In ceea ce ma priveste, nu as critica atat de mult Monopoly. Nu este cel mai stralucit sau mai complex joc dintre cate exista, insa este printre putinele jocuri care au prins suta si inca se mai joaca, inca se mai produc. In plus, cred ca s-au vandut mult mai multe copii originale de Monopoly decat 1000+ de alte jocuri mult mai interesante.
Din punctul meu de vedere, Monopoly, chiar daca nu este cel mai stralucit joc de societate, este un adevarat exemplu de marketing, de reinventare si chiar si supravietuire. Si zic asta pentru ca sunt sute de jocuri de care nici unul dintre noi cei de pe forum n-au auzit, care poate ca erau mult mai interesante decat Monopoly, dar care nu au reusit sa treaca testul pietii (fie nu au putut sa-si faca un loc, fie nu au trait prea mult pe piata). Si asta cred ca spune multe despre jocul de fata...
Pentru mine Monopoly inseamna multe amintiri frumoase din copilarie, inseamna multe jocuri amuzante, multe tachinari si multe glume intre jucatori. M-am distrat de multe ori cu acest joc si nu as putea niciodata sa-l vorbesc de rau (asa cum faceti unii dintre voi). Si nu cred ca nu as mai juca vre-o data jocul doar pentru ca am altele mult mai interesante sau mai placute. Intr-o companie placuta cu siguranta ca as accepta oferta de joc...
@ciocanul: In cazul persoanelor care stramba din nas la un joc doar din cauza Monopoly-ului, poate ca este si vina celui care propune spre a fi jucat un joc nou (si mai amuzant).

Pot sa-ti dau exemplul parintilor mei si a prietenilor lor care intotdeauna vorbesc frumos despre joc si care, ca si mine, au amintiri placute legate de acesta... Tocmai de aceea, pentru mine, un joc este bun si frumos daca inseamna cu adevarat ceva pentru tine, nu daca are 1000 de cai spre victorie, 1000 de componente care-ti fura ochii sau 1000 de posibilitati de mutare si de actiune...