Opinii Dungeon Twister 2

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
suf
King Meeple
King Meeple

Opinii Dungeon Twister 2

22 Nov 2010, 12:54

Ma bate gandul sa-mi iau Dungeon Twister 2. Motive: merge in 2 mai bine decat alte jocuri, Tom Vasel il tot lauda, este un joc relativ greu.

Sunt curios ce parere aveti despre el (cei care l-ati jucat). In grupul meu merg bine jocurile euro si as vrea sa mai extind domeniul de interes si cu un joc in genul Dungeon Twister 2, insa nu-mi dau seama in ce masura ar prinde acest joc. Nu vreau sa ma joc singur :))

ciocanul

Re: Opinii Dungeon Twister 2

22 Nov 2010, 15:23

Vezi ca Tom Vasel se tureaza rapid cand vede componente "shiny" sau artwork interesant, chiar mai mult decat trebuie.
Daca te uiti la review-ul de la Cyclades a lui Tom Vasel o sa vezi ca-l descrie ca fiind absolut fantasmagorico-exceptionalo-euforistico-awsome.
Nu zic ca Cyclades nu e fain dar nu e nici jocul care a pus coada la cireasa. Cand a vazut Kraken and Co. s-a udat ca fata mare la maritis. :D

Dungeon Twister nu pare ca fiind greu sincer. Rasfoieste putin manualul, nu e vreun brain burner, nu ai miliarde de optiuni sau victory paths.
Mie imi place si eu sigur l-as juca dar nu stiu daca e pe gustul oricui: e destul de "PvP cutthroat", mai ales la fete stiu ca nu prea prinde categoria asta de jocuri...

Problema mare va fi sa-l gasesti pe la noi, nu stiu daca mai exista in stocuri. De asemenea e si relativ scump ca are multe componente ... "shiny".

suf
King Meeple
King Meeple

22 Nov 2010, 17:05

Se cam agita Vasel la piese, de-asta si am o oarecare retinere. N-am problema cu genul jocului, dar cum nu are random nu vreau ca totul sa se invarta in jurul unei forme de sah plicticos. Am vazut o "competitie" de DT2 si ziceai ca stau aia la sah.

Vreau sa stiu cum e sa il joci, nimic altceva. Asta nu poti spune din review-uri.

fixpix

22 Nov 2010, 18:29

Eu am jucat DT1 si l-am vindut rapid. Pare simplu la prima vedere dar in realitate e un sah pe steroizi. Problema principala pe care am avut-o cu jocul este ca e extrem de greu sa vizualizezi combinatiile, asa ca nu ai decit optiunea de a le incerca efectiv mutind piese, rotind camere, inapoi, alta miscare, alta camera, inapoi un pas, ce se intimpla daca fac asta, inapoi, cealalta, inapoi...AAAAAAAA. La un moment dat: a) mori incet pina cind face adversarul o miscare sau b) te saturi si faci ceva, orice, numai sa scapi de rindul tau.

Comparatia cu sahul este extrem de buna, dar la sah macar poti sa vizualizezi mental combinati ulterioare. In DT ai nevoie de vedere in spatiu extrem de buna ca sa-ti vezi propria runda, ce sa mai vorbim de toate miscarile pe care le-ar putea face vecinul.

In plus de asta, e si foarte enervant si incomod sa tot ridici piesele, sa le iei de pe masa fara sa le impingi pe celelalte, fara sa se rastoarne miniaturile de pe ele, fara sa uiti ce orientare avea cind ai ridicat-o, dupa ce deja ai rotit-o de citeva ori cautind o pozitie mai buna...AAAAAAAAA...

Mie mi s-a parut ca din contra, este extrem de "brain-burner" pentru ca o miscare extrem de mica schimba complet configuratia jocului. E de ajuns sa se schimbe pozitia unei camere ca sa trebuiasca sa-ti regindesti strategia. In sensul asta e foarte usor sa faci miscari stupide si aproape imposibil sa ai o strategie consistenta, fiecare runda trebuie adaptata la situatia existenta. Ceea ce nu ar fi nici o problema daca nu ar fi mii de combinatii posibile de fiecare data.

E un joc nostim cu un concept foarte interesant dar pe mine m-a enervat foarte tare. Prea multa munca si prea putina distractie.

suf
King Meeple
King Meeple

22 Nov 2010, 18:44

De asta imi era teama, nu-mi plac jocurile la care strategia nu are consistenta. Gandesti mult si la urmatoarea miscare o iei iar de la capat. Daca sunt multe optiuni ajungi sa nu poti acoperi 2 mutari consecutive, plus ca atunci cand rotesti zonele se schimba si "harta". Mersi de parere fixpix.

Post Reply

Return to “Discutii generale”