coco wrote:Mda, din pacate si eu am observat ca pe toate cele 4-5 situri de vanzare jocuri online e cam aceeasi situatie, in sensul ca daca gasesti un joc il gasesti la toate iar daca nu gasesti intr-unul nu gasesti nici in celealte. Sunt si situatii in care trecatorii le lasa mesaje sa mai aduca jocuri noi sau jocuri de copii sau etc, dar se pare ca nu le prea acorda atentie, apoi mai gasim foarte des situatii in care in dreptul unui joc scrie "in curand" de mai bine de 7-8 luni....(boardgames.ro cu roma sau cu altele, dar si alte situri), acum probabil ca in curand la ei inseamna peste vreo 1-2 ani. Oricum ce constat este ca niciunul dintre aceste situri nu au o rubrica cu preferintele trecatorilor pe acolo. Iar care au nu tin seama de ce le cer clientii.
Iar cu faptul ca nu prea gasim anumite jocuri pe siturile de profil e tipic romanesc....ba mai mult se apropie zilele si luna cadourilor (apropo sunt curios cu ce jocuri de copii si nu numai or sa se aprovizioneze), iar cand doriti sa cumparati un joc ptr copii si nu numai o sa gasiti expresia "nu e pe stoc" sau "in curand", adica la pasti sau la celalalt craciun. Tipic romanesc.Si eu am impresia ca atunci cand se primeste marfa, primesc toti, iar cand se goleste se goleste la toti. Problema cea mare a acestor situri este ca aduc jocuri la gramada si apoi incearca sa le vanda, si nu incearca sa identifice dorintele clientilor in materie, si sa le satisfaca.
Poate nu ar trebui sa vorbesc, dar nu pot sa citesc o astfel de postare fara sa-mi creasca un pic tensiunea.
Sunt unul dintre cei care au hotarat sa deschida un magazin online, doar din pasiune pentru aceste jocuri. Nu vreau sa intru in detalii specifice (gen buget, stocuri, transport si altele), dar parerea mea este sa incerci sa-ti deschizi un business propriu inainte de te apuci sa-ti postezi frustarile pe forum-uri.
In legatura cu ce scrii tu:
- Rubrica cu preferintele clientilor? Ai incercat sa scrii un e-mail catre cei care se ocupa de site?
- "E tipic romanesc sa nu gasesti anumite jocuri"? Nu, este perfect normal. Niciun site cladit de un pasionat, prin forte proprii, nu poate avea nici macar a 10 parte din toate jocurile publicate, iar daca nu il au momentan pe stoc, poate fi din mai multe motive (nu se mai tipareste, nu il au distribuitorii pe stoc, nu mai poate sa-l aduca, etc.)
- Sunt curios cum ai incerca sa identifici tu "dorintele clientilor".
Imi cer scuze pentru aceasta interventie.
Alex