Colectie jocuri (Q&A)
- CristiQ
- Wizard Meeple

- Custom Rank: The Big Kahuna
Colectie jocuri (Q&A)
Pentru ca e cam "mort" forumul de cateva saptamani (in afara de Intalniri, Bursa si KS, pe unde mai bantuie cateva suflete pierdute ..) m-am gandit sa incep un topic nou ..
Si anume un Q&A unde puteti raspunde la niste intrebari generale legate de colectia voastra de jocuri.
1. Care a fost jocul pentru care ati platit cel mai mult? .. si .. Cat ati platit pentru acel joc?
2. Cat de mare este colectia voastra actuala?
3. Care este jocul din colectia voastra pe care l-ati jucat cel mai mult?
4. Care este jocul din colectia voastra pe care l-ati jucat cel mai putin? (excluzand jocul/jocurile din colectie pe care nu le-ati jucat .. inca)
5. Cate jocuri din colectia voastra nu le-ati jucat .. inca?
Astept raspunsurile voastre... ^_^
(puteti sa-mi sugerati prin PM alte intrebari si am sa le adaug)
(pe masura ce colectia voastra se modifica, daca vreti sa modificati raspusnsuriel date in acest topic, va rog modificati post-ul original .. TY!)
Si anume un Q&A unde puteti raspunde la niste intrebari generale legate de colectia voastra de jocuri.
1. Care a fost jocul pentru care ati platit cel mai mult? .. si .. Cat ati platit pentru acel joc?
2. Cat de mare este colectia voastra actuala?
3. Care este jocul din colectia voastra pe care l-ati jucat cel mai mult?
4. Care este jocul din colectia voastra pe care l-ati jucat cel mai putin? (excluzand jocul/jocurile din colectie pe care nu le-ati jucat .. inca)
5. Cate jocuri din colectia voastra nu le-ati jucat .. inca?
Astept raspunsurile voastre... ^_^
(puteti sa-mi sugerati prin PM alte intrebari si am sa le adaug)
(pe masura ce colectia voastra se modifica, daca vreti sa modificati raspusnsuriel date in acest topic, va rog modificati post-ul original .. TY!)
Last edited by CristiQ on 16 Dec 2016, 12:24, edited 1 time in total.
My Board Games collection
My RPGs collection
“That is not dead which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die.”
My RPGs collection
- CristiQ
- Wizard Meeple

Re: Colectie jocuri (Q&A)
Am sa incep eu..
1. Dead of Winter - TableTop Edition. $111 (450 RON).
2. 250 (BGG). Si anume: 90 base games (including 3 duplicates), 127 expansions, 33 promos (including 4 duplicates).
3. Ticket to Ride (30+)
4. Arkham Horror (1)
5. 20
1. Dead of Winter - TableTop Edition. $111 (450 RON).
2. 250 (BGG). Si anume: 90 base games (including 3 duplicates), 127 expansions, 33 promos (including 4 duplicates).
3. Ticket to Ride (30+)
4. Arkham Horror (1)
5. 20
My RPGs collection
My RPGs collection
- arthuriovan
- King Meeple

- Custom Rank: Art Meeple
Sa le luam in ordine
:
1. Caverna - probabil 250 - 260 lei (cred ca e maximumul pe care il pot imagina pentru un joc)
2. 196 de titluri, dintre care 161 jocuri de baza si 37 de extensii (la capitolul extensii si promouri nu am pus pe BGG chiar toate chestiile pe care le detin)
3. Qwixx - 45 de partide
4. Concordia, Ginkgopolis, Hawaii, Memoir 44 - toate doar cu o singura sesiune la activ
5. La momentul actual am nejucate 4 jocuri de baza - Agricola revised ed., Alchimistii, Race for the Galaxy si Ulm si 8 extensii nejucate (Eminent Domain: Escalation, Istanbul: Mokka und Bakschisch, Multiuniversum: Project Cthulhu, Rococo: Jewelry Box, Scoville: Labs, Seasons: Path of Destiny, Snowdonia: The Necropolis Railway & Neuhauser Bockerlbahn, Tzolk'in: Tribes & Prophecies)
Am reusit si performanta de a vinde 3 jocuri neatinse
(Draco Magi, Kniffel si Marvel Dice Masters).
Deocamdata incerc sa ajung la cel putin 5 partide pentru fiecare joc pe care il am, macar asa pot sa spun ca nu am dat banii degeaba pe ele...
1. Caverna - probabil 250 - 260 lei (cred ca e maximumul pe care il pot imagina pentru un joc)
2. 196 de titluri, dintre care 161 jocuri de baza si 37 de extensii (la capitolul extensii si promouri nu am pus pe BGG chiar toate chestiile pe care le detin)
3. Qwixx - 45 de partide
4. Concordia, Ginkgopolis, Hawaii, Memoir 44 - toate doar cu o singura sesiune la activ
5. La momentul actual am nejucate 4 jocuri de baza - Agricola revised ed., Alchimistii, Race for the Galaxy si Ulm si 8 extensii nejucate (Eminent Domain: Escalation, Istanbul: Mokka und Bakschisch, Multiuniversum: Project Cthulhu, Rococo: Jewelry Box, Scoville: Labs, Seasons: Path of Destiny, Snowdonia: The Necropolis Railway & Neuhauser Bockerlbahn, Tzolk'in: Tribes & Prophecies)
Am reusit si performanta de a vinde 3 jocuri neatinse
Deocamdata incerc sa ajung la cel putin 5 partide pentru fiecare joc pe care il am, macar asa pot sa spun ca nu am dat banii degeaba pe ele...
- CristiQ
- Wizard Meeple

Eu nu am mai inclus si extensiile si cartile promotionale nejucate/nefolosite . .ar fi 41 extensii nejucate si 14 carti promo nefolosite.arthuriovan wrote:8 extensii nejucate (Eminent Domain: Escalation, Istanbul: Mokka und Bakschisch, Multiuniversum: Project Cthulhu, Rococo: Jewelry Box, Scoville: Labs, Seasons: Path of Destiny, Snowdonia: The Necropolis Railway & Neuhauser Bockerlbahn, Tzolk'in: Tribes & Prophecies).
..si felicitari pentru primul reply si pentru mesajul cu nr. 16000 in "Discutii generale".
My RPGs collection
My RPGs collection
- demontear
- King Meeple

1. Massive darkness, kickstarterul cu tot cu expansions m-a dus la 314$
2. 95 base games si 66 expansions.
3. Catan, Ticket to Ride
4. Aprox 20 de jocuri jucate o singura data
5. Daca nu am uitat nimic sunt 17 nejucate
2. 95 base games si 66 expansions.
3. Catan, Ticket to Ride
4. Aprox 20 de jocuri jucate o singura data
5. Daca nu am uitat nimic sunt 17 nejucate
- iuli212
- King Meeple

- Custom Rank: Dr. Meeple
1. Vinhos Deluxe ~ 300 lei
2. 69 (BGG): 41 base + 28 exp.
3. 7 Wonders: 61
4. Grand Austria Hotel, Ora & Labora: 1
5. 3 base + 2 exp.
2. 69 (BGG): 41 base + 28 exp.
3. 7 Wonders: 61
4. Grand Austria Hotel, Ora & Labora: 1
5. 3 base + 2 exp.
- adelindumitru
- Super Moderator

1. Legendary Marvel: Villains : 274 lei.
2. 23 de titluri...dintre care 8 jocuri și 15 extensii.
3. Legendary Marvel: cred că peste 100 de ori
4. Keyflower (maxim 3 ori)
5. Nu am
2. 23 de titluri...dintre care 8 jocuri și 15 extensii.
3. Legendary Marvel: cred că peste 100 de ori
4. Keyflower (maxim 3 ori)
5. Nu am
- CostyBGB
- Special Meeple

1. The Others: 7 Sins - 282 USD, daca nu tinem cont de Magic: The Gathering, unde am bagat peste 25.000 Lei;
2. Aproximativ vreo 240 de jocuri (fara extensii, care sunt si alea vreo 50-60);
3. Magic: The Gathering si Crokinole;
4. Sunt muulte... Cine sa le numere????
5. Aproximativ vreo 40 de jocuri, cred...
2. Aproximativ vreo 240 de jocuri (fara extensii, care sunt si alea vreo 50-60);
3. Magic: The Gathering si Crokinole;
4. Sunt muulte... Cine sa le numere????
5. Aproximativ vreo 40 de jocuri, cred...
- sebik80
- King Meeple

- Custom Rank: Just Muerte
Hmm, challenge accepted, lez du dis
1. A Feast for Odin - 380 lei. No regrets! Yet...
2. Prea mare: 117 [94 jocuri cu 23 extensii]. Mi-a propus sa tin colectia sub 100. Un avocat ar putea argumenta ca ar mai fi loc de 6 totusi.
3. Qwirkle - merge si cu incepatori si cu familia si cu copii si cu nestiutorii de engleza etc. Totusi, anul asta l-am jucat doar de doua ori. Dintre jocurile "serioase" cele mai jucate sunt Puerto Rico, Sid Meier's Civ si Agricola.
4. Sunt prea multe ca sa le enumar aici [~50] pentru ca nu sunt doar ale mele ci si cele jucate la intalnirile nationale de exemplu. Insa mentionez cateva: Origins: How We Became Human, Le Havre, Field Commander: Rommel, Concordia, Ground Floor, Urban Sprawl, Labyrinth: The War on Terror etc.
5. Prin septembrie mi-am propus sa joc toate jocurile nejucate si, cu ajutorul colegilor de la serviciu, treaba merge bine. Totusi, chiar si asa, tot au ramas ~20. Marti dispare din lista A Feast for Odin.

1. A Feast for Odin - 380 lei. No regrets! Yet...
2. Prea mare: 117 [94 jocuri cu 23 extensii]. Mi-a propus sa tin colectia sub 100. Un avocat ar putea argumenta ca ar mai fi loc de 6 totusi.
3. Qwirkle - merge si cu incepatori si cu familia si cu copii si cu nestiutorii de engleza etc. Totusi, anul asta l-am jucat doar de doua ori. Dintre jocurile "serioase" cele mai jucate sunt Puerto Rico, Sid Meier's Civ si Agricola.
4. Sunt prea multe ca sa le enumar aici [~50] pentru ca nu sunt doar ale mele ci si cele jucate la intalnirile nationale de exemplu. Insa mentionez cateva: Origins: How We Became Human, Le Havre, Field Commander: Rommel, Concordia, Ground Floor, Urban Sprawl, Labyrinth: The War on Terror etc.
5. Prin septembrie mi-am propus sa joc toate jocurile nejucate si, cu ajutorul colegilor de la serviciu, treaba merge bine. Totusi, chiar si asa, tot au ramas ~20. Marti dispare din lista A Feast for Odin.
- danielM
- King Meeple

- Custom Rank: general de sufragerie
1. Triumph & tragedy - ~ 100 USD cu transport si TVA
2. 107: 62 base games, 45 expansiuni
3. Android: Netrunner - 124 partide
4. Mult prea multe
5. 10 jocuri nejucate
2. 107: 62 base games, 45 expansiuni
3. Android: Netrunner - 124 partide
4. Mult prea multe
5. 10 jocuri nejucate
- VickdaReaper
- Super Moderator

Sa vedem cum stam...
1. A Distant Plain - in jur de 300 de lei
2. 71 de jocuri
3. Tablele (Backgammon) se pun? Daca nu, atunci probabil ca Dominion.
4. Prea multe dintre ele...
5. 7 jocuri, in general, 10 daca ne referim strict la cutiile din colectia mea.
1. A Distant Plain - in jur de 300 de lei
2. 71 de jocuri
3. Tablele (Backgammon) se pun? Daca nu, atunci probabil ca Dominion.
4. Prea multe dintre ele...
5. 7 jocuri, in general, 10 daca ne referim strict la cutiile din colectia mea.
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
1. După rectificarea ta cel mai scump board game
Crokinole: 350 lei fiindcă kickstarter-ele au fost peste 100$ dar au venit mereu cu multe extensii si estra stuff
2. 177 fizic: 57 base game/ 120 extensii
3. Crokinole 100 + Dead of winter 7
4. Viticulture este un joc ce l-as juca zilnic dar din păcate l-am jucat o singură dată
5. 25 jocuri nejucate, extensii 100
Crokinole: 350 lei fiindcă kickstarter-ele au fost peste 100$ dar au venit mereu cu multe extensii si estra stuff
2. 177 fizic: 57 base game/ 120 extensii
3. Crokinole 100 + Dead of winter 7
4. Viticulture este un joc ce l-as juca zilnic dar din păcate l-am jucat o singură dată
5. 25 jocuri nejucate, extensii 100
Last edited by Miţã on 16 Dec 2016, 21:03, edited 1 time in total.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
1. BattleLore 2nd Edition cu extensii si pictarea miniaturilor. Nu am calculat, mi-e frica...
2. 130 + expansions.
3. Race for the Galaxy 500+.
4. Vreo 13.
5. Vreo 25.
2. 130 + expansions.
3. Race for the Galaxy 500+.
4. Vreo 13.
5. Vreo 25.
- CristiQ
- Wizard Meeple

..da, NU cred ca ar trebui sa tinem cont de MagicCostyBGB wrote: daca nu tinem cont de Magic: The Gathering, unde am bagat peste 25.000 Lei;
..deci Myth! caci nu m-am referit la colectia unui anume joc si la un simplu joc/extensieMiţã wrote:1. Descent 2nd ed lipsește ultima extensie - 2500 lei
Runer up - Myth 400$
.. fara extensii tot BL 2.0?DanielIndru wrote:1. BattleLore 2nd Edition cu extensii si pictarea miniaturilor. Nu am calculat, mi-e frica...
Astfel o colectie de Android NR sau alt LCG/CCG ar avea un cost f. ridicat
exemplul meu .. The Lord of the Rings LCG (la zi, fara nightmare decks) = 4150lei .. fara deck boxes, binders (clasoare), 9-pocket binder pages si sleeves
My RPGs collection
My RPGs collection
-
Blackbane
1. War of the Ring: 2nd Edition - 100 de euro acum un an, intr-un FLGS din Amsterdam.
2. 84 de jocuri
3. 7 Wonders: Duel. Daca se pun la socoteala si variantele on-line / virtuale ale jocurilor, atunci Star Realms.
4. Sunt prea multe jocuri cu o singura partida jucata ca sa le enumar ( vreo 15-20 )
5. Tot cam 20.
2. 84 de jocuri
3. 7 Wonders: Duel. Daca se pun la socoteala si variantele on-line / virtuale ale jocurilor, atunci Star Realms.
4. Sunt prea multe jocuri cu o singura partida jucata ca sa le enumar ( vreo 15-20 )
5. Tot cam 20.
- omucu
- King Meeple

- Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro
1. Nu mai stiu exact, dar pe Dune (coperta cu Sting) am dat peste 400 lei, evident second si cu coperta un pic rupta.
2. BGG zice 444 titluri, din care 106 expansions.
3. Carcassonne (jocul de baza) - 217 partide. N-am contorizat aici ce am jucat online sau pe telefon si nu-s nici pe departe numarul real, am inceput sa trec pe BGG destul de tarziu.
4. Am mult prea multe jocuri jucate o singura data ca sa pot raspunde la intrebarea asta.
5. Am 71 titluri nejucate inca, adica 21% din colectia mea. Pe termen scurt vreau sa cobor sub 20% nejucate. Pe termen mediu sub 10%. Sunt realist si nu cred ca o sa ajung sa am toata colectia jucata vreodata, apar jocuri noi in colectie intr-un ritm mult prea alert.
2. BGG zice 444 titluri, din care 106 expansions.
3. Carcassonne (jocul de baza) - 217 partide. N-am contorizat aici ce am jucat online sau pe telefon si nu-s nici pe departe numarul real, am inceput sa trec pe BGG destul de tarziu.
4. Am mult prea multe jocuri jucate o singura data ca sa pot raspunde la intrebarea asta.
5. Am 71 titluri nejucate inca, adica 21% din colectia mea. Pe termen scurt vreau sa cobor sub 20% nejucate. Pe termen mediu sub 10%. Sunt realist si nu cred ca o sa ajung sa am toata colectia jucata vreodata, apar jocuri noi in colectie intr-un ritm mult prea alert.
- bogdanm
- King Meeple

1. cred ca 7th Continent - care nici nu a venit inca de pe kickstarter, dar cu tot cu add-on-uri si cu sleeve-uri cam 229 Eur
2. BGG zice 623 incluzand 230 de expansions (dar trebuie sa verific ce am mai adaugat/vandut in ultima vreme)
3. din pacate nu am tinut o evidenta foarte clara- uite un lucru pe care o sa incep sa il fac incepand cu 2017
4. am mult prea multe jocuri in colectie - iar numarul jocurilor cu o singura partida e in crestere
5. la ultima numaratoare aveam cam 60 dar sigur a mai crescut numarul intre timp..
2. BGG zice 623 incluzand 230 de expansions (dar trebuie sa verific ce am mai adaugat/vandut in ultima vreme)
3. din pacate nu am tinut o evidenta foarte clara- uite un lucru pe care o sa incep sa il fac incepand cu 2017
4. am mult prea multe jocuri in colectie - iar numarul jocurilor cu o singura partida e in crestere
5. la ultima numaratoare aveam cam 60 dar sigur a mai crescut numarul intre timp..
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
1. Nu stiu daca Rulebook-urile de 5th edition se califica(alea au fost vreo 450 cred cu tot cu DM screen). If not, Imperial Assault cred pe la 400+
2. 108 dintre care 17 sunt expansiuni
3. Cel mai jucat(daca nu tinem cont de magic si D&D) e Dobble(58 de partide), urmat de Love Letter (25). Daca vorbim de jocuri non-party, ar fi Ghost Stories(17) urmat de Cyclades (14). Din alea mai meaty, cele mai jucate sunt Troyes si Trajan, fiecare cu 6 partide la activ.
4. Aproximativ 10 jocuri jucate o singura data(GAH, Keyflower, Mysterium, Prodigal's Club, Tzol'kin, etc)
5. 18 jocuri nejucate. 8 jocuri de baza si 10 extensii - sper ca in vancanta asta de sarbatori se reduc la jumatate numarul de jocuri nejucate ca sa vad ce tin si ce dau
2. 108 dintre care 17 sunt expansiuni
3. Cel mai jucat(daca nu tinem cont de magic si D&D) e Dobble(58 de partide), urmat de Love Letter (25). Daca vorbim de jocuri non-party, ar fi Ghost Stories(17) urmat de Cyclades (14). Din alea mai meaty, cele mai jucate sunt Troyes si Trajan, fiecare cu 6 partide la activ.
4. Aproximativ 10 jocuri jucate o singura data(GAH, Keyflower, Mysterium, Prodigal's Club, Tzol'kin, etc)
5. 18 jocuri nejucate. 8 jocuri de baza si 10 extensii - sper ca in vancanta asta de sarbatori se reduc la jumatate numarul de jocuri nejucate ca sa vad ce tin si ce dau
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Mi-am propus ca pe 2017 sa raman cu cat mai putine(sau deloc) jocuri in tipla si/sau nejucate si pot spune ca am facut progrese. Am ajuns la realizarea de a avea doar 2 extensii in tipla si asta chiar m-a determinat sa le invat si sa le pun pe masa. Fata de datele de mai sus, acum am asa:
14 titluri nejucate(dintre care 2 noi, luate recent si o parte care sunt la vanzare), 4 titluri de baza si 10 extensii
14 titluri nejucate(dintre care 2 noi, luate recent si o parte care sunt la vanzare), 4 titluri de baza si 10 extensii
- adelindumitru
- Super Moderator