In the year of the viking

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

In the year of the viking

06 Oct 2016, 13:49

M-am uitat pe BGG si am vazut ca anul acesta vor apare 14 jocuri cu tema "vikingi".
(probabil sunt mai multe, dar inca nu au fost adaugate in familie)

A Feast for Odin
Bardagi: The Claim for Gold
Explorers of the North Sea
Handelsrouten: A Viking Saga
In the Name of Odin
Jórvík
Ragnaroll
Rampaging Jotunn
The North Sea Runesaga
Valhalla I Am Coming!
Vikings Gone Wild
Vikings on Board
Vikings: Raid & Conquer
Vikings: The Board Game

In 2015 au fost alte 12:

Blood Rage
Bottlecap Vikings
Champions of Midgard
Don't fall in the Mead Hall
Haithabu
Jarl: The Vikings Tile-Laying Game
Nord
Raiders of the North Sea
Ruddy Vikings
RUS: Age of the Vikings
Sea Kings
Vikings of Dragonia

Nu sunt un mare fan al acestei teme si am impresia ca se preteaza mai degraba in jocuri tematice, cu variable player powers, dice rolling si area control.
Dar vad ca tema e tot mai aplicata si in jocuri de strategie Euro...

Care credeti ca sunt cauzele acestei avalanse de jocuri?
Oare din cauza popularitatii serialului?
Sau din cauza ca 2-3 jocuri au avut succes si designer-ii au crezut ca tema a fost elementul cheie?
Sau pur si simplu din cauza ca tema nu are licenta si poate fi utilizata de oricine? (asa cum e Cthulhu Mythos mai nou)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

Re: In the year of the viking

06 Oct 2016, 14:18

Eu nu cred ca vikingii sunt de vina, cred ca board gameurile merg pe acelasi trend ca pc games.
Atunci cand erau putine si accesul la jocuri era mai greu, jocurile erau de o calitate mai buna si erau savurate mai mult.
Pe masura ce a devenit din ce in ce mai usor sa faci si sa produci jocuri si piata cumparatorilor a crescut foarte mult,calitatea a scazut considerabil.
Au inceput sa iasa atat de multe jocuri cu aceleasi idei regurgitate si cu mici schimbari "destepte" incat si aceasta piata o sa se dilueze la fel ca piata jocurilor pc.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

dmx85
King Meeple
King Meeple

06 Oct 2016, 19:40

Thunder and Lightning e un alt joc cu tematica nordica.

Stiu ca si cei de la Dice Tower promoveaza intens in ultima vreme tematica asta care pana acum cativa ani nu era foarte exploatata, iar ei au un pic de influenta in industrie.

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

06 Oct 2016, 21:57

Probabil au mai fost si prin alte parti topicuri asemanatoare cu cel de pe forumul nostru, despre teme favorite sau prea putin exploatate. Poate au fost chestionare pe la festivalurile de jocuri in care publicul si-a spus cuvantul ... si domnii designeri au livrat. Asadar, este posibil ca intradevar asta sa fie o tema pe care publicul a cerut-o. Sau poate este o preferinta a departamentelor de marketing a producatorilor, care au zis in urma calculelor facute ca asta este lozul castigator.

Post Reply

Return to “Discutii generale”