LCG-uri in Romania
-
Andras
LCG-uri in Romania
Salutare,
De vreo cativa ani am inceput sa joc LCG-uri (Living Card Game de la Fantasy Flight Games), dar am dat de un pic impas. Nu prea gasesc persoane interesate de acest format ( sau de jocuri in sine).
As dori sa aflu daca nu exista interes, sau e doar o problema locala.
Completati mai sus, ce jucati ( raspuns multiplu). Nu am mai adaugat jocurile care nu mai sunt "in productie".
De asemenea, daca se organizeaza seri de joc (LCG), precizati va rog locatia si localitatea.
Va multumesc!
De vreo cativa ani am inceput sa joc LCG-uri (Living Card Game de la Fantasy Flight Games), dar am dat de un pic impas. Nu prea gasesc persoane interesate de acest format ( sau de jocuri in sine).
As dori sa aflu daca nu exista interes, sau e doar o problema locala.
Completati mai sus, ce jucati ( raspuns multiplu). Nu am mai adaugat jocurile care nu mai sunt "in productie".
De asemenea, daca se organizeaza seri de joc (LCG), precizati va rog locatia si localitatea.
Va multumesc!
- danielM
- King Meeple

- Custom Rank: general de sufragerie
Re: LCG-uri in Romania
Se joaca LCG-uri insa este greu sa gasesti pe cineva in orase precum Sibiu, Arad etc. Cu siguranta situatia este alta atunci cand vine vorba de Bucuresti, Cluj sau Iasi; in Bucuresti s-au organizat intr-o vreme si concursuri de Netrunner si cred ca inca se mai intampla asta.
- CristiQ
- Wizard Meeple

- Custom Rank: The Big Kahuna
Are dreptate Daniel. Eu ma chinui in Galati sa gasesc pe cineva, cu care sa joc Lord of the Rings, dar nu gasesc .. iar prietenii nu-s interesati. Doar fortat am mai jucat cu cineva. In rest singur. Bine ca LotR se poate juca si singur. si aceasi soarta cred ca o va avea si Arkham Horror. 
My Board Games collection
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”
-
Andras
In cazul meu LotR e singurul joc pe care il mai joc cu un prieten, in rest, pauza. O sa cumpar si Arkham, in speranta ca o sa prinda ( am avut succes cu Eldritch Horror), dar imi plac in special AGoT si A:NR, si aici e pauza totalaCristiQ wrote:Are dreptate Daniel. Eu ma chinui in Galati sa gasesc pe cineva, cu care sa joc Lord of the Rings, dar nu gasesc .. iar prietenii nu-s interesati. Doar fortat am mai jucat cu cineva. In rest singur. Bine ca LotR se poate juca si singur. si aceasi soarta cred ca o va avea si Arkham Horror.
-
Andras
Soarta oraselor "mici". La board games avem un grup maricel, dar pentru jocuri de carti, doar un grup de Magic. Eu am incercat sa introduc si niste LCG-uri, dar n-a prins la lume. Normal ca n-o sa bag pe gat nimanui ce-mi place mie, dar e putin dezamagitor sa nu gasesti parteneri de jocuri de carti chiar foarte bine realizate, cum sunt cele de la FFG. Probabil o sa raman inca o vreme buna in mediul onlinedanielM wrote:Se joaca LCG-uri insa este greu sa gasesti pe cineva in orase precum Sibiu, Arad etc. Cu siguranta situatia este alta atunci cand vine vorba de Bucuresti, Cluj sau Iasi; in Bucuresti s-au organizat intr-o vreme si concursuri de Netrunner si cred ca inca se mai intampla asta.
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
e-adevarat. dar... cand am facut bucle 40 de minute aseara, sa gasesc unde sa parchez masina, aveam alta perspectiva... zic si euAndras wrote: Soarta oraselor "mici".
-
Andras
Acum chiar toate sa le aveti?26octombrie wrote:e-adevarat. dar... cand am facut bucle 40 de minute aseara, sa gasesc unde sa parchez masina, aveam alta perspectiva... zic si euAndras wrote: Soarta oraselor "mici".
-
emim1980
Ii raspund lui Cristiq:sunt din Galati si am jucat lcg Star Wars cu sotia. Nu am gasit alt pasionat
Si cred ca Star Wars are sistemul de deck building cel mai simplificat.Oricum suferim in Galati pt ca nu avem nicio cafenea dedicata acestui sport...
- suf
- King Meeple

- danielM
- King Meeple

- suf
- King Meeple

Un joc foarte bun Netrunner, dar trebuie jucat foarte foarte des si studiate mereu strategii. Altfel patesti ca mine: te asezi la masa, etalezi o carte si primesti parerea "stiu deckul ala, n-ai nicio sansa" ca apoi asa sa fie. Eu nu pot aloca atat de mult timp asa ca acum sta linistit in bindere in dulap.danielM wrote:Ai renunțat la netrunner?!
- adelindumitru
- Super Moderator

Deci cei de la Dice Tower nu vorbeau prostii (Despre netrunner și aroganța connoiseurilor)! Chiar mă gândeam că exagerează dar aparent așa e 
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
asa e! suntem o adunatura de aroganti pentru ca asa spun si cei de la dicetower...si daca zic aia de la dice tower, e clar! litera de lege.
nu are nicio legatura ce carti ai in deck cu modul in care reusesti sa pilotezi deckul respectiv. la android netrunner conteaza foarte mult skillul jucatorului. intr-adevar, trebuie sa joci mult, sa castigi experienta, etc. niciodata nu trebuie sa te bazezi pe faptul ca iei de pe net deckul minune care iti garanteaza victoria. nu se va intampla asta. exista posibilitatea sa iei un deck "jmeker" dar la care faci o mica schimbare care il va surprinde pe cel care iti rade in nas si iti zice "stiu deckul asta". il lasi sa creada ca stie ce urmeaza sa faci....si BAM! surprise!
oricum, android netrunner ramane jocul meu preferat. nu ma consider un jucator bun, tocmai pt faptul ca nu am timp suficient de studiu si, de cele mai multe ori, iau un deck obosit de pe net si il joc....fara sa castig. dar, ceea ce conteaza este ca ma simt bine la fiecare intalnire. baietii din grup sunt super ok, iar noii veniti nu au avut niciodata probleme de integrare. jucam de fiecare data friendly/casual, invatam din greseli, testam ce joaca altii sau ce ne trece prin cap. invit pe oricine la una din intalnirile noastre pentru a-si face propria parere inainte sa ia de bun ce spun "zeii" de la dicetower...pe care eu personal, nu ii mai cred de multa vreme.
nu are nicio legatura ce carti ai in deck cu modul in care reusesti sa pilotezi deckul respectiv. la android netrunner conteaza foarte mult skillul jucatorului. intr-adevar, trebuie sa joci mult, sa castigi experienta, etc. niciodata nu trebuie sa te bazezi pe faptul ca iei de pe net deckul minune care iti garanteaza victoria. nu se va intampla asta. exista posibilitatea sa iei un deck "jmeker" dar la care faci o mica schimbare care il va surprinde pe cel care iti rade in nas si iti zice "stiu deckul asta". il lasi sa creada ca stie ce urmeaza sa faci....si BAM! surprise!
oricum, android netrunner ramane jocul meu preferat. nu ma consider un jucator bun, tocmai pt faptul ca nu am timp suficient de studiu si, de cele mai multe ori, iau un deck obosit de pe net si il joc....fara sa castig. dar, ceea ce conteaza este ca ma simt bine la fiecare intalnire. baietii din grup sunt super ok, iar noii veniti nu au avut niciodata probleme de integrare. jucam de fiecare data friendly/casual, invatam din greseli, testam ce joaca altii sau ce ne trece prin cap. invit pe oricine la una din intalnirile noastre pentru a-si face propria parere inainte sa ia de bun ce spun "zeii" de la dicetower...pe care eu personal, nu ii mai cred de multa vreme.
HACK OR GET WHACKED!
- adelindumitru
- Super Moderator

Ma refeream la exemplul dat de suf... Normal ca sunt si exceptii dar la nivel agregat asta e trendul - nu prea poti juca casual atat timp cat nu joci acasa Netrunner - si am vazut de multe ori mentionat (si pe reddit, si de dicetower, si pe BGG).
- suf
- King Meeple

Cred ca depinde cat de casual joci. Nu vreau sa-l supar pe fl0po - ma bucur foarte mult ca ai un grup unde jucati jocul si va simtiti bine. Eu am "nimerit" cu geeks foarte simpatici si friendly, dar care jucau zilnic pe net si mergeau saptamanal la concursuri. Doar asta jucau. Am fost incantat cand am dat de ei. Mi-au aratat cum deckurile de pe net sunt de multe ori foarte slabe, m-au ajutat sa-mi fac deckuri bune, mi-au dat sfaturi dupa fiecare partida, mi-au explicat cum sunt gandite deckurile lor si la ce trebuie sa fiu atent. Am incercat sa-i surprind cu schimbari in deck si a mers miscarea o data la 100 de partide. Era ca si cand as incerca sa surprind un campion la sah cu o miscare neasteptata; erau super calculati. Dupa cateva luni deja jucam mult mai bine si cu toate astea pierdeam aproape mereu. Pentru mine a fost jocul cu cel mai mult challenge. O experienta deosebita pe care n-am mai avut-o la alte jocuri. Pentru mine sa fi bun la el cere o mare investitie de timp si un grup de jucatori dedicati. Altfel e ca diferenta intre a juca Go si a juca "Casual Go" (l-am inventat).
-
Andras
Ce parere v-a lasat Arkham Horror LCG pentru cei care au apucat sa-l joace deja? Il iau si eu luna viitoare, acum nu m-a lasat zeul suprem: banul. 
- suf
- King Meeple

Eu sunt la citit regulamentul. Pana aici toate buneAndras wrote:Ce parere v-a lasat Arkham Horror LCG pentru cei care au apucat sa-l joace deja? Il iau si eu luna viitoare, acum nu m-a lasat zeul suprem: banul.
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
Daca tot vorbim de LCG, Sambata asta avem un turneu de Android la Epic Bar. Ca sa evitam deckurile "castigatoare" regulile pt deckbuilding sunt: 1x coreset + 1x deluxe la alegere. Sa vedem ce iese.
detalii aici:
https://www.facebook.com/events/1835789 ... 20/?ti=icl
detalii aici:
https://www.facebook.com/events/1835789 ... 20/?ti=icl
HACK OR GET WHACKED!
- danielM
- King Meeple

*FFG HQ: How can we make more money out of Arkham Horror?
- Lets make an AA LCG!
Mereu mi s-a intamplat ca, preocupandu-ma de altceva o perioada, cand arunc un ochi la data packurile de Netrunner sa ma intreb daca am calatorit in timp sau de unde naiba au aparut deja atatea noi data packuri. Cu toate ca sunt un mare fan al A: netrunner, ma voi opri la Mumba cycle pentru ca este mult prea mult si pentru ca, pentru un casual player, nu cred ca se justifica sa investesti foarte mult intr-un LCG; iar cel putin pentru mine este frustrant ritmul in care scot noi data packs in ultimii ani; parca la inceput se intampla mai domol; dar na, e de inteles...
- Lets make an AA LCG!
Mereu mi s-a intamplat ca, preocupandu-ma de altceva o perioada, cand arunc un ochi la data packurile de Netrunner sa ma intreb daca am calatorit in timp sau de unde naiba au aparut deja atatea noi data packuri. Cu toate ca sunt un mare fan al A: netrunner, ma voi opri la Mumba cycle pentru ca este mult prea mult si pentru ca, pentru un casual player, nu cred ca se justifica sa investesti foarte mult intr-un LCG; iar cel putin pentru mine este frustrant ritmul in care scot noi data packs in ultimii ani; parca la inceput se intampla mai domol; dar na, e de inteles...
- suf
- King Meeple

Am jucat primul scenariu cu deckurile sugerate, dificultatea normala. Ne-a parut cam usor. Seamana mult cu Warhammer Quest ca si feeling, dar mult mai vast, bineinteles. Mie mi-a placut (pentru un coop), dar nevasta nu prea vrea sa joace cu "uratii aia".Andras wrote:Ce parere v-a lasat Arkham Horror LCG pentru cei care au apucat sa-l joace deja? Il iau si eu luna viitoare, acum nu m-a lasat zeul suprem: banul.