Boardgames obiect de studiu in clasele V - VIII

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Obisnuitu

Boardgames obiect de studiu in clasele V - VIII

07 Sep 2010, 23:47

Salutare

Ma gandeam, cum ar fi ca alesii poporului, sa dea o lege, prin care sa bage la scoala in clasele V - VIII macar 2 ore pe saptamana obiectul boardgames.
La sfarsit de an scolar pe langa carti sa le dea la copii si jocuri, iar ca tema de vacanta copii trebuie sa invete in 3 luni 4 jocuri usoare sau medii, iar la biblioteca scolara sa aiba si jocuri de imprumutat.
As vrea sa traiesc ziua cand plinbandu-ma prin sat ( Suceava ) sa vad mame discutand aprins cu un ton de panica in glas .

- Buna Firuto unde te grabesti asa strasnic ?
- Uite al meu a trecut intr-a saptea si nu-i gasesc nicaieri extensia 2 de la Alhambra ... si profesorii astia asa de mult ii pun sa joace jocurile alea cu tot felul de carti, de piese si mninuni ca nu stiu ce sa ma mai fac; vine obosit de la jocurile cu prietenii
manaca se spala si se culca nici la calculator nu mai sta ca inainte.
Al meu la fel joaca un joc Jamaica se crede pirat si-a facut o sabie din lemn are o basma legata la cap isi mai pune si un papagal de plus pe umar, iar mai nou ne toaca la cap ca vrea sa mearga in Jamaica.
Pai aia nici nu sunt in UE mai trebuie sa dau bani si pe pasapoarte . Cum ar fi eu, Toader, ala micu sa fim pe o barca de croanzera spre Jamaica se ne vanture briza prin par si pescarusii sa ne gadile urechile intr-un mod placut............ ar fi frumos dar mai intai sa achitam la asociatie ca avem vreo 7 milioane restanta.
- Asta e Margareto nu mai stau copii ca inainte la coltu strazii sa sparga seminte si sa se uite la masini, iar de calculator ptiuuuuuu e ca picapul se pune praful pe el noroc de noi ca ne mai facem o comanda la Avon mai facem o plata cu digint pasul si ne mai uitam in programul tv cand da in reluare telenovela " Inlantuita de iubire ".
- Am plecat ma grabesc sa il iau pe al meu de la pregatire ?
- Ce pregatire ?
- Cum ce pregatire ? Nelutu face pregatire de boardgames, vrea sa mearga la concursurile nationale de anul acesta . Am avut noroc ca am prins pe profesorul asta, ieftin, accepta si bonuri de masa si a zis de Nelu ca e talentat, la unele extensii se inerveaza repede dar ii trece .
- Pa te-am pupat
- Si eu te pup
- Pa

Acest text contine plasare de produse.
Orice asemanare cu fapte si personaje reale a fost inevitabila :lol:

cu respect Obisnuitu
Last edited by Obisnuitu on 08 Sep 2010, 20:00, edited 1 time in total.

adixor

Re: Boardgames obiect de studiu in clasele V - VIII

08 Sep 2010, 09:59

funny :) eu unul as fi multumit sa se faca sah la scoala, desi e plictisitor pentru multi si nu ar prinde. daca nu materie de studiu macar la dirigentie s-ar putea organiza ceva de profesorii interesati

coco

08 Sep 2010, 11:23

Da, interesanta sceneta descrisa de tine. Referitor la acest subiect parererile mele ar fi ca:
Boardgame-ul nu va fi niciodata subiect de studiu in scoala, poate subiect de discutie in pauzele dintre ore, sau un mijloc placut de a petrece ora de matematica (de la care ai chiulit);
Daca totusi se va introduce ca obiect de studiu sau de prezentare (poate la dirigentie) daca primul joc prezentat va fi sahul....la urmatoarea ora din 30 de elevi or sa fie prezenti 7-8. La urmatoarele or sa ramana 2 :lol:
Nu e imposibil ca fenomenul board game sa ajunga si la sate, bine nu chiar asa cum ai descris tu. Insa cea mai mare problema pe care eu am observat-o este aceea ca lumea nu cunoaste fenomenul actual (doar cel de 66, septica, moara, piticot, comoara piratilor....in general cand aud de jocuri pe tabla....automat se gandesc, dar automat...la jocuri pentru copii). Apoi sunt unii care chiar daca aud si stiu de existenta lor....nu doresc sa incerce pe diverse considerente gen: ce fac ma apuc sa joc jocuri de copii ca si copiii?...sau ce am dat in mintea copiilor? Partea cea mai interesanta este ca acei oameni care spun asa, daca asista la o prezentare (live, prin viu grai, prin tutoriale video, prin video review-uri, la o petrecere, in vizita la cineva) intamplatoare sau organizata, la inceput spun....bine ma eu vin in vizita la asta si asta imi arata nu stiu ce joc......dar odata trecut de hopul asta, as spune ca din 10 insi, 4-5 ar juca un joc bine prezentat (genul celor de inceput, nu le mai enumar), iar 2-3 si l-ar achizitiona.....si aici pofta ar fi declansata.
Concluzia: lumea nu stie, nu cunoaste, nu se indupleca sa afle si sa cunoasca, iar daca accidental afla si cunoaste.....este captat.

Obisnuitu

08 Sep 2010, 20:09

Salut

Coco sunt de acord cu tine, poate multi ar juca boardgames dar tot la fel de multi nu stiu de existenta acestor jocuri nu sunt interesati cand aud descrieri de jocuri de la prieteni si DA majoritatea spun "ce am dat in mintea copiilor".
Stiu o familie carora le-am povestit despre jocuri, le-am aratat Catanul si au ales tot remiul, altii au fost receptivi si am jucat cu ei cateva boardgames.
Ma gandesc daca s-ar face reclama la jocuri cum se face reclama la TV la Coca - Cola sau Orange oare ce impact ar avea pentru populatie; cica o reclama la TV trebuie vazuta de 6 ori, ca sa-ti atraga atentia si sa-ti pui intrebari, ce vor aia defapt sa imi prezinte.

numai bine

adixor

09 Sep 2010, 09:35

tine si de popor, mentalitate, istorie. parintii nostri de exemplu au alte griji (mult mai mari) si nu sunt ca parintii din afara, unde altfel sunt privite lucrurile.
de exemplu franturi de pe un geeklist pe BGG:
I introduced my parents and sisters to this in a five-player game. Dad picked it up very quickly and announced after a couple of rounds that this was "his type of game." We had several more chances to enjoy games of this together (puerto rico)

My second Euro, I played a game of this with my parents and sisters. Everyone had a good time and Dad won - not an uncommon occurrence when he learned a new game.(carcassonne)

Settlers was the first Euro I purchased, and my wife and I were eager to introduce it to the rest of my family. For their learning game, we teamed up to speed up the play - my wife and I each teamed with one of my sisters and my parents were together. Dad and Mom were very entertaining because they kept getting each other confused on the trading rules, leading to some disastrous robber rolls before we got them straightened out.(Catan)

After my wife surprised me with my own copy of this game for our first Christmas together, I was excited to teach my dad and brother how to play. Dad liked it, but I think he would have enjoyed it more if he could have read the rules himself beforehand rather than learning it on the fly. Dad was an exceptional assimilator and explainer of game rules, so it was very uncommon for him to learn the rules from someone else.(twilight imperium)

My dad got this for me for Christmas when I was fairly young - maybe ten or eleven. I was already heavily interested in WWII history by that point and remember almost wetting my pants when I unwrapped my large package to find a board game on the subject.(axis and allies)

Dad was extremely good at Clue - if my memory serves me well, he won about 80% of the time. He had a detailed system of symbols that he wrote on his pad to help him remember different clues (Clue)
si alte jocuri.. tide of iron, twilight struggle, etc. Now that's a Dad... taica-miu a vazut memoir cand jucam cu ea si doar ca nu a ras de cum a dat fi-su in mintea copiilor :)

haretel

09 Sep 2010, 09:43

adixor wrote:tine si de popor, mentalitate, istorie. parintii nostri de exemplu au alte griji (mult mai mari) si nu sunt ca parintii din afara, unde altfel sunt privite lucrurile.
there ya go; ce e asa greu de explicat de ce nu prind bgameurile la noi?

in plus cred ca sahul si tablele sunt 2 super jocuri (they stood the test of time, which 99,99% din jocurile noastre will not) - chiar daca nu au o super grafica :)

Dang

09 Sep 2010, 15:56

Sa nu uitam de remi (sau rummy?)

Post Reply

Return to “Discutii generale”