Cateva efecte:
- Ne intalnim rar si cam aceiasi oameni (in afara intalnirilor nationale)
Prezenta scazuta la math trade
In general activitate doar la bursa
Mai putine concursuri, organised play cu altceva decat aceleasi cateva jocuri
Potential mic de a incerca jocuri noi in afara grupurilor deja stabilite
Mai mult uitat la reviewuri decat jucat
De exemplu, exista vreo sansa sa facem mai vizibila sectiunea de discutii preliminare pt intalniri?
Aici nu ma refer la intalnirile nationale organizate lunar sau trimestrial, si nici la eventurile Lente sau alti colaboratori. Ma refer la indivizii care vor sa se joace ceva si n-au cu cine sau cauta sa incerce un anumit joc. Ma gandesc ca ar merita incercarea ca sa mai revitalizam putin comunitatea mai ales pentru userii mai noi. Pe langa faptul ca-s putini si timizi, probabil nici nu gasesc sectiunea de "discutii intalniri preliminare".
Chiar daca n-ar aparea un efect imediat, cred ca ar reprezenta macar o incurajare a fenomenului. Mi se pare ca de cativa ani cel putin in Bucuresti s-au cam format grupurile si poate noii veniti sunt mai descurajati sa se alature unor grupuri care se cunosc deja de cativa ani. Sau mi se pare mie?
Eu ma gandesc in special la boom-ul de noi participanti activi la comunitate de acum vreo 3-4 ani din Lentele vechi de la Arcului, spre exemplu. Marti nu erau sub 10 jucatori la mese. Dar despre concursul de Twilight Struggle de exemplu? Ati mai auzit de asa ceva in ultima vreme? Eu nu aud decat de Catan, Carcasonne, cateva LCG-uri si miniature gamers din cand in cand.