Recomandare resource management fighting game

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
s3rgiu01

Recomandare resource management fighting game

19 Feb 2011, 20:43

Buna. Am nevoie de ajutor in a gasi un joc. Vreau un wargame care sa aiba si resource management. Deocamdata nu-mi vin in minte decat Runewars, Sid Meier's Civilization si Warcraft. Mai sunt si altele? Mi-ar place ceva in genul Heroes of Might and Magic sau poate chiar Company of Heroes (jocurile pt PC). Daca nu, ce-mi recomandati dintre Runewars si Civ? Nu conteaza ca unul e fantasy iar altul nu. Care vi se pare mai fun si merge bine in 2?
Last edited by s3rgiu01 on 20 Feb 2011, 02:55, edited 1 time in total.

haretel

Re: Recomandare resource management wargame

19 Feb 2011, 22:19

Nu am jucat Shogun, dar s-ar putea sa fie si ala potrivit pt tine

suf
King Meeple
King Meeple

19 Feb 2011, 23:55

Salutare Sergiu,

Intrucat aici pe forum au avut loc discutii interminabile pe tema "ce e si ce nu e un wargame", amintesc ca Runewars, Civilization, Shogun etc nu sunt wargames. Wargame e un termen cu un sens foarte specific si nu reprezinta, asa cum ar parea la prima vedere, un joc in care se bat soldati. Criss e wargame master-ul forumului si cred ca te poate ajuta cu mai multe detalii.

Ca alternative, poate te intereseaza jocuri ce implica "fighting" (Runewars) sau alte mecanici si mai indepartate de "war" precum "territory building" (Shogun). Personal am cautat si eu un joc ce implica soldati si resurse, Runewars fiind cel mai apropiat de ce cautam, dar nu atat de apropiat incat sa-l aleg. Din pacate nu am jucat Warcraft (the boardgame).

Daemon
Chief Meeple
Chief Meeple

20 Feb 2011, 00:33

Starcraft e un joc cu resource management si cu mult razboi.
Starcraft BG, Last Night On Earth, BattleLore, Battlestar Galactica, Puerto Rico, RoboRally, Werewolves

s3rgiu01

20 Feb 2011, 00:43

Hmm...trebuia sa-mi fac mai bine temele. Ai dreptate in privinta wargame-urilor. Probabil trebuia mai bine sa scriu ca sunt in cautarea unui rts style game. Din pacate nici mie nu-mi place Runewars. Imi place ideea, dar nu-mi place sa cumpar jocuri ce au aceleasi miniaturi/artwork precum alte jocuri pe care le am deja (in cazul asta Descent:Journeys in the Dark). Deasemenea eroii par a fi cam inutili aici. Probabil Civ se apropie cel mai mult de ceea ce caut eu....

A..da...si Starcraft. Merci Daemon
Are cineva pareri/impresii despre Starcraft the boardgame?

imba
King Meeple
King Meeple

20 Feb 2011, 01:44

Eu pot sa zic ca am si Runebound si Runewars si nu simt ca afecteaza cine stie ce faptul ca arata eroii/miniaturile la fel si ca au portretele identice. Ideea e ca Runewars e cam singurul care are partea de management de resurse + lupta + questing cu eroii. Plus ca eu zic ca merge ok in 2. Il am dar nu am apucat sa il joc inca. Oricum, parerile despre utilitatea eroilor sunt impatite: ba ca nu ajuta si nu prea se implica, ba ca nu poti castiga fara ei.

Daca partea asta de questing nu te intereseaza si zici ca te afecteaza atat de mult miniaturile care se repeta, incearca Sid Meier's Civilization. Mie mi s-a parut ceva mai putin "wow-factor" decat Runewars (Stegulete de plastic vs Dragoni de plastic), dar isi face foarte ok treaba de a simula constructia unei civilizatii, cu management de resurse, cu niste lupte, cu tehnologii, economie si cultura, iar multitudinea de cai spre victorie e binevenita. Si asta merge ok in 2, dar parca escaleaza cam repede partea militara in defavoarea celorlalte in 2.

Acuma, alegi ce si cum vrei, dar sugerez, daca ai posibilitatea sa incerci inainte sa te avanti spre unul dintre ele. Oricum, Warcraft nu o sa mai fie produs de FFG in urma retragerii licentei, iar Civu si Runewars vor beneficia (sper eu) de extensii pentru a putea juca pana la 6 jucatori si care sa sporeasca varietatea (cum doresc toti cei care si-au exprimat parerea pe BGG). Despre Starcraft nu stiu nimic, nu zic nimic.

Post Reply

Return to “Discutii generale”