Indru's top 20 jocuri din 2015 - versiune preliminara

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Indru's top 20 jocuri din 2015 - versiune preliminara

21 Dec 2015, 15:08

Mi se pare ca 2015 este un an bun, plin de surprize si supra-populat de jocuri Euro de calitate. Ceea ce e minunat. :ugeek:
Am jucat aproape 50 jocuri publicate anul acesta, mai am de incercat vreo 15 interesante.
E foarte posibil ca topul sa se schimbe destul de mult pana cand o sa decid ca am versiunea finala, dar si una intermediara e ok, mai ales ca e sfarsit de an si se fac tot felul de clasamente.

Deci pana acum avem asa:

1. Through the Ages: A New Story of Civilization
2. The Gallerist
3. Signorie
4. The Voyages of Marco Polo
5. Codenames
6. Ships
7. Mombasa
8. Nippon
9. Haspelknecht
10. Ascension: Dawn of Champions
11. Trickerion: Legends of Illusion
12. 7 Wonders: Duel
13. Star Realms: Colony Wars
14. Flick'em Up!
15. Favor of the Pharaoh
16. The Pursuit of Happiness
17. Trambahn
18. Elysium
19. Cacao
20. Burano

Astept comentariile voastre si topurile personale pe care le-ati facut pana acum.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Indru's top 20 jocuri din 2015 - versiune preliminara

21 Dec 2015, 16:39

Eu am jucat destul de putine jocuri din 2015, mai am de jucat o gramada de titluri ce au sanse mari sa prinda un potential top 10: The Gallerist, Blood Rage, Mombasa, Nippon, Food Chain Magnate, Grand Austria Hotel, TIME Stories, Champions of Midgard, Shakespeare, etc

Din ce am jucat, cam asta ar fi actualul top 10:

1. The Voyages of Marco Polo
2. Gold West (daca as fi avut sansa sa il joc de mai multe ori asa cum am avut cu Marco Polo si ar fi fost la fel de bune si urmatoarele partide, probabil ar fi fost locul 1 - doar faptul ca nu am avut sansa sa il tine momentan la distanta de locul 1)
3. 7 Wonders: Duel
4. Isle of Skye
5. The Pursuit of Happiness
6. Signorie
7. Trickerion: Legends of Illusion
8. My Village
9. Elysium
10. Haspelknecht

Cu cateva mentiuni:
Treasure Hunter - Pur si simplu drafting, tare dragut jocul;
Codenames - O experienta ce poate sa fie bleah, sau wow, functie de oamenii cu care esti la masa;
Cacao - Un tile laying pentru toata familia. Oricine are nevoie de un joc pentru a introduce copii de 7-10 ani in lumea jocurilor de societate, au aici unul din cele mai solide alegeri;
Pandemic Legacy - o experienta de joc ce merita incercata daca aveti un grup cu care puteti juca in mod regulat cate 1-2 partide din campanie.

Voi incerca sa fac un top 20 pentru 2015 dupa ce voi reusi sa joc cel putin inca 15-20 jocuri noi. Perioada de nominalizare/votare pentru Jocul Anului in Romania va ajuta cu siguranta.

Blackbane

21 Dec 2015, 19:32

Dintre toate titlurile aparute anul asta, n-am jucat decat 6, deci n-as putea face un top complet. Din ce am jucat, Specter Ops sta cel mai bine in clasament.

omucu
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro

21 Dec 2015, 19:52

1. Pandemic Legacy
2. The Voyages of Marco Polo
3. 7 Wonders Duel
4. Mysterium
5. Cacao
6. Broom Service
7. Celestia
8. Raptor
9. Carcassonne over hill and dale
10. Tides of Time

Pandemic Legacy e de departe jocul anului pentru mine, niciun alt joc nu a reusit sa ma faca sa vreau sa ma intorc la masa asa repede si sa vorbim toti participantii intr-una " cand dam urmatorul?". Am jucat 14 partide, inca nu l-am terminat, dar speram sa reusim anul asta. E o experienta foarte faina daca grupul e potrivit.
Marco Polo e pe locul doi la mine doar pentru ca e Pandemic Legacy pe 1, altfel nu aveam probleme sa-l trec fruntas. Are tot ce imi place mie la un euro, totul intr-un pachet usor de explicat si fara confuzii in reguli.
A fost un an excelent pentru jocuri de 2 jucatori, drept urmare se regasesc la mine in top 7 Wonders Duel, Raptor si Tides of Time.
Inca nu am jucat TIME Stories, dar e pe raft si asteapta sa terminam Pandemic Legacy inainte sa-l incepem. Evident ca topul meu se va schimba pe masura ce inaintam in timp si apuc sa mai joc si altele sau sa rejoc jocurile jucate deja.

Blackbane

28 Dec 2015, 02:06

Revin asupra topicului cu un top 8. Din ce a aparut in 2015 imi mai doresc sa joc doar Signorie, in rest nu ma atrage niciun titlu asa de tare.

1. Grand Austria Hotel
2. Specter Ops
3. Voyages of Marco Polo
4. 7 Wonders: Duel
5. Flick'em up!
6. Mombasa
7. Forbidden Stars
8. CVlizations

Post Reply

Return to “Discutii generale”