Achizitie jocuri

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Post Reply
Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

Achizitie jocuri

28 Feb 2013, 16:18

Vreau sa achizitionez urmatoarele maine si vreau sa aud cateva pareri de la oamenii care le-au jucat.

1.Middle Earth Quest
2.Blood Bowl Team Manager
3.Rex
4.Nexus Ops Board Game

Multumesc anticipat
Last edited by Miţã on 28 Feb 2013, 17:39, edited 1 time in total.

acidutzu

Re: Achizitie jocuri

28 Feb 2013, 17:04

Middle Earth Quest - consider ca trebuie sa ai un grup dedicat, nu de altceva dar vorbim de ffg (manual de 40 de pagini, nu are reguli complicate, dar sunt multe maruntisuri de retinut). A mers bine in doi, dar si in patru. Nu am reusit sa scadem durata de joc sub 3-4 ore.
Jucatorul care se ocupa cu Sauron duce greul, eroii isi termina tura in cateva secunde, maximum 2-3 minute daca este o lupta. Sauron are o groza de lucruri de mutat, pus pe harta, activat, tura lui putand sa doreze chiar mai mult decat a tuturor eroilor la un loc. Am fost tot timpul cu Sauron si nu am simtit ca se intinte prea mult tura mea, avand atatea de facut, dar ceilalti s-au mai plans ca stau cam mult, desi ma grabeam.

Ce ma nemultumeste cel mai mult este ca eroii au 2 quest-uri de baza si unul singur avansat, asa ca nu este variatie prea multa. Asta doar in privinta quest-urilor (care pot sa fie si evitate, dar era frumos daca puteai sa alegi din mai multe), in rest variatia este data de evenimentele care apar si plot-urile pe care le joaca Sauron.

Este similar cu Arkham Horror (eroii iau "indicii" pentru a inchide plot-uri), insa il consider mai bun, mai putin incarcat.

Minel

28 Feb 2013, 18:02

Rex e in top 5 pentru mine. Imi plac foarte mult asimetriile intr-un joc, iar Rex are din abundenta. Are combat bazat pe alegerea unei carti in secret, asemanator cu AGOT si Kemet. Plus ca, unde ai mai vazut tu joc unde banii sa nu se duca la banca, ci la playerul cu rasa X? Si tot felul de alte chestii similare.

Nota: Stim ca e remake de Dune, aviz persoanelor care mereu te iau cu jocuri clasice pentru a-ti arata cunostintele in domeniu.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

28 Feb 2013, 18:12

Fara sa am foarta multa experienta in domeniu (doar 1 joc la activ), te-as sfatui sa-ti iei Rex doar daca ai stabil 5 sau 6 jucatori. Poate si 4, dar cred ca primele 2 cifre sunt mai optime, in special pentru jocul in aliante.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Minel

28 Feb 2013, 20:12

Asta e adevarat, de la 4 in sus.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

28 Feb 2013, 21:43

Rex clar merge in 4 sau 6, in 5 este putin nebalansat...nu am jucat Rex, am jucat Dune si din experienta clar 4 sau 6 jucatori....

Minel

28 Feb 2013, 22:56

Hm, why so? Eu cred ca am jucat si in 5. E din cauza aliantelor? Pentru ca oricum alianta are un nr mai mare de baze ce trebuiesc cucerite.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

28 Feb 2013, 23:40

In 4 ar trebui scoase cele 2 rase care iau bani, in 5 una din ele ramane si poate debalansa treaba. Oricum depinde de gusturi si grup, asa ca daca voua va place in 5, rock on! Oricum, optim clar este in 6.

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

01 Mar 2013, 03:53

Eu am jucat REX pentru a doua oara, este un joc care imi place cu cat il joc mai mult; din pacate, nu l-am jucat inca in 6, ci doar in 4 si 5,unde in 5 si mie mi se pare putin dezechilibrat in cazul in care se incheie aliante. In 4 parca jucatorul care a jucat cu Lazax a avut un usor avantaj, avand multa influenta. Componentele sunt de calitate foarte buna, in stilul FFG, jocul dureaza undeva la 2 ore, 2 ore jumate cand jucatorii l-au mai jucat. Si eu recomand sa se joace cu acelasi grup pe cat posibil, este genul de joc care trebuie jucat de 2-3 ori pentru a-i putea vedea potentialul.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

01 Mar 2013, 10:37

@mihai: Nu mi se pare ca existenta uneia dintre factiunile strangatoare de bani sa aibe efect atat de puternic asupra jocului. Asta deoarece poate fi usor lasata in afara aliantelor sau se pot crea aliante care sa se ocupe metodic de "restrangerea" respectivei factiuni (Atreides+Bene pentru caftit, Atreides/Bene + Harkonnen, daca cel din urma are tradatori de la Imparat/Ghilda). In plus, avantajul monetar o sa fie vizibil intr-o tura, maxim 2, ceea ce poate fi corijat apoi. Binenteles, daca se fac aliante stabile de la primul vierme, in care Imparatul/Ghilda se "leaga" cu un alt jucator si nu se mai "dezleaga" apoi deloc, atunci s-ar putea sa apara niste inclinari ale balantei. Dar tot ar exista 3 alti jucatori care sa trimita trupe impotriva respectivei grupari...

P.S. As discuta cu cea mai mare placere in termeni de Rex, dar sunt strain de numele factiunilor din respectivul joc, precum si de puterile respectivelor factiuni...

Note - In jocul Dune, factiunile enuntate anterior au urmatoarele avantaje:
Imparatul - strange toti banii de la cartile cumparate de altii
Ghilda - strange toti banii platiti de altii pentru transportul de trupe
Bene Gesserit - poate sa stea pasnic cu altcineva si poate sa oblige ca un jucator sa foloseasca/nu foloseasca ceva in lupta
Atreides - poate sa afle inainte de lupta unul dintre elementele folosite de unul dintre participanti
Harkonnen - are mai multi tradatori si poate tine mai multe carti

Colectie

danielM
King Meeple
King Meeple

01 Mar 2013, 10:50

@VickdaReaper Exact aceleasi puteri le au rasele si in Rex

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

01 Mar 2013, 11:03

Stiu asta. Doar ca nu stiu numele raselor si o data aflate acestea, nu stiu care rasa are care putere.

Colectie

danielM
King Meeple
King Meeple

01 Mar 2013, 11:49

Atreides - Jol-Nar
Harkonen - Barony of Letnev
Bene-Gesserit - XXCHA
Ghilda - Hacan
Fremenii - Sol
Imparatul - Lazax

mihai
Special Meeple
Special Meeple

01 Mar 2013, 13:44

@Vick - perfect de acord, nu debalanseaza complet, se poate crea ceva impotriva dar e mai ok fara ele, daca se joaca in 4. \

Din nou, cel mai bine mi se pare in 6, nu 4,5 sau 7(in cazul Dune, la Rex nu merge in 7).

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

01 Mar 2013, 16:02

Am schimbat exact Rex cu Runewars

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”