Vanzatorii online din tara

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
ciocanul

Vanzatorii online din tara

30 Sep 2010, 12:37

Vreau sa va intreb pe cei care poate aveti mai multa tangenta si nu numai.
Vanzatorii online din tara au acelasi provider ?
Am gasit destul de ciudat ca aceleasi jocuri ce doream sa le comand sa nu le gasesc la 3-4 magazine diferite. :)
Cred ca nu sunt singurul in aceeasi situatie.
Toate erau out of stoc si vin doar la comanda speciala.
Mall of horror si Cutthroat Caverns sunt jocurile de care vorbesc.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Vanzatorii online din tara

30 Sep 2010, 12:41

Mall of Horror, daca bine stiu, este OOP. Cred ca este imposibil sa il gasesti la provideri. Numai daca un il gasesti pe ceva site care inca il mai are pe stoc (destul de improbabil, multa lume in cauta) sau pe ebay la preturi destul de piperate.

adixor

30 Sep 2010, 13:59

apropos, de multe ori comanda speciala inseamna "nu stim ce e cu jocul asta dar intrebam daca vreti". si intr-adevar, daca un joc e OOP (si multe jocuri bune sunt) nu o sa le gasesti la nimeni decat la noroc, pe stoc.

ciocanul

30 Sep 2010, 14:08

Bine ca mi-ai zis cum e cu comanda speciala: ma interesez inainte pe BGG si vad daca se mai produce.

Deci zero sanse cu Mall of Horror sa-l gasesc pe plaiul mioritic si slabe sanse chiar si afara.

O sa ma obsedeze si mai mult jocul asta. :D

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Sep 2010, 14:26

Il poti lua oricand de pe ebay, cu conditia sa fii dispus la aruncatul banilor pe fereastra (atat scorul jocului cat si transportul + eventualele taxe vamale).

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0644004949 - $129 + aprox $30 transportul (http://www.usps.com/prices/first-class- ... prices.htm - Romania e in group 4, jocul e cam 52 ounces packed, te descurci tu :D). Eu zic ca merita :twisted:

ciocanul

30 Sep 2010, 17:04

NO SHIPPING OUT OF THE USA. Sorry.

Paypal only.

:D

Nu dau eu atat, chiar nu are rost, caut altele similare sau astept pana apare castana.
Ala precis l-a luat la randul lui cu 20 si vrea sa prinda fraierii.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Sep 2010, 17:42

Glumeam, bineinteles. In general, stilul acesta de jocuri, care au mare trecere in randul gamerilor, mai devreme sau mai tarziu vor fi retiparite. Asa s-a intamplat si cu Antiquity, asa se va intampla anul acesta la Essen cu Survive! (chiar, nu este cineva care sa aibe un loc un plus la geamantan :(), imediat reapare Betrayal at the House on Hill.

Doar rabdare trebuie.

fixpix

30 Sep 2010, 19:02

Eu zic sa nu te stresezi foarte tare cu Mallul, nu e un joc chiar asa de stralucit. Pare simplu la prima vedere dar regulamentul e scris destul de prost si exista situatii neacoperite. De asemenea nu e foarte amuzant de jucat in 3-4 jucatori. Nu zic nu, se poate sa ti se potriveasca foarte bine, dar eu nu ti-as recomanda sa dai pe un joc pret de bijuterie, cu atit mai mult cu cit nu l-ai incercat.

jakkal

01 Oct 2010, 19:05

Betrayal at the House on Hill a fost retiparit deja...

Chuckila
King Meeple
King Meeple

01 Oct 2010, 20:55

Pe toate site-urile e inca in preorder. Da, se stie cum va arata noua cutie, se stie in mare ce s-a schimbat, insa nu e la distribuitori inca. De aia am si zis ca apare azi maine.

jakkal

01 Oct 2010, 22:01

Eu am distribuitor care-l are pe stoc. Deci, a aparut :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

01 Oct 2010, 22:22

My bad then. Acum cateva zile stiu ca ma uitasem pe Boards and Bits si FunAgain si nu il aveau inca pe stoc, doar in PreOrder.

coco

08 Nov 2010, 09:14

Mda, din pacate si eu am observat ca pe toate cele 4-5 situri de vanzare jocuri online e cam aceeasi situatie, in sensul ca daca gasesti un joc il gasesti la toate iar daca nu gasesti intr-unul nu gasesti nici in celealte. Sunt si situatii in care trecatorii le lasa mesaje sa mai aduca jocuri noi sau jocuri de copii sau etc, dar se pare ca nu le prea acorda atentie, apoi mai gasim foarte des situatii in care in dreptul unui joc scrie "in curand" de mai bine de 7-8 luni....(boardgames.ro cu roma sau cu altele, dar si alte situri), acum probabil ca in curand la ei inseamna peste vreo 1-2 ani. Oricum ce constat este ca niciunul dintre aceste situri nu au o rubrica cu preferintele trecatorilor pe acolo. Iar care au nu tin seama de ce le cer clientii.
Iar cu faptul ca nu prea gasim anumite jocuri pe siturile de profil e tipic romanesc....ba mai mult se apropie zilele si luna cadourilor (apropo sunt curios cu ce jocuri de copii si nu numai or sa se aprovizioneze), iar cand doriti sa cumparati un joc ptr copii si nu numai o sa gasiti expresia "nu e pe stoc" sau "in curand", adica la pasti sau la celalalt craciun. Tipic romanesc.Si eu am impresia ca atunci cand se primeste marfa, primesc toti, iar cand se goleste se goleste la toti. Problema cea mare a acestor situri este ca aduc jocuri la gramada si apoi incearca sa le vanda, si nu incearca sa identifice dorintele clientilor in materie, si sa le satisfaca.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

08 Nov 2010, 10:15

Coco, priveste lucrurile dintr-alta perspectiva. Nu e ca si cum comerciantii nu ar tine deloc cont de parerile clientilor lor (deh! doar "clientul nostru e stapanul nostru", nu? :D), ci doar ca ei trebuie sa faca o treaba de mijloc, adica sa satisfaca cerintele a cat mai multi clienti (sunt sigur ca tin cont de acestea intr-o minima masura cel putin, daca nu chiar mai mult), sa-si asigure stocurile pentru jocurile care se vand cel mai bine (pentru ca cererea o sa fie constant mai ridicata decat la altele), trebuie sa vina intotdeauna si cu ceva nou (ca doar piata mai si evolueaza si apar "new shinny things"), dar trebuie sa se asigure si pe ei, caci pana la urma toata afacerea asta este si un mod de a-si asigura batranetile (:lol: ce batranesc suna! :lol:). Si unde mai pui, ca mai au si alte probleme in viata de zi cu zi de care sa se ingrijeasca.

Si ar trebui sa te mai gandesti si la faptul ca piata romaneasca de board games nu este una atat de solida si de bine sustinuta ca in alte parti. Poate ca si asta conteaza mult in stocurile tinute de vanzatori. Pentru ca degeaba aduci un camion intreg de jocuri cat mai diferite, daca clientii o sa-ti cumpere doar o parte mica din jocurile respective sau o sa cumpere doar anumite titluri (binenteles, cu mentiunea ca pot exista si cativa extremisti, sa le zicem, care vor cumpara ceva mai diferit decat majoritatea, gen jocuri de copii sau jocuri abstracte sau big box-uri).

Stiu ca poate parea "tipic romanesc" (desi pentru mine asta ar insemna sa scrie pe site "in stoc", dar ei sa nu aibe jocul), dar sunt foarte numerosi factorii care influenteaza stocurile unui vanzator. Mai mult ca sigur ca nu intotdeauna o sa se rezume la indiferenta sau insensibilitate fata de dorintele clientului. ;)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

08 Nov 2010, 10:55

coco wrote:Mda, din pacate si eu am observat ca pe toate cele 4-5 situri de vanzare jocuri online e cam aceeasi situatie, in sensul ca daca gasesti un joc il gasesti la toate iar daca nu gasesti intr-unul nu gasesti nici in celealte. Sunt si situatii in care trecatorii le lasa mesaje sa mai aduca jocuri noi sau jocuri de copii sau etc, dar se pare ca nu le prea acorda atentie, apoi mai gasim foarte des situatii in care in dreptul unui joc scrie "in curand" de mai bine de 7-8 luni....(boardgames.ro cu roma sau cu altele, dar si alte situri), acum probabil ca in curand la ei inseamna peste vreo 1-2 ani. Oricum ce constat este ca niciunul dintre aceste situri nu au o rubrica cu preferintele trecatorilor pe acolo. Iar care au nu tin seama de ce le cer clientii.
Iar cu faptul ca nu prea gasim anumite jocuri pe siturile de profil e tipic romanesc....ba mai mult se apropie zilele si luna cadourilor (apropo sunt curios cu ce jocuri de copii si nu numai or sa se aprovizioneze), iar cand doriti sa cumparati un joc ptr copii si nu numai o sa gasiti expresia "nu e pe stoc" sau "in curand", adica la pasti sau la celalalt craciun. Tipic romanesc.Si eu am impresia ca atunci cand se primeste marfa, primesc toti, iar cand se goleste se goleste la toti. Problema cea mare a acestor situri este ca aduc jocuri la gramada si apoi incearca sa le vanda, si nu incearca sa identifice dorintele clientilor in materie, si sa le satisfaca.
fiecare site are mail de contact unde poti cere anumite jocuri, poti intreba daca poate fi adus, etc. Nu stiu pe nici un site loc special unde poti sa zici ce jocuri (sau orice alt articol) vrei asa ca nu inteleg aceasta remarca a ta. In al doilea rand, cum am tot zis-o desi nu sunt implicat in asta, e o piata prea mica ca sa poti face ce vrea publicul, si te bazezi pe faptul ca publicul o sa inteleaga ca faci tot ce poti si mai mult nu ai cum. Nu vorbim de lanturi de magazine care pot merge si pe pierdere doar ca sa-si faca public, vorbim de firme in mare masura "de apartament" sau cu un mic magazinash, care nu au puterea sa faca ce vrei tu. Si care daca ar face ce vrei tu, ar disparea in cateva luni/ani si nu ai mai avea nici macar ce ai acum. Deci, cum am tot zis, rabdare, ca dorinta si pasiune din partea magazinelor de jocuri exista (la toate! cred ca fara exceptie, pentru ca nimeni nu se apuca de asta doar pt. bussiness, daca nu are o pasiune pt asa ceva) doar ca astea sunt posibilitatile.

Si cum ti s-a mai zis, nu mereu are legatura cu distribuitorul (nu cred ca folosesc toti acelasi distribuitori) cat cu editorul in sine in multe cazuri, care nu mai produce anumite jocuri, sau le produce in numar prea mic, etc (un caz recent e Alien Frontier care a facut ravagii dar a fost publicat de o firma prea mica care nu a putut tine pasul cu cererea si vanzarile.. nu e nimeni de vina aici, pur si simplu astea erau posibliitatile lor si din pacate, cei nerabdatori au ales sa tipe pe internet pe forumuri inclusiv BGG ca ce naspa e ca nu mai sunt jocuri si ei le vor si etc).

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Nov 2010, 12:06

Coco, exista destul de multe jocuri care nu se mai produc, de acolo si lipsa lor din stoc vreme de cateva luni. Exemple concrete: BattleLore, Fury of Dracula, War of the Ring, etc.

La majoritatea vor exista reprints; in unele cazuri poate sa fie vorba de luni pana la noua editie, insa la fel de bine poate sa fie vorba de ani sau chiar zeci de ani (vezi Survive! Escape from Atlantis sau Ambush! - care inca nu a fost reprinted, chiar daca exista cerere destul de mare). Sau mai rau, cazul BatteLore - producatorul a anuntat ca nu va mai fi printat niciodata in forma actuala din cauza costurilor de productie. Sau cum s-a spus mai sus, exista unii producatori mai noi pe piata, care nu au resursele necesare printarii jocului in mii de copii. Si un joc bun in numar limitat cel mai probabil va fi pre-ordered full de catre marile siteuri.

Sunt de acord ca s-ar putea trece pe site informatia ca jocul este out of print momentan, insa asta nu ne scuza pe noi. Mai ales ca avem resursa BGG si cu minim de efort si clickuri putem afla ca jocul nu se mai printeaza - si prin urmare nu are nici un sens sa il mai asteptam in stoc la siteurile din Romania.

Cat despre comenzi ale jocurilor care nu apar pe site, nu sunt sigur ca te inteleg. Nu am avut pana astazi nici un caz in care un joc existent pe piata sa nu imi poata fi adus pe comanda. Bineinteles, cu o comanda ferma si un mic avans; fiindca doar pe intrebari generale de genul "Ati putea aduce Agricola - The Goodies?" si nici o garantie ca persoana care intreaba il va cumpara ... Pana la urma e vorba de un buget fix care trebuie distribuit astfel incat sa ofere destula varietate, dar si un volum de vanzari care sa permita aceasta diversificare.

Pana la urma, toti am vrea ca Dan (sau orice alta persoana care are un asemenea magazin) sa fie un mic Tiriac cu resurse infinite. Sa nu il deranjeze ca ii stau jocurile pe stoc cu anii si sa avem toate titlurile de pe planeta.

jakkal

08 Nov 2010, 13:15

coco wrote:Mda, din pacate si eu am observat ca pe toate cele 4-5 situri de vanzare jocuri online e cam aceeasi situatie, in sensul ca daca gasesti un joc il gasesti la toate iar daca nu gasesti intr-unul nu gasesti nici in celealte. Sunt si situatii in care trecatorii le lasa mesaje sa mai aduca jocuri noi sau jocuri de copii sau etc, dar se pare ca nu le prea acorda atentie, apoi mai gasim foarte des situatii in care in dreptul unui joc scrie "in curand" de mai bine de 7-8 luni....(boardgames.ro cu roma sau cu altele, dar si alte situri), acum probabil ca in curand la ei inseamna peste vreo 1-2 ani. Oricum ce constat este ca niciunul dintre aceste situri nu au o rubrica cu preferintele trecatorilor pe acolo. Iar care au nu tin seama de ce le cer clientii.
Poate nu ar trebui sa vorbesc, dar nu pot sa citesc o astfel de postare fara sa-mi creasca un pic tensiunea.
Sunt unul dintre cei care au hotarat sa deschida un magazin online, doar din pasiune pentru aceste jocuri. Nu vreau sa intru in detalii specifice (gen buget, stocuri, transport si altele), dar parerea mea este sa incerci sa-ti deschizi un business propriu inainte de te apuci sa-ti postezi frustarile pe forum-uri.
In legatura cu ce scrii tu:
- Rubrica cu preferintele clientilor? Ai incercat sa scrii un e-mail catre cei care se ocupa de site?
- "E tipic romanesc sa nu gasesti anumite jocuri"? Nu, este perfect normal. Niciun site cladit de un pasionat, prin forte proprii, nu poate avea nici macar a 10 parte din toate jocurile publicate, iar daca nu il au momentan pe stoc, poate fi din mai multe motive (nu se mai tipareste, nu il au distribuitorii pe stoc, nu mai poate sa-l aduca, etc.)
- Sunt curios cum ai incerca sa identifici tu "dorintele clientilor".

Imi cer scuze pentru aceasta interventie.

Alex

coco

08 Nov 2010, 14:29

E in regula, parerea mea este ca si asa sunt putine magazine de profil in tara, si asa suntem cam putini pasionati, daca incepem sa ne certam noi intre noi (client si patron) nu stiu daca ar duce la ceva constructiv. Ba din contra eu zic ca ne putem ajuta unii pe altii, ptr ca noi cei de aici cumparam de la voi. Si sunt sigur ca daca jakkal spune ca are un magazin online, sigur am cumparat si ca o sa mai cumpar si de la el, fapt ptr care ii multumesc ca exista si ptr promtitudine. Frustrari mari nu prea am ptr ca daca nu gasesc vreun joc pe aici pe la noi, printr-un simplu click il comand la fel din germania. De la adixor si chuckila am inteles cam care ar fi (nu frustrarile) ci ofurile firmelor de profil, nu stiu daca ei au sau nu au magazine din moment ce cunosc asa de bine problema si au explicat problema foarte frumos, insa domnule jakkal, banuiesc ca a fost o rabufnire de moment, ca sa spuneti ca "ba clientule, esti nemultumit? ia pune tu mana si fa-ti o afacere si dupa aia sa te vad, frustratule", cred ca acum dupa ce v-ati linistit ati spune "e posibil sa nu putem la acest moment sa va satisfacem dorintele in materie de boardgames, dar va asteptam cu sfaturi opinii si sugestii ptr a venii in sprijinul dvs", asta apropo de solutiile mele de a identifica dorintele clientului. Intamplator ma pricep si pe la implementarea sistemelor de management a calitatii serviciilor ISO 9001/2008, si una din temele importante de acolo este identificarea si satisfacerea cerintelor clientilor. Consultanta cu privire la acest aspect dar si la promovarea produselor nu prea dau gratuit, dar una ar fi: transmiterea unor chestionare tutror clientilor dvs, fie prin mail fie prin posta...cu maxim 3-4 intrebari de genul: care ar fi urmatorul joc pe care doriti sa il achizitionati? Cat ati fi dispus sa platiti pe un joc care va place? Care ar fi bugetul dvs anual alocat jocurilor, etc, etc....asta asa ca o modalitate simpla si gratuita....ar mai fi si altele, dar..sa imi mai treaca frustrarile. Numai bine.

jakkal

08 Nov 2010, 14:41

Intr-adevar a fost o rabufnire de moment, la fel cum sunt sigur ca si la d-voastra, domnule coco, a fost o rabufnire cand ati facut afirmatia "toate magazinel online romanesti sunt naspa, pentru ca nu au exact ce jocuri vreau eu, cand vreau eu, in ele".
In ceea ce priveste "sistemele de management a calitatii serviciilor", sunt convins ca sunt excelente unor firme cu o cifra de afaceri de peste 100.000 euro anual. Cred ca nu va dati seama exact care este dimensiunea acestor "pasiuni transformate in business": o firma cu 1-2 angajati, de apartament si magazin mic, care incearca sa scoata un profit pentru a-si justifica existenta.
In ceea ce ma priveste, intotdeauna ascult parerile pertinente ale clientilor mei.
Toate cele bune,
Alex

Ioana

08 Nov 2010, 15:32

coco wrote:apropo sunt curios cu ce jocuri de copii si nu numai or sa se aprovizioneze
Am deschis aici un subiect in care putem discuta despre jocurile de copii. Din ce-ai scris pana acum reiese ca te intereseaza foarte mult subiectul dar.. n-ai scris nimic despre jocurile de copii. Ai putea contribui la aceasta comunitate de board games facandu-le cunoscute pentru cei care nu le-au jucat, spunandu-ne parerea ta despre diverse titluri pe care le stii. Decat sa stai deoparte si sa critici, mai bine actioneaza, fii proactiv! Spune-ne ce jocuri (de copii) te intereseaza si poate ca lucrurile se vor pune in miscare.
coco wrote:Iar cu faptul ca nu prea gasim anumite jocuri pe siturile de profil e tipic romanesc.
Probabil ca tu ti-ai dori un site precum boardgamegeek.com de unde sa cumperi tot ce-ti trece prin cap. Ei bine, asta nu cred ca vei gasi nicairei in lume :) Cand un joc va prezenta interes pentru mai multi boardgameri, cu siguranta ca acel joc se va regasi in oferta magazinelor de profil.
coco wrote:Problema cea mare a acestor situri este ca aduc jocuri la gramada si apoi incearca sa le vanda, si nu incearca sa identifice dorintele clientilor in materie, si sa le satisfaca.
Daca nu ar fi adus jocuri care sa fie cerute, aceste magazine n-ar mai fi existat la ora actuala. Ele exista si functioneaza tocmai datorita faptului ca aduc jocuri cerute de publicul larg. Preferintele difera de la om la om, si, din pacate dorintele tuturor (ma refer aici la jocurile care nu sunt "de stoc") nu pot fi mereu satisfacute.

Post Reply

Return to “Discutii generale”