Catan si Carcassonne online

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Dang

Catan si Carcassonne online

06 Jan 2010, 18:48

Exista si variantele PC pentru Settlers of Catan si Carcassonne.

Pe ambele le gasiti la http://games.asobrain.com/ , meniul "Play". Necesita cont, dar e gratuit.

Denumirile sunt altele, astfel Settlers of Catan este Xplorers, iar Carcassonne este Toulouse. In rest, jocurile sunt identice. Se pot juca si extensii.

Mai bine merge Toulouse aka Carcassonne, feelingul se apropie f mult de cel real, scorul se face automat, campurile (pasunile) se vad usor, fiecare element (drum, cetate, pasune) are calculat automat nr de jucatori care sunt pe el, etc.

Xplorers aka Catan e ok si el, dar in real life e mult mai misto negocierea directa. In afara de negociere (care exista, dar parca n-are sare si piper), restul jocului e ok.

Enjoy.

adixor

Re: Catan si Carcassonne online

06 Jan 2010, 19:56

Pentru Carcassonne si destul de multe altele gasiti variante online aici:

http://www.brettspielwelt.de/

Din pacate site-ul e in germana din ce tin minte, si uneori interfata e cam complicata, dar in criza de oponenti in carne si oase, ne refugiem pe Internet :)

Din pacate majoritatea versiunilor nu numai ca nu se apropie de o experienta frumoasa, dar pot departa jucatorii de un anumit joc, asa ca luati-le ca atare: un fel de Beethoven cantat la un pian de jucarie :) suna cat de cat dar nu se compara :) . Un joc jucat cu oameni de jur imprejurul mesei, alune, bere, ras si voie buna nici nu se compara cu a muta piese cu mousu pe ecran, mai ales datorita acestei laturi sociale a board game-urilor.

Pe de alta parte fiti atenti si la alt aspect: unele jocuri m-am bucurat ca le pot juca pe net, ca poate nu le mai cumpar... au ajuns instant pe lista de cumparaturi si le-am si luat :D (Pandemic de exemplu la care am luat si extensia cu prima ocazie este un exemplu foarte bun, si mai sunt unele in asteptare).

Este foarte important sa stiti ce sa cumparati pentru ca 1. voi sunteti fericiti si banii sunt bine investiti, 2. jocurile, credeti-ma, sunt f. greu de vandut si nu se scot banii initiali 3. vanzatorul e si el fericit, aduce mai multe jocuri, preturile sunt mai mici, etc. Un joc cumparat doar pentru ca ne-au placut pozele fara sa stim nimic de mecanica cel mai probabil o sa aduca frustrari si o departare a jucatorului de domeniu. Si ar fi pacat, sunt atatea "pietre pretioase" in cutiile astea magice care asteapta sa fie deschise..

Puf

07 Jan 2010, 09:28

Eu ma joc Catan pe telefonul lui Haretel :D...m-am specializat si ii bat pe oponenti de fiecare data - e jocul meu preferat, poate si pentru ca e primul joc pe care l-am jucat, desi inclin sa cred ca e atat de captivant pentru ca posibilitatile de joc sunt muuuuulte ;)

Dang

07 Jan 2010, 09:41

Daca nu exista zarul in Catan era cred "the best". Asa insa...
E frustrant rau de tot sa vezi 5 zaruri consecutive 11, 11, 2, 12, 11. Mi s-a intamplat, am zis ca dau cu masa de toti peretii. In jocul ala eram tangent la 8 si 6, cred ca au venit adunate ambele de maxim 7-8 ori tot jocul. Am innebunit.

Puf

07 Jan 2010, 09:49

De aceea e bine sa acoperi cat mai mult din harta ;) - si io-s ofticoasa in cazuri de-astea!

nauneim
Baby Meeple
Baby Meeple

11 Feb 2010, 13:18

adixor wrote:Pentru Carcassonne si destul de multe altele gasiti variante online aici:

http://www.brettspielwelt.de/

Din pacate site-ul e in germana din ce tin minte, si uneori interfata e cam complicata, dar in criza de oponenti in carne si oase, ne refugiem pe Internet :)
Exista si varianta in engleza, iar interfata mi se pare destul de intuitiva.

Eu sunt chiar fan :mrgreen: , intru destul de des acolo sa ma joc Dominion, Stone Age sau Carcassone (la care sunt implementate si extensii)

Ar fi interesant un campionat ceva :)

Post Reply

Return to “Discutii generale”