Sertarul cu pareri - Mystery of the Abbey - DRAFT

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Sertarul cu pareri - Mystery of the Abbey - DRAFT

12 Aug 2010, 11:09

Continuam seria de review-uri ale comunitatii "Sertarul cu Pareri".

Alte Review-uri din serie:
- Sertarul cu Pareri - Dominion
- Sertarul cu Pareri - Agricola
- Sertarul cu Pareri - Mr. Jack
- Sertarul cu Pareri - Small World
- Sertarul cu Pareri - Puerto Rico
- Sertarul cu Pareri - Race for the Galaxy
- Sertarul cu Pareri - Twilight Struggle

Va rog sa adaugati timp de o saptamana comentariile voastre (maxim 1 rand per subiect) pentru jocul Mystery of the Abbey

from http://www.boardgamegeek.com/image/193713

Reguli:
- la fiecare sectiune din cele de mai jos se admit pareri de maxim 1 rand, dar vor fi aprecitate cele mai succinte (dar totusi utile).
- NU se discuta celelalte pareri
- recomand obiectivitate pe cat posibil si echilibru.
- puteti folosi in comentariile voastre, daca considerati necesar, evaluari de genul "low/medium/high" la diferite sectiuni dar nu vor fi agregate in vreun fel, notate sau altfel transpuse in note sau scoruri.
- puneti-va in locul celui ce cauta informatii despre un joc si ganditi-va ce informatii i-ar fi utile; intr-un rand incap muuulte informatii.

Sectiuni:
1. Componente
2. Regulament (claritate, complexitate)
3. Mecanica/Desfasurarea jocului
4. Complexitate / Fun Factor
5. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate
6. Pro
7. Contra
8. Alte observatii si consideratii

mihai
Special Meeple
Special Meeple

Re: Sertarul cu pareri - Mystery of the Abbey - DRAFT

12 Aug 2010, 11:23

uau, sunt primul...am emotii :)

deci sa incep...

1. jocul este de la days of wonder, deci calitatea componentelor este "flawless"
2. regulamentul este foarte usor de explicat, in cateva minute(10-15 max) esti pregatit sa te joci
3. Mecanica este foarte simpluta, se pune accent pe discutiile intre jucatori si felul in care se formuleaza intrebarile
4. complexitate mica a mecanicii de joc, complexitate medie de gasit criminalul
5. Recomandat in 5, rejucabilitate destul de mare, desi dupa un anumit timp in acelasi grup se invata strategia fiecaruia si poate deveni repetititv
6. Un joc de deductie foarte reusit marca Days of Wonder, primul de acest gen de la ei(acum Mystery Express il depaseste)
7. Cateodata prea scurt, imi pare rau ca nu se poate juca si in 2, desi nu cred ca ar fi avut acelasi farmec in 2; dupa o perioada poate deveni repetitiv
8. Un joc ce merita incercat, macar pentru faptul ca este de la Days of Wonder(oare s-a observat ca imi plac foarte mult cei de la Days of Wonder?:) )

Imi cer scuze daca nu au fost tocmai coerente ideile, le-am scris la munca in repezeala, o sa fac corecturi de-a lungul timpului.

haretel

12 Aug 2010, 11:50

1. Componente DOW, grafica superba, atentie la detalii, clopotel; tematica bine implementata
2. Regulament simplu; nu are ce sa fie neclar in el zic eu
3. Fiecare jucator isi plimba calugarul prin manastire in cautare de indicii; interactivitate mare intre jucatori
4. Complexitate mica; destul de fun - nu ma da pe spate
5. recomandat in 4 zic eu; rejucabilitate mare (atata timp cat nu te plictisesti de el :) )
6. Componente frumoase, joc usurel
7. Putin prea simplu parca
8. Merita incercat ...

Diana

12 Aug 2010, 20:22

1. Componentele nu sunt multe dar sunt de calitate excelenta.
2. Regulament clar, usor de explicat si de inteles.
3. Calugarii se plimba prin manastire si interactioneaza cu ceilalti in cautarea de indicii pentru identificarea criminalului.
4. Complexitate redusa, fun factor mare.
5. Recomandat in 4 jucatori, rejucabilitate destul de mare.
6. Joc de deductie, amuzant, relaxant, merge de minune dupa cateva jocuri mai complexe.
7. Cartea de Event care presupune sa canti de-a lungul unei ture. :)
8. Merita cumparat si jucat.

adixor

17 Aug 2010, 10:19

1. componente excelente (chiar si un clopotel!) marca DoW. Introduc jucatorul foarte bine in atmosfera. Aveti nevoie de niste creioane in plus.
2. Regulament clar, bine ilustrat, nu lasa intrebari majore neraspunse. De asemenea player-aid-urile sunt foarte bine facute.
3. Exista 24 calugari (carti de joc) din care unul e scos din joc si e criminalul. Pe baza de intrebari si raspunsuri jucatorii trebuie sa afle ce carte lipseste.
4. complexitate medie, fun factor mare (mai putin la 6 jucatori unde mi se pare prea mare downtimeul)
5. recomand in 3-4, maxim 5. rejucabilitate mare (destule locuri de mers pe harta si destulte actiuni posibile in fiecare pentru a nu se repeta jocurile)
6. atmosfera foarte frumoasa si destul de haioasa, tema foarte bine implementata, pune si creierul la munca si interactiunea intre jucatori e foarte mare
7. daca un jucator greseste un rationament strica tot jocul. de multe ori toti jucatorii ajung la acelasi rezultat relativ simultan.
8. printre putinele jocuri de deductie disponibile care merita jucat, recomandabil si pentru raportul bun intre fun si gandire.

adixor

24 Aug 2010, 19:46

game over. scriu reviewul final.

Post Reply

Return to “Discutii generale”