carturesti

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Post Reply
taticu

carturesti

24 Dec 2010, 20:16

azi am vazut la carturesti ca au si boardgames... dar... la preturi mult mai mari... parca sunt de inteles ceva procente in plus dar mi-a atras atentia Navegador, 297 RON la ei... la magazinele noastre online se gaseste si la 185 RON... oare cine ii sfatuieste? sau in trendul produselor de calitate si scumpe care se gasesc la carturesti, au lovit si in boardgames cu preturi nesimtite... sper sa nu ia multi teapa de acolo...

adixor

Re: carturesti

27 Dec 2010, 22:17

cand vad carturesti incep ca batranii care povestesc a mia oara cum era in razboi :) da, au niste joculete la preturi care cam sfideaza bunul simt, si colac peste pupaza tin minte ca una din conditiile pentru o posibila organizare a unor intalniri de boardgames one year ago era sa jucam jocurile pe care le comercializeaza ei .. asta pe cand nu stiam unde sa facem prima intalnire de boardgames si am sperat ca am cu cine discuta la ei ..

partea buna: exista si alte locuri unde se pot organiza intalniri de boardgames. partea si mai buna: exista si locuri de unde se pot cumpara jocuri la preturi normale. partea excelenta: prin aceste topicuri vom reusi poate sa educam si acesti rogue board game sellers sau daca nu, macar vom ridica un semn de exclamare pentru cei carora le-a trecut poate prin cap ca e normal sa coste jocurile dublu ..

jakkal

28 Dec 2010, 01:22

Acelasi lucru (preturi enorme la BG si nu numai) se intampla si la Diverta.... unde Age of Empires III era acum cateva luni 450+ RON!
Dar Diverta macar este "renumita" pentru adaosul nesimtit pe care-l pun.

suf
King Meeple
King Meeple

28 Dec 2010, 09:54

Preturi mari la Diverta si Carturesti pt board games. Mi-au facut o oferta odata de-mi venea sa rad.

Motivul preturilor piperate e probabil ca au acces la multi cumparatori, iar majoritatea cumparatorilor de board games nu stiu ce sa cumpere sau de unde. Merge "mamica" in magazin, se uita la pozele de pe cutii, filtreaza dupa pret in limita sumei afisate de portofel, apoi alege cutia cea mai ademenitoare. Merry Christmas! Daca board gamerii inca mai aleg un joc pentru ca au vazut in poze un zar interesant, ce sa mai zici de necunoscatori...

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

14 Jan 2011, 16:11

Problema la diverta si carturesti e ca BG-urile sunt privite ca o gluma si nu au furnizori de asa ceva. Comandati-va jocuri de la magazine din US (in cantitati extrem de mici de maxim 2-3) si incercati sa le vindeti cu tot cu taxe de transport si cu un adaos mic. Cam pe acolo este treaba si asa se explica preturile.Nu pot da mai multe detalii despre adaos si pret de achizitie si furnizor, intrucat desi nu mai lucrez de cativa ani la ei consider ca nu ar fi profesional din partea mea. Va spun insa ca nu adaosul e problema ci o gestiune deficitara a tipului de produs. Si legat de discutia cu ei de anul trecut, tin minte ca m-am aprins extrem de rau, tocmai pentru ca mi s-a parut aberant faptul ca aveau niste conditii care sa-i faca pe ei sa castige o caruta de bani peste noapte din ceva care oricum nu-i intereseaza si nu le aduce profit on a regular basis.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

14 Jan 2011, 17:26

Eu nu lucrez si nici nu am lucrat la ei asa ca pot sa zic ce am observat eu cu privire la furnizorul Carturesti :) : acum aproximativ un an aveau la Brasov jocuri luate de la cutia.ro - sunt sigur de asta fiindca unele dintre ele erau in germana, cu traducerea in romana adaugata ulterior in exterior si apoi sigilate inca o data. Preturile erau desigur exorbitante - Dominion - 230 Ron, Lost Cities - card game - 150 RON etc

Devar

15 Jan 2011, 11:44

acum stiti cum se spune ... nu e prost cine cere , proste e cine da. Cel putin pe termen scurt. Pe termen lung e posibil sa te pacaleasca o data si pe urma sa nu le mai calci pragul in veci si asa te-au pierdut de client pe viata.
Pana la urma fiecare isi conduce afacerea cum crede mai bine si suporta consecintele.

ciocanul

17 Jan 2011, 10:14

Si la carti au preturi mari fata de ce poti cumpar online, preturi intre 20-30%.
Pe de alta parte trebuie sa ne gandim ca o librarie poate cheltui 2-3k de euro/luna lejer, poate si mai mult doar cu chiria intr-o locatie centrala.
Nu mai pomenim de nr de angajati care e mai mare fata de un magazin online, investitia in locatie, spagile, etc. :)

Asta de fapt se intampla in toate magazinele, comertul "creste" online din motive simplu de anticipat.

taticu

17 Jan 2011, 10:58

la libraria adevarul de pe doamnei vis-a-vis de spitalul coltea am gasit boardgames si la niste preturi de online, 150 dominion, 115 dixit... au si Carcassonne si ticket to ride sau ricochet robots... interesant ca au ales titluri mari si au preturi bune, mai trebuie sa le si prezinte corespunzator, cei de acolo nu stiu ce e cu ele sau cu ce se mananca...

Ioana

20 Jan 2011, 18:44

Excelent! Poate in felul acesta vor scadea preturile si celelalte librarii, desi ma cam indoiesc...

Obisnuitu

16 Apr 2011, 00:36

Salut

Am prieteni la Carturesti in Suceava si vreau sa spun ca e unul din locurile mele preferate pentru sesiuni de boardgame.

Eu vin cu jocurile mele nu nu ma forteaza nimeni sa joc ce au ei, vin cand am eu timp si ma simt foarte bine intr-o atmosfera calda unde asculti muzica buna si poti bea si un ceai daca vrei.

Dupa parerea mea e unul din putinele locuri frumoase din Suceava intr-un oras de 117 000 de locuitori sufocat de moluri si hipermarcheturi ( anumit scriu asa ca sa mai scrie si strainii in romana nu numai noi in engleza ) un oras fara teatru si cinematograf.

Din punctul meu de vedere Carturesti JOS PALARIA...

numai bine

Sigurros

20 Apr 2011, 11:50

si din punctul meu JOS PALARIA pentru Carturesti, indiferent ca e Suceava, Timisoara, Bucuresti, pentru ca a relansat imaginea librariilor sub un nou format, foarte atractiv care te face sa intri in librarie si sa nu pleci cu mana goala.
ca sa nu mai vorbim de atmosfera distinsa de la ceainarie.

taticu

21 Apr 2011, 07:19

nu ai ce reprosa celor de la carturesti ca si concept dar ce are asta cu preturile lor? e justificat un pret dublu fata de magazinele noastre online de jocuri care si ele au deja un adaos?

eu vorbesc de modul lor de a gandi afacerea nu de atmosfera de la ei. din pacate sub masca boemiei astia cred ca pot face orice.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

21 Apr 2011, 11:11

Uitati o diferenta majora intre un magazin online si un magazin actual:

- Un magazin online nu are costuri de chirie si intretinere(stocul se poate tine in propria casa)
- Nu trebuie sa angajezi oameni care sa lucreze pentru tine, sa stea sa aiba grija de locatie...sa o intretina.
- Nu ai probleme asa mari de marfa deteriorata datorita oamenilor "grijulii si atenti" de la noi din tara deci nu prea ai pierderi de stoc.
- Un magazin fizic cheltuie mult mai multi bani pe publicitate

Toate astea adunate reprezinta un cost mult mai mare pentru posesorii unui magazin cu sediu fizic.

Nu spun ca asta justifica preturile celor de la Carturesti, dar din asta reiese de ce un magazin online poate practica preturi mai mici la produse(pe langa furnizori care pot fi iara un plus sau un minus in afacere) decat un magazin cu un sediu fizic nu doar cel virtual. ;)

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

21 Apr 2011, 11:49

1. Chelt de adm sutn foarte mici si calculate per produs si per leu incasat.
2. Riscul este minim, pentru ca se lucreaza in consignatie, deci practic orice pierdere e cauzata de furturi si gestiune defectuoasa. Singurele chestii care se cumpara cu banii jos sunt lucrurile de import la care dk se vinde doar 1/3 se face profit.
3. Departament de marketing nu exista si analiza de piata si target-are nu se face. Exista doar un dep de PR care se ocupa cu evenimentele.
4. Publicitate directa nu exista, se face pub doar prin participare si organizare de evenimente.
5. Strategie nu exista, iar multitudinea de puncte de lucru deschise in ultimii ani nu are in spate un studiu de fezabilitate.

Nu mai continui ca iar zice lumea ca sunt ranchiunos. Am lucrat la ei si stiu despre ce vorbesc.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”