tot o sa intervina rutina si plictiseala. In plus, este si un joc care sa dureze foarte mult si exista posibilitatea ca nu tot timpul sa-l poti duce la bun sfarsit, iar asta iti poate strica parerea despre el. Asa, mai bine iei 2 jocuri diferite ca idee si sa jonglezi cu ele decat sa joci on and on Runewars.
Restul: Gandeste-te bine care este potentialul grupului tau si alege in functie de asta. Analizeaza cat de mult pot sa intre iei in calcule strategice (este important sa nu iti supraestimezi prietenii pentru k apoi sa te frusteze faptul k stau mult si se gandesc pentru a lua apoi decizii aiurea) sau cat de mult sunt ei dispusi sa o faca (poate or sa fie de acord sa joace nu stiu ce joc, dar nu o sa vrea sa se implice prea mult in el, iar asta s-ar putea sa-ti strice si tie placerea jucatului).
Sa discut acum despre Agricola, Le Havre si Stone Age, jocuri asemanatoare ca principii. O clasificare in functie de complexitate ar fi: Stone Age < Agricola < Le Havre. Din punctul asta de vedere, nu prea iti recomand Le Havre, care, din punctul meu de vedere, desi mai inchegat decat Agricola, este si mult mai tehnic si implica mai multe calcule. Daca vrei ceva shiny si nu prea dificil, atunci alegerea buna ar fi Stone Age. Altfel, alegerea este clara: Agricola. Alegere pe care ti-o si recomand...
Endeavor, Cyclades si Small World: Sunt 3 jocuri interesante si diferite ca idee. Endeavor difera complet de celelalte doua, atat ca tematica, cat si ca mecanica. Este un joc interesant, dar are dezavantajul ca nu poate fi jucat in 2. Sau, ma rog, poate fi jucat dupa regulile postate de Jarrat Grey pe BGG, dar din ce am citit, nu este prea recomandata experienta. Totusi, daca te atrage ca tematica, este un joc intresant de jucat in 4 sau 5 jucatori. Cyclades inca nu am apucat sa joc, deci as prefera sa nu-mi dau cu parerea. Iar Small World este un joc foarte intresant, deloc greu, dar nici prea usor, diferit de fiecare de data si foarte usor de inteles dupa doar cateva jocuri. Este si challenging si poate aduce o portie buna de rasete in functie de animozitatile create pe harta.
Rezumand cele spuse mai sus, cred k o alegere interesanta ar fi Agricola + Small World, deoarece beneficiezi de doua jocuri diferite, indeajuns de solicitante si diferite de fiecare data. Evident, aceasta este recomandarea mea, nu este rezultatul vre-unui calcul matematic. Daca vrei sa ti cont de ceea ce spun, retine macar atat: nu-ti lua doua jocuri din acelasi tip si nu-ti lua Runewars decat daca il vrei cu adevarat.
P.S. S-ar putea ca una dintre parantezele pe care le-am scris sa fie interpretate gresit, fapt pe care nu-l doresc. Nu am intentionat nimic rau prin vorbele mele de acolo!!
-
adixor
- VickdaReaper
- Super Moderator

O sa consider ca raspunsul anterior a fost cauzat de expunerea repetata la canicula din ultimele zile. Nu de alta, dar am un Implosion si un Armageddon pe teava, destula mana ca sa le castez si chiar nu vreau sa ma simt nevoit sa o fac...
- Chuckila
- King Meeple

-
bogdanpocol
imi trebuie neaparat joc care se poate juca in 3 (eu , prietena si soramea) la grup se mai adauga 3 prieteni de-ai mei. deci suntem cam 6 jucatori (probabil plus -2,3 ca mnoah se mai adauga si prietenele lor). catan si puerto rico a prins in grup de numa numa..... eu si sormea suntem mari amatori de heroes de aici trimiterea la runewars
..... nush daca in grup s-ar potrivi exact toate joacele de mai sus dar cand voi avea bani sa le iau pe toate cu siguranta vor ajunge in colectia mea. ideea e care vor fi primele 2 pe care le voi lua dintre cele insirate mai sus
deaia am nevoie de voi. multzam fain
)
-
criss
Agree!!haretel wrote:Eu sincer as prefera sa joc un Heroes3 pe PC decat sa-mi iau Runewars
-
Ioana
Preferi sa joci solo decat cu cineva?! Anti boardgames?! Hmmmm... ntz ntz ntzharetel wrote:Eu sincer as prefera sa joc un Heroes3 pe PC decat sa-mi iau Runewars
(Just kiddin', stiu ca-ti plac boardgames