Cel mai scump board game

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

Cel mai scump board game

18 Oct 2010, 12:11

In cele ce urmeaza o sa va prezint cel mai scump board game produs vre-o data, datand inca din anul 1983 si fiind opera bijutierului Sydeny Mobell (cunoscut pentru alte excentricerii in domeniul giuvaergiismului)... Stiu ca o multora dintre voi nu o sa le surada urmatoarea poza, dar ma simt indeajuns de sadic pentru a vi-o prezenta...
Goldopoly.jpg
Pentru cei interesati, jocul este estimat la 2.000.000$, este proprietate a muzeului Smithsonian si va fi expusa saptamana aceasta in New York. Descrierea in detaliu a caracteristicilor acestei placi este:
Mike Smith wrote:Why’s his Monopoly set so expensive? It’s made from 18-karat gold, for starters, and the bling-heavy board is decorated with 165 gems. The two dice are worth $10,000 (don’t lose one under the couch, whatever you do), and boast 42 diamonds for the number pips. The Chance and Community Chest cards are photo-etched sheets.
Iar link-ul catre articolul de unde am preluat informatiile este: http://videogames.yahoo.com/events/plug ... et/1414540

Va multumesc pentru atentie!!

P.S. Cum altfel sa marchez atingerea pragului de 500 de posturi pe forum decat astfel. Stiu, o sa ziceti ca puteam sa scriu un review, ceva, dar o sa pastrez aceasta indeletnicire pentru mai tarziu... :twisted:
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Ioana

Re: Cel mai scump board game

18 Oct 2010, 15:02

Hahaha! Monopoly a ajuns piesa de muzeu! Mda, desi nu ma omor deloc dupa jocul asta, exemplarul din poza este cu totul si cu totul deosebit, tinand cont de valoarea sa :)

Interesant articol si te asteptam cu review cat de curand, poate la postul 555? :D Daca e asa, ne unim cu totii fortele sa ajungem cat mai repede acolo!

ciocanul

18 Oct 2010, 17:09

Parerea mea e foarte proasta despre acest joc, pot sa-l faca si de "haur" si de platina si sa-l placheze tot cu swarowski.
Eu cred ca el a stricat fenomenul de board gaming decat l-a ajutat.

Il gasesc foarte slab si plictisitor, daca vrei sa sperii oameni care poate le-ar placea jocurile e suficient sa joci un 4 ore de Monopoly si nu vor mai vrea sa auda alta data. :)
Mi se pare ultra repetitiv, lungit la maxim a lela, de noroc nici nu mai are rost sa pomenesc.
Singurele faze "fun" sunt cele de genul: haha, iar ai mers la puscarie, haha, iar ai picat la mine pe hoteluri.

Am avut cunostiinte care cand le-am zis sa ne jucam au strambat din nas amintindu-si de monopoly(aaa...joc ? ....e ca monopoly ?).

Dupa ce au prins rapid regulile de la Dominion nu vroiau sa ma mai lase sa plec de la ei, tot vroiau sa joace.

Evitati-l, sfatul meu. :)

haretel

18 Oct 2010, 17:27

eu desi am jucat ceva jocuri la viata mea, am in continuare o parere buna despre jocul asta pt ca am amintiri frumoase legate de el; a fost foarte fun la vremea lui

adixor

18 Oct 2010, 17:57

am tot zis-o dar nu ma satur. it sucks. ciocanul are dreptate.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

18 Oct 2010, 18:26

Cu alte cuvinte, de banii unui Monopoly mi-as putea lua tot ce s-a lansat din 1990 incoa?

Cu tot respectul pentru unul din cele mai proaste board game-uri din istoria lumii, e cam "no brainer".

CostyBGB
Special Meeple
Special Meeple

19 Oct 2010, 01:12

@ciocanul: Sa nu uitam ca Monopoly a fost lansat (intr-o alta forma) in 1903 http://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly_(game)!!! Deja prin 1930 era celebru si toata lumea juca asa ceva. Eu nu m-as arunca la afirmatii de genul "Eu cred ca el a stricat fenomenul de board gaming decat l-a ajutat."

Da, jocul este repetitiv, anost, dureaza mult spre infinit. Acest joc a deschis piata de boardgames, trebuie sa-si oferim putin respect macar. Multi dintre noi cu el au inceput ;) .

Ce sa mai zicem atunci de Piticot sau Sus-jos??? 2 zaruri si o tabla de joc... alea da cele mai proaste jocuri, macar Monopoly are mai multe componente :D .
Costy de la BoardGames BLOG (primul blog de boardgames din Romania)
Colectia de jocuri BGB

haretel

19 Oct 2010, 10:33

bine, Costy!

Ioana

19 Oct 2010, 10:51

La urma urmei era normal ca un exemplar din Monopoly sa fie cel mai scump joc, pentru ca este, in acelasi timp, "the most played (commercial) board game in the world" (conform Wikipedia).

E-adevarat, multi avem pata pusa pe Monopoly din diverse motive, care mai de care mai intemeiate, dar trebuie sa-i recunoastem si meritele, cum bine zice Costy. Monopoly este mai mult un fenomen decat un board game.. de-a lungul timpului s-au publicat extrem de multe variante ale sale..

Daaar, de cativa ani de cand am jucat si alte JOCURI, muuuuult mai bune, n-as mai juca nici macar o data batranul Monopoly, fie el si din aur!

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

19 Oct 2010, 10:55

In ceea ce ma priveste, nu as critica atat de mult Monopoly. Nu este cel mai stralucit sau mai complex joc dintre cate exista, insa este printre putinele jocuri care au prins suta si inca se mai joaca, inca se mai produc. In plus, cred ca s-au vandut mult mai multe copii originale de Monopoly decat 1000+ de alte jocuri mult mai interesante.

Din punctul meu de vedere, Monopoly, chiar daca nu este cel mai stralucit joc de societate, este un adevarat exemplu de marketing, de reinventare si chiar si supravietuire. Si zic asta pentru ca sunt sute de jocuri de care nici unul dintre noi cei de pe forum n-au auzit, care poate ca erau mult mai interesante decat Monopoly, dar care nu au reusit sa treaca testul pietii (fie nu au putut sa-si faca un loc, fie nu au trait prea mult pe piata). Si asta cred ca spune multe despre jocul de fata...

Pentru mine Monopoly inseamna multe amintiri frumoase din copilarie, inseamna multe jocuri amuzante, multe tachinari si multe glume intre jucatori. M-am distrat de multe ori cu acest joc si nu as putea niciodata sa-l vorbesc de rau (asa cum faceti unii dintre voi). Si nu cred ca nu as mai juca vre-o data jocul doar pentru ca am altele mult mai interesante sau mai placute. Intr-o companie placuta cu siguranta ca as accepta oferta de joc... ;)

@ciocanul: In cazul persoanelor care stramba din nas la un joc doar din cauza Monopoly-ului, poate ca este si vina celui care propune spre a fi jucat un joc nou (si mai amuzant). ;) Pot sa-ti dau exemplul parintilor mei si a prietenilor lor care intotdeauna vorbesc frumos despre joc si care, ca si mine, au amintiri placute legate de acesta... Tocmai de aceea, pentru mine, un joc este bun si frumos daca inseamna cu adevarat ceva pentru tine, nu daca are 1000 de cai spre victorie, 1000 de componente care-ti fura ochii sau 1000 de posibilitati de mutare si de actiune...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

19 Oct 2010, 15:53

VickdaReaper wrote:Din punctul meu de vedere, Monopoly, [...] este un adevarat exemplu de marketing, de reinventare si chiar si supravietuire.
exact. dar nu si un boardgame pe care sa-l poti da ca exemplu.

adixor

19 Oct 2010, 15:57

Da, jocul este repetitiv, anost, dureaza mult spre infinit. Acest joc a deschis piata de boardgames, trebuie sa-si oferim putin respect macar. Multi dintre noi cu el au inceput ;) .
pai pentru aceste lucruri ii ofer putin respect. foarte putin.
Ce sa mai zicem atunci de Piticot sau Sus-jos??? 2 zaruri si o tabla de joc... alea da cele mai proaste jocuri, macar Monopoly are mai multe componente :D .

sunt super ok acestea! piticot e chiar nice, pana in 5 ani probabil.

haretel

19 Oct 2010, 16:03

nooot! as alege monopoly peste piticot oricand =)))
vorbesc serios!

criss

20 Oct 2010, 11:24

agree with costy.

Post Reply

Return to “Discutii generale”