Joc gen Heroes of Might and Magic III / Settlers III
- suf
- King Meeple

Joc gen Heroes of Might and Magic III / Settlers III
Caut de ceva vreme un joc (board game) gen Heroes of Might and Magic III / Settlers III (ambele PC games). Mi-l imaginez mai mult ca un joc economic unde trebuie sa cuceresti si sa controlezi diverse zone de unde sa primesti resurse (sawmill, quarry etc). Zonele slab aparate pot fi cucerite de alti jucatori ce au nevoie de resursele respective. Ideal ar fi o harta modulara (posibil hexagoane gen Settlers of Catan, dar cu mecanica diferita, unde resursele de pe un spatiu nu se impart la mai multi jucatori). Ati intalnit asa ceva?
Mihai
Mihai
- Chuckila
- King Meeple

Re: Joc gen Heroes of Might and Magic III / Settlers III
Fara resurse, insa cu army drafting este Titan - http://www.boardgamegeek.com/boardgame/103/titan. Este board game-ul care se aseamana cel mai mult cu HOMM3 din ce am vazut, mai ales pe partea de lupta.
-
adixor
cu nota ca heroes 3 difera destul de mult de settlers ca tip, runewars cred ca este unul din raspunsuri la intrebarea ta.
-
haretel
exista HOMM the BG din cate tin minte...
BGG it
BGG it
- suf
- King Meeple

Am verificat Titan si Runewars. Intr-adevar Runewars se potriveste mai mult si arata foarte bine, insa ma gandeam la ceva un pic mai economic (nu chiar ca si Agricola/Puerto Rico, dar nici orientat doar pe razboi).
De la HOMM as fi luat doar partea cu resursele, nu neaparat si duelurile. "Cladirile" care odata cucerite/controlate produc resurse, care ar putea fi si un fel de hex-uri din Settlers of Catan. Am dat exemplu Settlers (PC game) doar ca sa subliniez partea economica. Nu stiu exact cum ar trebui sa arate jocul, dar stiu ca ar avea resource management, area control si poate transportation (Steam) si worker placement. Daca ati vazut The Settlers 7: Paths to a Kingdom - acolo "harta" e impartita in zone clar delimitate. Fiecare zona e controlata de o forta si ofera diferite resurse. Ideea ar fi sa trebuiasca sa mentii controlul asupra unor zone care sa-ti aduca resursele necesare pentru victorie. Aici poate intra partea de razboi, unde cu resursele iti cumperi cladiri, trupe; sau poate fi ceva mai neagresiv gen city building unde sa masori prosperitate etc.
Ideea de baza ar fi existenta unor zone de materie prima care pot fi cucerite/controlate si folosite doar de cate un jucator la un moment dat. Ceilalti jucatori daca au nevoie de resursa respectiva sunt nevoiti sa cucereasca zona respectiva. Poate un pic catre Small World dar in ideea ca fiecare zona aduce un tip de resursa de care ai nevoie pentru a construi/cumpara.
Poate ati intalnit sau auzit ceva in acest gen. Eu nu am mare experienta cu board game-urile (am jucat poate 10-20) asa ca sunt sanse mari ca jocul sa existe fara ca eu sa stiu de el.
Am sa postez si pe BGG poate gasesc ce caut
De la HOMM as fi luat doar partea cu resursele, nu neaparat si duelurile. "Cladirile" care odata cucerite/controlate produc resurse, care ar putea fi si un fel de hex-uri din Settlers of Catan. Am dat exemplu Settlers (PC game) doar ca sa subliniez partea economica. Nu stiu exact cum ar trebui sa arate jocul, dar stiu ca ar avea resource management, area control si poate transportation (Steam) si worker placement. Daca ati vazut The Settlers 7: Paths to a Kingdom - acolo "harta" e impartita in zone clar delimitate. Fiecare zona e controlata de o forta si ofera diferite resurse. Ideea ar fi sa trebuiasca sa mentii controlul asupra unor zone care sa-ti aduca resursele necesare pentru victorie. Aici poate intra partea de razboi, unde cu resursele iti cumperi cladiri, trupe; sau poate fi ceva mai neagresiv gen city building unde sa masori prosperitate etc.
Ideea de baza ar fi existenta unor zone de materie prima care pot fi cucerite/controlate si folosite doar de cate un jucator la un moment dat. Ceilalti jucatori daca au nevoie de resursa respectiva sunt nevoiti sa cucereasca zona respectiva. Poate un pic catre Small World dar in ideea ca fiecare zona aduce un tip de resursa de care ai nevoie pentru a construi/cumpara.
Poate ati intalnit sau auzit ceva in acest gen. Eu nu am mare experienta cu board game-urile (am jucat poate 10-20) asa ca sunt sanse mari ca jocul sa existe fara ca eu sa stiu de el.
Am sa postez si pe BGG poate gasesc ce caut
-
fixpix
Runewars.suf wrote: Ideea de baza ar fi existenta unor zone de materie prima care pot fi cucerite/controlate si folosite doar de cate un jucator la un moment dat. Ceilalti jucatori daca au nevoie de resursa respectiva sunt nevoiti sa cucereasca zona respectiva.
Jocul asta nu exista si nici n-o sa apara prea curind.suf wrote: dar stiu ca ar avea resource management, area control si poate transportation (Steam) si worker placement
- VickdaReaper
- Super Moderator

Daca vrei un joc cat mai apropiat de stilul HoMM poti sa incerci sa cauti Disciples 2 Card Game. Acest joc este primit bonus daca iti cumparai Disciples 2 Collector's Edition, dar poate se gaseste si altfel. Sau poate D2CE este atat de ieftin incat merita cumparat...