10 jocuri cu intensă implicare emoțională

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Miniature Painter

10 jocuri cu intensă implicare emoțională

22 Jun 2016, 22:59

În primul rând ce vreau să zic cu această listă? Este un top al jocurilor care mi-au creat cele mai pregnante emoții. Și aici nu mă refer la jocuri atât de proaste încât mi-a venit să-mi iau zilele, ci pur și simplu jocuri care m-au absorbit în gameplay sau lumea creată și mi-au trezit emoții puternice. Emoțiile n-au fost întotdeauna doar fericire, satisfacție, etc, ci uneori s-au transformat chiar în trăiri existențiale, spaimă sau tristețe. Tema este oarecum tengentă cu discuția lui Haddeo despre etica în jocuri (vezi aici: http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=61&t=6270), însă eu aș vrea aici să mă axez pe emoțiile trăite de mine. Etica poate fi mult dezbătută, însă ce simte fiecare e foarte concret pentru el/ea și în esență nediscutabil. Probabil acest top e în primul rând o împărtășire de experiențe despre cum jocurile se joacă cu mintea și emoțiile noastre și cât de mult ne afecteaza acest lucru.

Poate e de prisos să menționez că experiențele sunt foarte sensibile la participanți și au fost cazuri în care n-am simțit nimic jucând aceste jocuri. Însă, atunci când stelele s-au aliniat, experiențele au fost intr-adevăr excepționale, devenind legende.

Îmi este greu să fac un top al acestor experiențe așa că o să enumăr jocurile oferind explicațiile de rigoare:

Mansions of Madness - Vei cunoaște ce e frica!

Am avut câteva experiențe consistente marca Cthulhu cu jocul ăsta. Una a fost prima partidă jucată de MoM. Eram destul de fraged intrat în lumea boardgames, îmi închiriasem jocul, citisem regulile și m-am aventurat la o partidă cu prietena mea și încă câteva persoane tot non-gameri. Jocul a durat mult: vreo 8 ore pentru că tot buchiseam regulile, oamenii nu erau concentrați, etc. Dar cu toții eram fascinați de tema jocului și miniaturi. Ne-au ajutat foarte mult mecanici precum misiunea necunoscută pe care investigatorii o descoperă treptat, colindând aiurea casa bântuită, dar și faptul că sănătatea mentală scade încetișor apărând ușurel diferite traume. După atâtea ore de joc, căutat mici reguli, sanity scăzut și suflet inocent, ne-am speriat cu toții unii de alții și de joc. Până și eu în calitate de keeper eram cam în ceață, descoperind jocul treptat alături de ceilalți. Am simțit cum jocul are "puteri malefice" a la Jumanji. Peste noapte am avut coșmaruri iar a doua zi am mai jucat o partidă. Ce mai, am dat peste un Necronomicon al zilelor noastre și ne-am transformat cu toții în cultiști.

from http://www.boardgamegeek.com/image/848768

Tot cu Mansions am mai pățit-o încă o dată. După ce am terminat o partidă pe la ora 2 noaptea eu și prietena mea ne-am întors obosiți acasă și am parcat ceva mai departe de ușa scării. Pe drum printr-o parcare dubioasă din spatele blocului am văzut un om îmbrăcat ciudat, înfofolit, cu fața acoperită de un fular sau naiba știe ce, care stătea în mijlocul drumului și se uita la noi. Nu știu ce făcea dar ne-am c**at pe noi de frică! Nu, nu fumasem nimic. Doar cu îngerul slăbit după ce ne urmăriseră zombii pe tablă.

Image

Și încă una mică cu Mansions: O coechipieră aflată sub o anumită "stare alterată de percepție a realității" a catadicsit în timpul jocului (spre iritarea mea la acel moment) să facă un mic mormânt pentru unul dintre investigatorii mâncați de un bau-bau. A adunat câteva floricele de pe aproape și le-a ordonat frumos în jurul miniaturii întinese undeva pe tablă, pe un delușor înverzit, în timp ce eu mă strofocam să clarific nu-știu-ce reguli obscure. O amintire deosebit de amuzantă acum!

Robinson Crusoe - Eșecuri ca-n viață.

Probabil multă lume știe că acest joc poate fi nemilos cu lupta pentru supraviețuire. După ce am terminat campania din extensie pe dificultate medie am zis să mă încumet într-o duminică să joc (de unul singur) scenariul în care trebuie să-ți faci o familie pe insulă. Robinson își dă seama că nu mai e scăpare și se hotărăște să-și asigure un cămin stabil de lungă durată. Mănâncă, pune-ți un acoperiș deasupra capului, cioplește-ți și tu o lopată! La dracu, s-a rupt! Depresie. Încă o depresie pentru că n-ai făcut nimic să oprești depresia. Te-ai înțepat în deget și după câteva zile ai zăcut răpus incapabil să-ți vânezi niște papa bun. Hai că vine și ploaia și aduce niște grindină.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1758089

Jocul m-a znopit bine de tot, ceea ce nu a fost o surpriză. Ce m-a surprins a fost decepția și angoasa simțită la final. Avusesem o săptămână grea la muncă și stăteam prost cu moralul, iar faptul că și jocul mi-a tras-o a fost cam ultimul cartuș. Chiar m-am simțit că mor singur, prost și înfometat pe insula nenorocită CARE E VIAȚA MEA! (ups, am mers prea departe? :D)

Bausack - Arhitecții lu' pește.

Ca să mai destindem puțin atmosfera voi face referire la acest joc de construit turnuri cu materiale de construcție nestandardizate. Varianta mea preferată este cea în care fiecare jucător își construieste propriul turn, iar care rămâne în picioare până la sfârșit sau cel mai înalt câștigă. Greu de redat emoția cu care încerci să echilibrezi un ou pe un bețigaș subțire pentru ca mai apoi să trebuiască să mai adaugi și un con deasupra și SĂ REUȘEȘTI! Mâinile tremurânde sunt la ordinea zilei și cu siguranță n-ai cum să termini jocul șezând pe scaun.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2601733

Polarity - Ora de fizică la care ai visat.

Lecția de astăzi: magneții. O poveste oarecum similară cu Bausack, doar că aici asistăm la efecte în lanț create de magneți care intră nepoftiți în câmpul altor magneți. Greu de explicat, și pentru reguli cel mai bine e să vedeți exemple video înainte să începi. Însă, odată priceput, Polarity este fascinant. Mâini tremurânde, stress și hohote de râs.

from http://www.boardgamegeek.com/image/280866

Twilight Struggle - Realități geopolitice crunte.

Războiul Rece: Rusia și America joacă sah pe harta lumii - un wargame lung, cu acuratețe istorică și cu substanță, unde cele 2 superputeri influențează, provoacă războaie și sunt, în general, foarte paranoice una cu alta. Am găsit varianta pe PC (vai mie!) și l-am jucat după ce am citit în fugă regulile de vreo 2 ori. Am jucat cu Rusia, mi-am pus amprenta repede în Europa și m-am chinuit prin Orientul Mijlociu. In rest, cam praf. Puțină prezență în Afganistan, hai să-l dăm jos pe rege în România și să dăm câteva lovituri de stat în America Centrală. Mai niște plutoane de execuție ca să ne sedimentăm controlul și am dat afară America. Dar ups, tura viitoare mi-a dat si dânsa cateva lovituri și a cam stricat tot ce am construit. Pune la un loc un joc lung, cu reguli nestăpânite și frustrarea neputintei unui imperiu care se destrama, paranoia următorului pas făcut de adversar, și conștientizarea lipsei de sens a luptei, și ai o experiență de neuitat. O rețetă de succes pentru un joc excelent realizat dar și foarte dureros. Totul s-a sfârșit cu mine pierzând pentru că am declanșat războiul termonuclear din greșeală - UPSY! Dacă la asta mai adăugăm și faptul că vizionasem în aceeași zi un documentar foarte emoționant despre originile instabilității politice din Orientul Mijlociu (vezi tot Războiul Rece) vă dați seama ce bine m-am simțit după...

from http://www.boardgamegeek.com/image/200700

Secret Hitler - Wu bist Du, herr Kapitan!? - Que?

Am jucat de câteva ori în mulți varianta print-and-play intr-un context internațional, cu colegi de muncă din cam toate departamentele. Ideea jocului este că naziștii trebuie sa-l facă pe Hitlerul secret cancelar fără să-și dea seama liberalii cine e inamicul din umbră. Insă numai președintele poate propune un cancelar candidat. În același timp se votează în fiecare rundă legi care sprijină liberalismul sau nazismul și în funcție de legea acceptată se pot activa anumite puteri speciale. Ești președinte și vrei să discreditezi un cancelar liberal ca următorul să fie un nazist sub acoperire? Ești un Hitler cumințel până fraierești un președinte credul? Genial să vezi cum "se vindeau" oamenii de vânzări, și cum manipulau cu dublu-triplu-bluff managerii, și nu-mi era rușine nici cu programatorii care "tăceau și făceau" - ca-n politică! Acuzații, trădare și decepții cu niște oameni foarte competitivi dar și extrem de prietenoși.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2962860

Cyclades: Hades - E ok, tura următoare îți fur covorul de sub picioare.

Jucasem jocul de bază și mă cam dezamăgise. Dar am zis să încerc și prima extensie care introduce mult mai multe posibilități, dar și mai mult haos. Bunuț! mi-am zis. M-am extins agresiv pe hartă, mi-am cucerit insule cu sudoarea frunții, grămăjoară după grămăjoară de pământ, planuri cincinale, etc. Cucerind și ultima insulă de care mai aveam nevoie așteptam tacticos victoria. Dar stai! Partida nu se termină până nu și-a dus toată lumea tura până la sfârșit. Mi s-a șutit repejor avuția acumulată și s-a dus victoria pe apa sâmbetei. Detaliile exacte sunt în ceață însă reacțiile mele au rămas legendare, după cum pot atesta tovarășii de joacă. Nu mi-a venit să cred cât m-am chinuit și cât efort am depus, și cum s-a dus totul țac-pac. Ne-am stricat de râs la final, istorisind și descâlcind faptele așa cum au avut ele loc. Am mai jucat o singură dată Hades după aceea, asigurându-mă că am cu 2 insule mai multe decât îmi trebuiau ca să câștig, în caz că se mai trezea careva să-mi mai fure vreuna și așa mi-am aflat răzbunarea. Însă nu țin minte când m-a mai frustrat o partidă atât de mult ca aceea. În cel mai plăcut mod, desigur!

from http://www.boardgamegeek.com/image/1370216

Dead of Winter - Clar dead. Foarte dead. Cel mai dead.

Cam singurul joc care m-a făcut să mă simt de-a dreptul vinovat față de coechipieri. De obicei nu prea am milă când e vorba de căsăpeală... Însă în cazul ăsta m-am nimerit de câteva ori trădător. Aflat sub suspiciune, am reușit să scap de votul de neîncredere al colegilor de suferință, pentru ca apoi să îi vânez. Am ratat ocazia să-l omor pe unul din nenorocul zarului. Însă m-am revanșat repede îndopându-mă cu toată mâncarea din bază și condamnându-mi colegii la moarte prin înfometare. În plus, pentru că am prins inițiativa, am și atras zombii în locația unde mă aflam, pentru ca mai apoi să fug și să-mi las un coleg să fie mâncat de nemorți. La final am pierdut cu toții - supraviețuitorii cu moralul la pământ, iar eu incapabil să-mi fructific în totalitate intențiile mârșave. M-am simțit groaznic, cerându-mi de câteva ori sincer scuze pentru porcăriile comise...

from http://www.boardgamegeek.com/image/2348279

Chaos in the Old World - Piei satană!

Am zis mai sus că de obicei n-am milă. Iar Chaos este mediul perfect pentru a mă manifesta fără menajamente. Fiecare jucător ia rolul unui zeu demonic care se luptă pentru dominație pe hartă. Fiecare zeu are propriile tertipuri și propria sa personalitate. Iar asta mă captivează cel mai mult la acest joc. În funcție de facțiunea aleasă poți fi sângeros, să te înmulțești fără limită, să manipulezi slăbiciuni, să vrăjești, să dai și să fugi, etc. E o ocazie bună de auto-exorcizare prin practică. Tot ce-ți trebuie e demonul care se mulează pe personalitatea ta. Nu-mi spune că n-ai și tu demonii tăi... Jocul este un hibrid cu multiple căi spre victorie, așa că dacă preferi poți juca strategic, la puncte, sau te poți concentra pe scopurile personale ale zeului pentru o experiență mai tematică. Este jocul meu preferat și adesea experimentez o stare de fascinație când îl joc. Niciodată nu știu exact ce plan să urmez. Fiecare cu agenda lui și haosul e total.

from http://www.boardgamegeek.com/image/633319

The Adventurers: The Temple of Chac - Bolovanul ăla...

Pentru mine bolovanul face 50% din experiența jocului. Concurezi cu alți mici Indiana Jones să găsești comorile și să scapi din templu. Însă bolovanul care vine din urmă nu înaintează constant. Acum mai încet, apoi puțin mai repede, după aia cine știe... De fapt o să vină tot mai repede +/- șansa. Poți fi sigur că te va storci dacă riști prea mult. Dacă ajungi la podețul șubred, ai opțiunea și să cazi cu tot cu el în hău, cum am reușit eu. Dacă zăbovești în urma bolovanului ai oricând opțiunea să râmâi închis cu toate comorile tale în criptă. Tot pierzi. Nu știu cât de rejucabil e, dar măcar o dată în viață merită încercat.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1102202

+1 Zombicide 2 - Mențiunea de la capătul tunelului

Zombicide: Prison Outbreak m-a cam dezamăgit prin repetitivitate. Dar mecanica prin care zombii tot apar pe tablă, exponențial, simulează foarte bine teroarea valurilor de nemorți. Când eroii sunt prinși la mijloc și se chinuie de la un pas la altul să mai supraviețuiască o tură se simulează bine disperarea apocaliptică. Ceea ce duce lucrurile prea departe pentru mine sunt boșii mari care nu pot fi omorâți decât cu 2 tipuri de arme, dintre care una e consumabilă. Dacă ai nenorocul de a nu da peste arma potrivită vei fi fugărit pe toată tabla de același monstru căruia n-ai ce-i face. În timpul ăsta mai trebuie să te ocupi și de diferitele feluri de umblători. Tolerez până la un punct, poate chiar mai departe - vezi Robinson - dar Zombicide ajunge până la masochism și mă cam desumflă. De aceea l-am pus la mențiuni. Se transformă în prea multă muncă.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2097439

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea.. sau semi-topul meu de jocuri care m-au implicat/mă implică emoțional, uneori mai mult decât mă aștept. Sunt curios voi ce experiențe emoționale ați avut. Doar n-oi fi eu singurul "ciudat".
Last edited by ProfessorChaos on 24 Jun 2016, 09:45, edited 1 time in total.
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

AngelEye
King Meeple
King Meeple

Re: 10 jocuri cu intensă implicare emoțională

22 Jun 2016, 23:52

Frumos scris dom' profesor. Daca stiam ca te va marca atat de tare aceea partida de Cyclades ... sunt sigur ca toti faceam la fel :D Data viitoare cand mai joci sa tii minte ca degeaba ai toate insulele si doar 2 metropole ca sigur vin oameni rai calare pe cai zburatori ajutati de pretini ( who is Keyser Soze? :) ) si iti iau castelul cu tot cu insula :lol:

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

23 Jun 2016, 00:01

Așa a fost! Astea erau detaliile pe care am încercat cu tot dinadinsul să le uit!

Colecția mea
Wishlist

iuli212
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dr. Meeple

23 Jun 2016, 00:02

Cyclades are implicare emotionala incepand chiar cu licitarea. Poti fi luat prin surprindere cum cineva este dispus sa dea o avere (nici nu stii de unde a strans atat) doar ca sa nu iei tu :twisted:
Dupa cateva jocuri doar cu baza si unul cu extensie (care a coincis si cu faptul ca era superb pictat - :tu: Mihai), nu ii mai vad savoarea fara cele 2 extensii :D

AngelEye
King Meeple
King Meeple

23 Jun 2016, 08:15

:tu: il poti da tot la Dom' Profesor caci el e autorul picturii :)
ProfessorChaos wrote:Așa a fost! Astea erau detaliile pe care am încercat cu tot dinadinsul să le uit!
Pentru ce sunt prietenii ? :mrgreen:

BloodSerj
Chief Meeple
Chief Meeple

23 Jun 2016, 09:45

Confirm sentimentul de vinovatie la unul din jocurile Dead of Winter :P.

Cand terminam TIME Stories(soon I hope) - mai faci un update? :D

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

23 Jun 2016, 10:13

Va fi greu fără spoilere, dar mă voi gândi.

Colecția mea
Wishlist

criss

23 Jun 2016, 11:12

Nimic despre "Last Night on Earth"? :)

Hai sa nominalizez si eu unu' dintre ultimele jucate... "Space Hulk", sinonim cu cuvintul tensiune.

Fain articolul! :tu:

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

23 Jun 2016, 11:21

Bine punctat. Am vrut să mă limitez la top 10 + 1, dar sunt mai multe. Iar LNoE il joc de atâta timp că nu mai țin minte exact cum era la început. Acum e cam greu să mă mai surprindă și îl joc mai mult strategic. Dar îmi aduc aminte cum e să găsești o dinamită când situația pare imposibilă, să primești o brichetă de la un tovarăș și să reușești să stârpești jumătate din hoardă, sau chiar să câștigi jocul.

Colecția mea
Wishlist

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

23 Jun 2016, 12:49

BloodSerj wrote:Confirm sentimentul de vinovatie la unul din jocurile Dead of Winter :P.

Cand terminam TIME Stories(soon I hope) - mai faci un update? :D
:shock:

Blackbane

23 Jun 2016, 13:55

Pentru mine lista arata cam asa:

1. Rex - Final Days of an Empire: aliante, tradari, spioni in armatele celorlalti, o gramada de situatii neprevazute si victorii nesperate. Am prieteni care s-au enervat, promitand ca nu mai joaca jocul asta in viata lor.
2. Middle-Earth Quest: n-am simtit nicaieri furie ca aia cand cel care-l juca pe Sauron mi-a nimicit personajul cu un "morghul blade".
3. Specter Ops: suspans, bluffing, tensiune crescanda. Cel putin pentru cel care este cel urmarit, este un joc care mareste pulsul si nivelul de adrenalina.
4. Star Wars: Rebellion: tematica ajuta, bineinteles, dar satisfactia de a-l atrage pe Luke Skywalker de partea fortei intunecate...
5. Cosmic Encounter: "n-am putea sa negociem?" "sigur ca da!" ( ambii jucatori joaca o carte de atac )
6. Galaxy Trucker: cred ca jocul la care am ras cel mai mult, de departe
7. Dead of Winter: poate dura putin cam mult, dar existenta conditiilor separate si secrete de castig pentru fiecare il face un joc excelent si in care, la fiecare tura, e multa tensiune si speranta ca o sa reusesti sa supravietuiesti. Pana tura urmatoare
8. Alien Frontiers: un euro pe viata si pe moarte, in care furi resurse de la adversari si in care le bagi bete in roate la fiecare runda. Nu cred ca am castigat niciodata la jocul asta, si cu toate astea tot e in top
9.-10. Castles of Burgundy si Grand Austria Hotel: o sa para ciudata mentionarea acestor jocuri in lista asta, dar pentru mine astea sunt my "feel good" games. Pur si simplu am un zambet mare pe fata de fiecare data cand le joc. It's like ice cream in cardboard form.

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

23 Jun 2016, 16:06

ProfessorChaos: Ai jucat cumva Cyclades si cu extensia Titans? Am vazut foarte multa lume care l-a laudat in versiunea asta, zicand ca e si mai bun decat jocul de baza. Eu am jucat doar cel de baza de doua ori, dar de fiecare data cu niste reguli gresite... Sper sa am ocazia sa-l joc cel putin o data corect, poate la o nationala. :)

Blackbane: Uf, pe mine m-au cam enervat aliantele din Rex, chiar si cand am castigat. Mi se parea prea random/nedrept jocul. Cat despre Galaxy Trucker, l-am jucat o singura data, dar chiar e distractiv jocul ala! :D
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

23 Jun 2016, 16:09

Blackbane wrote:It's like ice cream in cardboard form.
:tu:

bogdanjovi
Chief Meeple
Chief Meeple

24 Jun 2016, 01:05

Tot citesc postul şi sunt invidios că nu reușesc să îmi dau seama ce jocuri mi-au creat mie astfel de senzații... De asta sunt unii profesori şi alții nu.

Blackbane

24 Jun 2016, 01:09

Corwin wrote: Blackbane: Uf, pe mine m-au cam enervat aliantele din Rex, chiar si cand am castigat. Mi se parea prea random/nedrept jocul.
E adevarat, e destul de random. La un joc am castigat cu alianta dintr-a doua tura ( pe model blitz-krieg ). Cu toate astea nu ma deranjeaza. Face parte din farmecul tematic al jocului, din faptul ca sunt rase cu abilitati asimetrice, faptul ca incurajeaza sa fii oportunist si sa te aliezi ( si sa tradezi ) la momentul oportun. Asta face sa te implici emotional in joc, din punctul meu de vedere.

Plus ca razboaiele mai au, din cand in cand, si momente de randomness:

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

24 Jun 2016, 10:15

Blackbane wrote:Pentru mine lista arata cam asa:

3. Specter Ops: suspans, bluffing, tensiune crescanda. Cel putin pentru cel care este cel urmarit, este un joc care mareste pulsul si nivelul de adrenalina.

6. Galaxy Trucker: cred ca jocul la care am ras cel mai mult, de departe

9.-10. Castles of Burgundy si Grand Austria Hotel: o sa para ciudata mentionarea acestor jocuri in lista asta, dar pentru mine astea sunt my "feel good" games. Pur si simplu am un zambet mare pe fata de fiecare data cand le joc. It's like ice cream in cardboard form.
Sunt foarte curios de Specter Ops, dar pot sa-mi imaginez suspansul de a fi vânat pe hartă!
Cu Galaxy Trucker si eu m-am stricat de ras prima oara cand l-am jucat. Tot randomness-ul si the senseless destruction! Hihi.
Perfect de acord și eu cu Burgundy.

Colecția mea
Wishlist

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

24 Jun 2016, 10:18

Corwin wrote:ProfessorChaos: Ai jucat cumva Cyclades si cu extensia Titans? Am vazut foarte multa lume care l-a laudat in versiunea asta, zicand ca e si mai bun decat jocul de baza. Eu am jucat doar cel de baza de doua ori, dar de fiecare data cu niste reguli gresite... Sper sa am ocazia sa-l joc cel putin o data corect, poate la o nationala. :)

Blackbane: Uf, pe mine m-au cam enervat aliantele din Rex, chiar si cand am castigat. Mi se parea prea random/nedrept jocul. Cat despre Galaxy Trucker, l-am jucat o singura data, dar chiar e distractiv jocul ala! :D
N-am jucat Titans dar și eu sunt curios. Clar jocul pare mai bătăios cu Titans, și dificultatea de a ajunge să te lupți a fost unul dintre motivele dezamagirii cu jocul de bază.

Colecția mea
Wishlist

ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple

24 Jun 2016, 10:19

bogdanjovi wrote:Tot citesc postul şi sunt invidios că nu reușesc să îmi dau seama ce jocuri mi-au creat mie astfel de senzații... De asta sunt unii profesori şi alții nu.
Păi, niciodată nu e prea târziu? :D

Colecția mea
Wishlist

CristiQ
Wizard Meeple
Wizard Meeple
Custom Rank: The Big Kahuna

24 Jun 2016, 11:51

Felicitari pentru subiectul pe care l-ai deschis!
Cu adevarat sunt anumite jocuri unde si eu, fara sa-mi dau seama, ma implic emotional..

1. Lord of the Rings: The Card Game este jocul in care ma implic emotional cel mai mult, in primul rand datorita tematicii (LotR - nothing more to say), si in al doilea rand datorita mecanicii, care in multe situatii te face sa devii coplesit de threat-ul care creste, monstrii care vin din ce in ce mai multi si blestematele "treachery cards". Nu am sa mentionez in acest post War of the Ring si Middle-Earth Quest, caci nu le-am jucat inca, cu toate ca, parerea mea, vor starni o puternica implicare emotionala.
2. Eldritch Horror. Cum sa nu te implici emotional cand te chinui sa previi sfarsitul lumii, lucru care nu este deloc usor in EH. Jocurile din universul Cthulhu Mythos stiu sa faca f. bine acest lucru, in special jocurile facute de FFG. Ca sa nu creez un loc special in top 10-ul meu, am sa includ tot aici Arkham Horror, la fel de bun, dar mai lung.
3. Mansions of Madness. Indiferent ca joci ca investigatorul care incearca sa descopere misterul .. "mansion-ului" sau ca si Keeper-ul care incearca sa ii oamoare/inebuneasca pe investigatori, jocul va crea o atmosfera foarte tensionata.
4. Elder Sign. Chiara daca este mai un joc mai light, ES este un f. bun dice game, cu aceasi minunata tematica, care te tine pe muchie de cutit atunci cand arunci zarurile, incercand sa rezolvi misterele muzeului din Arkham, orasului Arkham sau chiar si a friguroasei Alaska.
5. Descent: Journeys in the Dark. Este imposibil sa joci un dungeon crawler fara sa te implici emotional in povestea misiunii sau a personajului, iar Descent, la fel ca MoM stie sa creeze o atmosfera unica de fiecare data.
6. Battlestar Galactica. Pentru mine tematica jocului face totul; si cand este combinata cu un gameplay foarte antrenant si cu existenta cylon-ilor printre supravietuitorii celor 12 colonii, este imposibil sa nu fii puternic implicat emotional in desfasurarea jocului, plina de evenimente ce-ti strica mai mereu planurile. In cine sa ai incredere? Greu de stiut! .. cel mai probabil, vei face o alegere gresita, insa tot de distrezi minunat jucand acest joc. "So say we all!"
7. Dead of Winter. Zombies! Why did it have to be zombies?! Intr-o lume inghetata in care incerci cu greu sa supravietuiesti hoardelor interminabile de zombies, mai trebuie sa fii atent si la un posibil pericol intern .. unul dintre camarazii tai poate fi tradator. Chiar daca sansele existentei unui tradator sunt destul de mici, paranoia care te poate cuprinde este destul de mare, de multe ori supravietuitorii autosabotandu-se datorita paranoiei.
8. Zombicide: Black Plague. Pentru ca tot suntem la capitolul "zombies", si pentru ca am reusit recent sa joc aceasta versiune de Zombicide, nu puteam sa nu mentionez "minunatul" sentiment de suspans si relativa groaza creat de multitudinea de zombies care continua sa apara in numar din ce in ce mai mare.
9. Betrayal at House on the Hill. Cam se rupe sufletul in mine ca l-am pus asa de jos in tot 10, insa nici nu am sa ma chinui sa-l schimb acum. Jocul are un gameplay f. antrenant, in care, alaturi de cativa prieteni intrii in casa de pe deal ca sa vezi ce se petrece acolo (..offf curiozitatea asta!). Dupa ce tot explorezi casa, suspansul crescand cu fiecare nou omen descoperit, realizezi ca esti tradat de unul dintre prieteni, care, cel mai probabil acum incearca sa te omoare. Queue suspense! Cu 50 scenarii unice si alte peste 50 de scenarii extraordinar realizate de fani, jocul ofera de fiecare data o aventura unica, plina de emotii.
10. Dungeons & Dragons (5e). Chiar daca aceasta lista ar mai putea continua destul de mult, si chiar daca D&D-ul ar trebui sa fie mult mai sus in top, pentru ca nu am inceput inca sa-l joc, l-am lasat la urma, pe locul 10. Daca ai un grup f. bun de prieteni, un RPG, mai ales unul ca D&D va oferi cea mai mare implicare emotionala din partea jucatorilor. Don't belive me? Check out Critical Role pe Geek&Sundry si pe canalul de twitch a G&S.

Sunt curios si de alte top 10-uri .. bring 'em on!
My Board Games collection
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

24 Jun 2016, 12:46

CristiQ wrote:Felicitari pentru subiectul pe care l-ai deschis!
Cu adevarat sunt anumite jocuri unde si eu, fara sa-mi dau seama, ma implic emotional..

1. Lord of the Rings: The Card Game este jocul in care ma implic emotional cel mai mult, in primul rand datorita tematicii (LotR - nothing more to say), si in al doilea rand datorita mecanicii, care in multe situatii te face sa devii coplesit de threat-ul care creste, monstrii care vin din ce in ce mai multi si blestematele "treachery cards". Nu am sa mentionez in acest post War of the Ring si Middle-Earth Quest, caci nu le-am jucat inca, cu toate ca, parerea mea, vor starni o puternica implicare emotionala.
2. Eldritch Horror. Cum sa nu te implici emotional cand te chinui sa previi sfarsitul lumii, lucru care nu este deloc usor in EH. Jocurile din universul Cthulhu Mythos stiu sa faca f. bine acest lucru, in special jocurile facute de FFG. Ca sa nu creez un loc special in top 10-ul meu, am sa includ tot aici Arkham Horror, la fel de bun, dar mai lung.
3. Mansions of Madness. Indiferent ca joci ca investigatorul care incearca sa descopere misterul .. "mansion-ului" sau ca si Keeper-ul care incearca sa ii oamoare/inebuneasca pe investigatori, jocul va crea o atmosfera foarte tensionata.
4. Elder Sign. Chiara daca este mai un joc mai light, ES este un f. bun dice game, cu aceasi minunata tematica, care te tine pe muchie de cutit atunci cand arunci zarurile, incercand sa rezolvi misterele muzeului din Arkham, orasului Arkham sau chiar si a friguroasei Alaska.
5. Descent: Journeys in the Dark. Este imposibil sa joci un dungeon crawler fara sa te implici emotional in povestea misiunii sau a personajului, iar Descent, la fel ca MoM stie sa creeze o atmosfera unica de fiecare data.
6. Battlestar Galactica. Pentru mine tematica jocului face totul; si cand este combinata cu un gameplay foarte antrenant si cu existenta cylon-ilor printre supravietuitorii celor 12 colonii, este imposibil sa nu fii puternic implicat emotional in desfasurarea jocului, plina de evenimente ce-ti strica mai mereu planurile. In cine sa ai incredere? Greu de stiut! .. cel mai probabil, vei face o alegere gresita, insa tot de distrezi minunat jucand acest joc. "So say we all!"
7. Dead of Winter. Zombies! Why did it have to be zombies?! Intr-o lume inghetata in care incerci cu greu sa supravietuiesti hoardelor interminabile de zombies, mai trebuie sa fii atent si la un posibil pericol intern .. unul dintre camarazii tai poate fi tradator. Chiar daca sansele existentei unui tradator sunt destul de mici, paranoia care te poate cuprinde este destul de mare, de multe ori supravietuitorii autosabotandu-se datorita paranoiei.
8. Zombicide: Black Plague. Pentru ca tot suntem la capitolul "zombies", si pentru ca am reusit recent sa joc aceasta versiune de Zombicide, nu puteam sa nu mentionez "minunatul" sentiment de suspans si relativa groaza creat de multitudinea de zombies care continua sa apara in numar din ce in ce mai mare.
9. Betrayal at House on the Hill. Cam se rupe sufletul in mine ca l-am pus asa de jos in tot 10, insa nici nu am sa ma chinui sa-l schimb acum. Jocul are un gameplay f. antrenant, in care, alaturi de cativa prieteni intrii in casa de pe deal ca sa vezi ce se petrece acolo (..offf curiozitatea asta!). Dupa ce tot explorezi casa, suspansul crescand cu fiecare nou omen descoperit, realizezi ca esti tradat de unul dintre prieteni, care, cel mai probabil acum incearca sa te omoare. Queue suspense! Cu 50 scenarii unice si alte peste 50 de scenarii extraordinar realizate de fani, jocul ofera de fiecare data o aventura unica, plina de emotii.
10. Dungeons & Dragons (5e). Chiar daca aceasta lista ar mai putea continua destul de mult, si chiar daca D&D-ul ar trebui sa fie mult mai sus in top, pentru ca nu am inceput inca sa-l joc, l-am lasat la urma, pe locul 10. Daca ai un grup f. bun de prieteni, un RPG, mai ales unul ca D&D va oferi cea mai mare implicare emotionala din partea jucatorilor. Don't belive me? Check out Critical Role pe Geek&Sundry si pe canalul de twitch a G&S.

Sunt curios si de alte top 10-uri .. bring 'em on!
Sa înțeleg ca Shadows of brimstone nu te-a ținut cu sufletul la gura și nici nu te-au speriat cei 3 terror urmați de 6 slasher și 6 tentacule, a stai ca tu ai murit la primul val :D

Post Reply

Return to “Discutii generale”