Asa ca vin la voi cu inima deschisa, intinsa pe o tava, da de vã va fi mila si ma veti chema la o partida. Sau poate va simtiti darnici de Craciun si imi faceti o surpriza
Ce jocuri noi mi-ar placea sa incerc:
Neaparat:
* Endeavor - Doua motive mari si late pentru care vreau sa apuc sa joc acest joc pana la finele anului. 1. O cunostinta din Cluj mi-a lansat manusa; are jocul si mi-a facut o invitatie la o partida acum vreo 2 saptamani, insa din pacate nu ne-am potrivit pasii. 2. Am vazut cateva poze si scurte relatari ale voastre de prin intalnirile saptamanale si mi s-a parut un joc extrem de interesant, atat vizual cat si tematic.
* In the Year of Dragon - Inca de cand am vazut review-ul lui Colin Sherman am stiut ca trebuie sa il am. Si luna trecuta am reusit sa pun mana pe el. Tematica jocului ma intriga: incerci sa iti conduci micuta provincie chineza cat mai eficient, pentru a supravietuii unui an in care lucrurile merg din prost in mai prost. Atacuri ale mongolilori, seceta, boli; in fine, ati priceput ideea. Si bineinteles, ca orice euro care se respecta, vrei sa te aperi de toate in fiecare tura, insa din pacate nu poti; si pe langa asta, mai trebuie sa faci rost si de cunoscutele Victory Points. Cum? Nu stiu, voi vedea
* Tannhauser - De cand mi-a ajuns jocul, unul din colegii de la birou ma "streseaza" saptamanal sa citesc regulamentul. Promit, am inceput de vreo 3 ori, dar cand vad 50+ pagini, ma inmoi ca pita calda si imi trece cheful de orice joc. Totusi, exista cateva lucruri care ma fac curios, in ciuda manualului monstru: modul cum este implementat LOS-ul si bineinteles povestea din spatele jocului. Acel "ce ar fi fost daca razboiul nu s-ar fi terminat asa cum il stim noi".
* Small World - Pentru cine stie gluma de la munte
* G....Bang! - La prima intalnire nationala, am ratat partida de la restaurant. Dormea pitica. La a doua nu am fost, dar am tot citit despre partidele memorabile. Din nou, cu venirea perioadei de iarna, un vin fiert, lume mai libera si mai relaxata, poate fac cumva sa vedem cum se mananca si micutu asta.
* Bridge Troll - Un joculet usurel, care l-am luat sa ne umplem timpul pe la birou cand avem jumatate de ora libera. De vreo 2 saptamani sta langa mine, sper sa nu mai treaca prea mult pana sa vedem ce e de capul lui. Nu am sperante prea mari, dar daca tot l-am adus la lucru, nu l-oi duce acasa fara sa il incercam.
De-a mai fi loc:
* Hammer of the Scots - Acest joc ar fi fara nici un fel de problema la "vreau, vreau, vreau", din pacate nu stiu daca pot sa imi gasesc adversar. Criss mi-a tot promis ca ne vedem la un wargame, din pacate nu am prea reusit sa ne intalnim. Cine stie, poate pana la finele anului reusim cumva.
* Titan - Aceeasi problema ca mai sus. Un joc ce imi pare absolut superb, dar care din pacate, datorita curbei mari de invatare, nu stiu cand/daca va vedea "lumina mesei". Pacat, cu cat citesc mai multe pareri despre acest joc, cu atat imi creste apetitul pentru o partida.
Ce jocuri deja jucate mi-ar placea sa re-joc:
Neaparat:
* Twilight Struggle - Well, alaturi de CC:E, unul din jocurile care nu cred ca le-as refuza niciodata. Partide tensionate, extrem de "vizuale", tot timpul cu un sentiment ca iei bataie de iti suna apa in cap indiferent ce ai face. Gotta love this game! Daca reusesc sa "pescuiesc" pe cineva cu care sa il joc de sarbatori, sunt un om multumit.
* Fury of Dracula - Cred ca trecut mai bine de un an de cand nu am mai jucat vreo partida. Si tin minte ce mega-hit a fost in birou dupa primele partide. Mecanica jocului de tip "hidden movement" a prins de minune si tin minte ca unele partide s-au terminat extrem de tensionate: Mina, in lupta cu contele pe timp de noapte, a reusit sa il infranga cu ultimul zar. Cine ar fi castigat duelul, ar fi castigat partida. Ameritrash clasic, insa unul care ne-a placut mult, poate chiar mai mult decat LNoE.
* Prophecy - Un alt joc ce mi se pare ca l-am jucat acum o viata. Din genul adventure, este titlul care imi face placere oricand sa il joc. Din pacate, faptul ca se joaca in 2+ ore este o mica problema. Poate vom reusi sa mai dam o partida pe la birou, macar de nu reusim sa terminam, lasam piesele pe masa de pe o zi pe alta
* Agricola - Dupa o partida, am ramas placut surprins de cat de placut surpins am fost de joc.
De-om mai putea:
* Lord of the Rings - Nu neaparat sa rejucam jocul de baza, ci sa adaugam una din cele 2 extensii pe care am pus mana. Daca stau sa ma gandesc bine, Lord of the Rings este jocul meu favorit dintre cele cooperative (cooperativa munca in zadar). Simplut, cu o mecanica interesanta a celui care duce inelul. Destul de greu in mai putini jucatori, putintel mai usor de la 4 in sus.
* Downfall of Pompeii - Niciodata nu cred ca o sa ma satur sa arunc neamurile altor jucatori in vulcan. Pana nu veti juca, nu va puteti da seama ce FUN este. Sffffrrrrrrrrrrr, s-a dus soacra ...
* Race for the Galaxy - Problema cu RftG este ca nu am gasit inca un coleg gamer caruie sa ii placa atat de mult cat imi place mie. Am tot incercat prin birou, lumea a jucat 2, 3 partide, dupa care a declarat ba ca li se pare prea haotic, ba ca e prea scurt pentru ce aveau ei in plan, ba ca nu reusesc sa inteleaga ce trebuie sa faca sa castige. In fine, de as gasi pe cineva caruia sa ii pice fisa, poate l-as juca si eu mai des.
Ce i-as scrie Moshului sa-mi aduca:
Neaparat:
* Civilization: The Board Game - Nu tin minte sa fi avut vreun board game pe care sa mi-l doresc atat de tare, de la Catanu' cumparat in State dupa prima mea ever seara de board gaming. Daca varianta pe tabla va fi pe jumatate de buna cat jocul pe calculator, s-ar putea sa am un nou loc unu in topul personal.
* Hansa Teutonica - Partida de Agricola mi-a "desfundat" interesul pentru titluri euro solide. Si cum Hansa Teutonica a fost constant in topul celor mai bune jocuri jucate de userii de pe BGG in momentul aparitiei, plus review-urile care m-au vandut. E cam "must have", sper sa il pot cumpara pana de Craciun. Ca nu o sa am cu cine sa il joc, partea a doua.
De-o trece criza (biliara):
* Runewars - Mda, ce sa mai zic. Review-uri bune peste review-uri bune, se aseamana cu unul din jocurile mele favorite de pe calc. Pfff, daca nu ar costa cat trei sfert din Zimbabwe l-as fi cumparat demult.
Nu prea vreau sa imi fac planuri de cumparaturi, fiindca stiu ca am ochii mai mari decat portofelul, cardul si spatiul de depozitare laolalta. Dar ceva trebe sa imi aduca si mie Moshu', nu?
Voua ce v-ar tihni sa jucati, primiti sau cumparati pana la finele anului? C'mon, am un umar liber pentru consolare. Sa spunem cu totii "Ma numesc <va stiti voi> si sunt boardgameoholic!"