Topicul cu Colectie de jocuri Q&A mi-a deschis chef de o discutie specifica: ce extensii considerati must have.
Am vazut ca Kingdoms are o extensie foarte laudata, la fel si Carcassonne. Cum sunt fan Spiel des Jahres, am sa imi dau si eu cu parerea despre cateva extensii din zona asta.
Carcassonne- fiind fan, toate extensiile sunt "must have"
Dixit - fiecare extensie aduce un nou set de carti. Cum jocul de baza dupa cateva jocuri cu acelasi grup poate deveni stereotip (la noi unele carti au capatat definitii celebre [Miorita e cea mai tare], incat pot fi usor folosite ca indicii neetice cand jucam cu altii, extensiile aduc suficienta variatie, deci obligatoriu daca vreti ca farmecul sa continue.
Catan - inepuizabil, dar extensiile pot aduce variatie pentru cei rutinati. Din pacate extind timpul de joc prea mult pentru gustul meu, iar Orase si cavaleri, chiar daca e deosebit si aduce mai multa strategie, mi se pare prea complex pentru un grup ocazional.
Colt express - doua extensii pe care abia astept sa le incerc, cu siguranta vor creste nivelul de interactiune si haos.
Niagara - apropos de haos, extensia ajuta la a face lucrurile mai amuzante. Prelungeste un joc ce uneori pare sa se termine mai repede decat iti doresti.
Reteaua energetica - nimic must have, dar probabil nici nu am jucat de suficiente ori ca sa devina plictisitor.
Thurn und Taxis - extensiile aduc variatia asteptata. Mai ales prima extensie, o vad ca o recomandare dupa mai multe jocuri cu baza.
Camel up - una din investitiile pe care le consider proaste in materie de extensii.
Recunosc cu jena: nu am reusit sa joc cu nici una din extensiile Kemet si Cyclades
Astept cu mare interes recomandarile voastre! Daca vreti sa ma mai intrebati de extensii (din ce mai am pe BGG pe acelasi user, feel free).