Player Aid
- freakconsole
- Chief Meeple

Player Aid
Buna seara,
Stiti cumva unde as putea gasi variantele finale pentru Elder Sign, Akrham Horror, Call of Cthulhu The Card Game, Mansions of Madness si Eldritch Horror?
O alta intrebare, player aid-urile sunt facute ca si o varianta mai compacta a manualului cu ultime revizii aparute?
Voi utilizati in general asa ceva?
Multumesc frumos!
Stiti cumva unde as putea gasi variantele finale pentru Elder Sign, Akrham Horror, Call of Cthulhu The Card Game, Mansions of Madness si Eldritch Horror?
O alta intrebare, player aid-urile sunt facute ca si o varianta mai compacta a manualului cu ultime revizii aparute?
Voi utilizati in general asa ceva?
Multumesc frumos!
"We shall dive down through black abysses...and in that lair of the Deep Ones we shall dwell amidst wonder and glory forever." ~ H.P. Lovecraft
For sale
For sale
- Chuckila
- King Meeple

Re: Player Aid
In general player aids sunt facute sa ofere un overview de o pagina asupra modului cum decurge o runda/tura de joc.
Este extrem de folositor in cazul jocurilor unde structura este de genul pasi de la 1 la mult. Ajuta de asemenea jucatorii care cunosc jocul insa nu l-au mai jucat de ceva vreme.
Functie de versiunea de player aid, poate sa fie/nu fie pentru ultima revizie a jocului. De obicei se mentioneaza in fisier.
Este extrem de folositor in cazul jocurilor unde structura este de genul pasi de la 1 la mult. Ajuta de asemenea jucatorii care cunosc jocul insa nu l-au mai jucat de ceva vreme.
Functie de versiunea de player aid, poate sa fie/nu fie pentru ultima revizie a jocului. De obicei se mentioneaza in fisier.
- freakconsole
- Chief Meeple

Sunt cam incepator la aceste jocuri si mi se par destul de grele, mai putin Elder Sign-ul si Call of Cthulhu The Card Game.
Ma sperie foarte mult cate componente poate avea Eldritch Horror si Mansions of Madness... si regulile la fel...
Nu mai stiu pe care sa le urmaresc mai bine sau cum sa fac si de aceea ma gandeam sa apelez la metoda cu player aid-urile.
Ce imi este frica sa nu scape ceva vital in player aid-uri si sa le joc dupa cum bate vantul; in general pentru mine toate jocurile imi place sa le joc dupa regulament nu imi place sa inventez reguli.
Ma sperie foarte mult cate componente poate avea Eldritch Horror si Mansions of Madness... si regulile la fel...
Nu mai stiu pe care sa le urmaresc mai bine sau cum sa fac si de aceea ma gandeam sa apelez la metoda cu player aid-urile.
Ce imi este frica sa nu scape ceva vital in player aid-uri si sa le joc dupa cum bate vantul; in general pentru mine toate jocurile imi place sa le joc dupa regulament nu imi place sa inventez reguli.
"We shall dive down through black abysses...and in that lair of the Deep Ones we shall dwell amidst wonder and glory forever." ~ H.P. Lovecraft
For sale
For sale
- ProfessorChaos
- King Meeple

- Custom Rank: Miniature Painter
Cel mai bun mod de a-ti depasi temerile la astfel de jocuri este fie sa le joci cu cineva care le cunoaste, fie le joci cum poti si te lamuresti din greseli. De obicei iti poti da seama ca ceva nu e in regula si te adaptezi pe parcurs. Daca treci prin primul joc o sa fie mai simplu dupa. Si da, player aid-urile sunt o idee foarte buna. Ce-as numi eu vital ar fi sa urmezi fazele jocului (ai grija sa treci pe rand prin fazele de la hero phase si keeper phase, la Mansions, de exemplu). Asigura-te ca intelegi cum functioneaza horror check, evade check si luptele si o sa fie bine totul
. Bucura-te de 2 jocuri grozave!
- CristiQ
- Wizard Meeple

- Custom Rank: The Big Kahuna
Eu mi-am print-at PLAYER AIDS pentru Eldritch Horror, Arkham Horror, Mansions of Madness (si pentru multe alte jocuri) si vreau sa iti zic ca sunt foarte folositoare, cu conditia sa fi strabatut macar o data manulaul jocului respectiv. Si, .. drum roll .. sursa este una excelenta .. The Esoteric Order of Gamers (sper ca mi se permite sa ofer acest link, fiind o resursa pe care toti ar trebui sa o cunoasca si poate, sa o foloseasca).
Din pacate nu este si pentru Elder Sign, insa acesta mi se pare prea usor sa necesite un player aid, cu toate ca ar fi bun pentru cei ce sunt incepatori. Poate in viitor o sa faca si pentru acesta. Si tot acolo gasesti si player aid pentru Call of Cthulhu: The Card Game.
Enjoy!
Iti recomand ca Game player aids sa le printezi pe un A3 (marite/micsorate la 275x275mmm, fata-verso), iar Individual player aids pe A4 (fata-verso). Ai sa vezi despre ce este vorba.
Din pacate nu este si pentru Elder Sign, insa acesta mi se pare prea usor sa necesite un player aid, cu toate ca ar fi bun pentru cei ce sunt incepatori. Poate in viitor o sa faca si pentru acesta. Si tot acolo gasesti si player aid pentru Call of Cthulhu: The Card Game.
Enjoy!
Iti recomand ca Game player aids sa le printezi pe un A3 (marite/micsorate la 275x275mmm, fata-verso), iar Individual player aids pe A4 (fata-verso). Ai sa vezi despre ce este vorba.
My Board Games collection
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”
My RPGs collection
- CristiQ
- Wizard Meeple

And on a different note ...
Abia astept sa ajung pe la Bucuresti, si poate gasim alti fani ai cefalopodului inaripat, sa facem o sesiune mai lunga de Cthulhu Myhtos games (EH, ES, MoM, poate si AH).
^_^
Abia astept sa ajung pe la Bucuresti, si poate gasim alti fani ai cefalopodului inaripat, sa facem o sesiune mai lunga de Cthulhu Myhtos games (EH, ES, MoM, poate si AH).
^_^
My RPGs collection
My RPGs collection
- freakconsole
- Chief Meeple

Multumesc frumos pentru informatii si ajutor.
Am gasit si eu acel site si am descarcat player aid-urile dar revin cu intrebarea, sunt pentru variantele revizuite?
Am observat ca FFG obisnuiesc sa tot faca update la jocurile de baza si daca nu ma insel si la expansiuni.
Am gasit si eu acel site si am descarcat player aid-urile dar revin cu intrebarea, sunt pentru variantele revizuite?
Am observat ca FFG obisnuiesc sa tot faca update la jocurile de baza si daca nu ma insel si la expansiuni.
For sale
For sale
- CristiQ
- Wizard Meeple

Variante revizuie sunt doar ptr. Arkham Horror si Elder Sign .. si DA player aid-ul pentru AH este pentr rev. ed.
In plus EOG revizuiesc player aid-urile doar atunci cand e nevoie .. deci poti fi sigur ca ceea ce gasesti este compatibil cu ultimele variante de pe piata.
In plus EOG revizuiesc player aid-urile doar atunci cand e nevoie .. deci poti fi sigur ca ceea ce gasesti este compatibil cu ultimele variante de pe piata.
Last edited by CristiQ on 13 Apr 2016, 12:28, edited 1 time in total.
My RPGs collection
My RPGs collection
- ProfessorChaos
- King Meeple

DACristiQ wrote:And on a different note ...
^_^
- CristiQ
- Wizard Meeple

Nu am uitat de tine profesore'ProfessorChaos wrote: DA
My RPGs collection
My RPGs collection
- BloodSerj
- Chief Meeple

Count me inProfessorChaos wrote:DACristiQ wrote:And on a different note ...
^_^
si mergand pe idea Profesorului daca vrea cineva sa incerce Arkham Horror cu cineva care stie jocul look no further
- ProfessorChaos
- King Meeple

Haha. Chiar imi faci pofta sa mai incerc odata si eu Arkham Horror! L-am avut intr-o vreme si l-am jucat doar single player. Dar daca vrei busit de creieri ar trebui sa incerci extensia de la Robinson Crusoe. La fiecare scenariu inveti un joc nou. Dar merita clar efortul. Muritul de foame sau tot felul de boli si furtuni e tot un Cthulhu in sine 
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
- CristiQ
- Wizard Meeple

Momentan nu pot sa promit nimic. De abia am reusit sa pot lipsi 3 zile, a.i. sa ajung la Tg. Mures weekend-ul asta. Weekend-ul urmator oricat de mult as vrea sa vin la Bucuresti sau la Comarnic, nu pot promite nimic mai mult decat intentia absoluta. Daca reusesc sa "fug", ne intalnim cu siguranta. Eu as veni si pe 29-30, chiar daca e ajun de Pasti, dar presupun ca multi nu ar putea atunci. Deci deocamdata ramane initiativa si dorinta. 
My RPGs collection
My RPGs collection
- BloodSerj
- Chief Meeple

Am cam sabotat subiectul asta vad
). Suntem cativa doritori de AH and alike so propun sa deschidem un topic in intalniri si sa discutam logistice 
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
- CristiQ
- Wizard Meeple

Atata timp cat iese ceva bun din off-topic, nu crec ca se supara freakconsole ca i-am denaturat topic-ul. 
My RPGs collection
My RPGs collection
- freakconsole
- Chief Meeple

Nop 
For sale
For sale