Taxa de gameroom

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
acidutzu

Re: Taxa de gameroom

15 Mar 2013, 08:19

Acum sa nu exageram. Din prea mult timp liber am stat sa calculez.

Review-uri:

1 ianuarie 2013 - 15 martie 2013 - 12 review-uri
1 ianuarie 2012 - 15 martie 2012 - 6 review-uri

sau, ca sa iau pe sase luni

1 octombrie 2012 - 15 martie 2013 - 17 review-uri, dar scrise de 11 persoane
1 aprilie 2012 - 30 septembrie 2012 - 23 review-uri, dar scrise de 9 persoane
cu inca sase luni in urma erau mult mai multe review-uri, dar scrise de cam aceiasi 3-4 utilizatori

Sesiuni:

1 ianuarie 2013 - 15 martie 2013 - 8 sesiuni
1 ianuarie 2012 - 15 martie 2012 - 6 sesiuni

sau, ca sa iau pe sase luni

1 octombrie 2012 - 15 martie 2013 - 10 sesiuni, dar scrise de 6 persoane
1 aprilie 2012 - 30 septembrie 2012 - 20 sesiuni, dar scrise de 8 persoane
de mentionat ca, din cele 20, jumatate sunt aberatiile mele. :roll:

Discutii generale:

1 ianuarie 2013 - 15 martie 2013 - 34 discutii
1 ianuarie 2012 - 15 martie 2012 - 20 discutii

Procentual eu zic ca stam mai bine.

A inceput sa se vorbeasca mai mult de bani pentru ca am ajuns sa cumparam mai multe jocuri cu aceiasi bani. Altii vorbesc pentru ca, desi au intrat in hora de cateva luni, se grabesc sa-si faca o colectie echivalenta cu a mea, stransa in ani de zile. Altii pentru ca simt ca magazinele se saboteaza singure. Altii din alte motive.

Jucatul "gratis" in cafenele nu este oare mai scump, decat cei 10lei+ cumpar orice din magazin?
deja vu - cea mai ieftina bere 12 (wtf! sa ajung sa compar club 99 cu cantina saracilor?)
lente - cea mai ieftina bere 6
ludic - tot 6

Deci din 3 beri, ca sa anulez 0.33-ul, gratis-ul dispare. Spectacol de oglinzi. :lol:

acidutzu

15 Mar 2013, 09:52

Cine a indraznit sa dea VP-ul cu nr 400 e invitat la mine la o bere si o barfa despre Jenny.

*Transportul nu este inclus. Povestile idilice despre noi sunt cu titlu de prezentare. Sunt sanse sa fie mai plictisitoare decat par.

Rautz

15 Mar 2013, 10:46

deja vu - cea mai ieftina bere 12 (wtf! sa ajung sa compar club 99 cu cantina saracilor?)
Avem niste reduceri foarte mari in serile de jocuri, Heineken parca e 7 lei, si mai are si 10% reducere, deci ajunge la 6.30
La fel prajitura, ajunge tot la 6.30, si e imensa.

2 insi cheltuim de obicei 20-30 Lei.

In fiecare topic se trezeste cate cineva cu 'iti place faci x, nu-ti place, nu faci'
WTF normal, fiecare face ce-i place, nu neaga nimeni asta, dar asta se aplica in orice, n-ar mai avea rost nici o discutie.

acidutzu

15 Mar 2013, 10:54

Greseala mea, nefrecventand m-am uitat la meniu. Tot 3 beri in orice cafenea fac cat intrare + doua beri barbatesti de la butic.

Rautz

15 Mar 2013, 11:11

Dar daca incepi sa te gandesti ca iei berea de la butic si te plimbi cu ea in gameroom mai bine stai acasa si joci.

Nu incepem sa comparam berea pe care ti-o cari in plasa cu berea adusa intr-o cafenea, altfel incepem sa comparam si filmul acasa cu cinema si mancarea acasa cu restaurantul. Deraiem.

Idee mea e foarte simpla: o taxa de intrare e o bariera (psihologica daca vrei), nu e un mod bun de a atrage clientii. Am dat si exemple concrete de oameni care ar fi mers acolo dar nu au facut-o din cauza respectivei taxe, oameni concreti care sunt gameri si ar fi cumparat jocuri, nu oameni ipotetici care petrec zilnic 10 ore acolo dar nu cumpara nimic.

tudro

15 Mar 2013, 11:15

acidutzu wrote: deja vu - cea mai ieftina bere 12 (wtf! sa ajung sa compar club 99 cu cantina saracilor?)
ce a zis si bahaus. am anuntat si pe forum acest lucru la fiecare intalnire.
acidutzu wrote: ludic - tot 6
serile noastre de jocuri beneficiaza si de un 10% suplimentar. de asemenea, am anuntat pe forum de fiecare data.

Si eu sunt de parere ca fiecare local are publicul lui. La fel ca si la jocuri, nu ne place tuturor acelasi lucru. Insa cu cat mai multe si mai diversificate, cu atat mai bine pentru comunitate, din punctul meu de vedere.

Legat de fumul de tigara, din aprilie Ludicul o sa aiba un etaj intreg de nefumatori.

Krystal
Wizard Meeple
Wizard Meeple

15 Mar 2013, 13:02

nu prea inteleg de ce unii o tot dau inainte cu "daca iesi in oras trebuie sa platesti, deci e ok sa dai 10 lei pt sala". pai da, platesti, dar nu e acelasi lucru ca de aia 10 lei sa iti iei ceva de consumat sau numa sa inchiriezi un scaun, cum zicea cineva. cred ca Red Goblin, daca ar baga taxa de intrare 15 lei, dar banii aia sa mearga intr-un cont personal de jocuri sau daca ar varia oferta de bar, sa faca bani din vanzari, ar fi mult mai castigati. deocamdata au numai apa plata (asta e ok pentru mine cel putin, eu nu beau decat apa plata) si cred ca ceva sucuri. dar cam atat. nu au nimic de mancare. daca ar face un oficiu micut si ar oferi acolo mancare de catering si diverse snacksuri, sau numai snacksuri, ar face vanzare serioasa. cand am fost la RG si am stat o zi intreaga, am mers la ceva magazin (care nu era foarte aproape) cand ne-a palit foamea, si am venit cocosata de cumparaturi, numai pentru masa noastra (si sa mai zica cineva ca femeia nu e exploatata in aceasta societate brutala). per ansablu RG ar fi castigat aproape la fel de mult de pe cumparaturile noastre ca si de pe intrarile noastre, diferenta fiind ca din cauza taxei de intrare nu am mai mers acolo, pe cand in celalalt caz am fi abonati permanenti.

am mai intrebat mai sus, dar m-au auzit numai zeii. la RG in bucuresti e inclus un suc in taxa de intrare?

acidutzu

15 Mar 2013, 13:21

Da, in Bucuresti sucul este inclus.

E bine ca nu ofera snacksuri. Imagineaza-ti cum ar arata jocul dupa o saptamana de manute lipicoase. Nici Fairy nu-l mai salveaza. :?

Rautz

15 Mar 2013, 13:48

Apropo de linistea din gamerooms mie mi-a placut asa mult muzica aseara in Mystic Tree, la un moment dat ma simteam ca in anii 20-30, jazzul acela din filmele cu gangsteri. Pe mine nu ma deranjeaza.

Krystal
Wizard Meeple
Wizard Meeple

15 Mar 2013, 13:50

pai snacksurile se pot manca in oficiu si regula sa fie ca trebuie sa te speli pe maini dupa. oricum oamenii isi iau snacksuri, doar ca le iau de la magazin. si asa nu stiu cati se spala pe maini dupa (noi ne-am spalat).

la cluj nu se ofera nimic de cei 10 lei. si asta e deranjant, acelasi magazin, conditii diferite. iar e clujul mai scump decat capitala. e ceva in neregula cu zona asta? or fi ceva vortexuri de energie magnetica care atrag banutzii cu viteze supraluminice?

acidutzu

15 Mar 2013, 15:11

Noi suntem zona calamitata. E mai cald pe aici, in jurul nostru totul se desertifica. Meritam un suc. :lol:

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

17 Mar 2013, 16:34

acidutzu wrote:Cine a indraznit sa dea VP-ul cu nr 400 e invitat la mine la o bere si o barfa despre Jenny.

*Transportul nu este inclus. Povestile idilice despre noi sunt cu titlu de prezentare. Sunt sanse sa fie mai plictisitoare decat par.
cand sa vin? combativ sau cooperativ?! consulta-te cu Oana. Am trecut de prefata idilica, da tot imi place cartea

Keyser
King Meeple
King Meeple

18 Mar 2013, 11:26

Krystal wrote:pai snacksurile se pot manca in oficiu si regula sa fie ca trebuie sa te speli pe maini dupa. oricum oamenii isi iau snacksuri, doar ca le iau de la magazin. si asa nu stiu cati se spala pe maini dupa (noi ne-am spalat).

la cluj nu se ofera nimic de cei 10 lei. si asta e deranjant, acelasi magazin, conditii diferite. iar e clujul mai scump decat capitala. e ceva in neregula cu zona asta? or fi ceva vortexuri de energie magnetica care atrag banutzii cu viteze supraluminice?

Ultima data cand am fost la RG nu mai era valabila regula cu sucul (in Bucuresti). Prin ianuarie parca ...
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Rautz

18 Mar 2013, 15:10

Un alt pasaj interesant:

Game space, when properly managed, is a profit center. Our game space takes up a third of our store space. Going from no permanent game space to a dedicated game space, our sales increased 60%. So that's a third of our space raising our sales 60%. That's far above the average of what that area could do as retail space.

This increased revenue is not from event fees, it's from increased sales from event participants and people who appreciate that we're fostering a community. Only about 20% of our customers use our space, but many more who don't use the space support us because we have it.

De mentionat ca au free open play, iar in zilele cu eventuri(concursuri, demouri):

We have a voucher system that I know has worked for a number of other game stores. We charge $5 for each event and in exchange the customer gets a $5 gift certificate. So, the event is essentially free, but it's a guarantee that participants will eventually buy something in the store.

Exact ce am propus eu.

So... with those vouchers, some customers consider them inconsequential and use them to buy drinks and snacks. Definitely have a good variety of drinks and snacks for your game center. This is not a big profit center, as some would suggest, but it helps. Others really do see the $5 as a financial hit and they save up their vouchers to buy the latest Pathfinder book or 40K release.You might not be able to justify to your significant other a $45 RPG book, but you should be able to justify a night out to explore your hobby for $5 (which gets you that book in a couple months).

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

18 Mar 2013, 15:31

Bahaus wrote:Un alt pasaj interesant:

Game space, when properly managed, is a profit center. Our game space takes up a third of our store space. Going from no permanent game space to a dedicated game space, our sales increased 60%. So that's a third of our space raising our sales 60%. That's far above the average of what that area could do as retail space.

This increased revenue is not from event fees, it's from increased sales from event participants and people who appreciate that we're fostering a community. Only about 20% of our customers use our space, but many more who don't use the space support us because we have it.
Asa e.
Am simtit lucrul asta puternic intr-un magazin din Oslo unde rafturile era asezate pe langa peretii magazinului, iar zona centrala era dedicata meselor de joc - de remarcat si frigiderul cu racoritoare:

from http://www.boardgamegeek.com/image/928272

from http://www.boardgamegeek.com/image/928279

acidutzu

18 Mar 2013, 18:09

Pe subiectul asta chiar cred ca ne batem gura degeaba.
Macar la celelalte subiecte participau, direct sau indirect, detinatorii magazinelor. Red Goblinul chiar nu este interesat de forum si nu are reprezentanti. Am vorbit de cateva ori despre forum si i-am intrebat de ce nu se folosesc de forum ca sa se promoveze, Raspunsul a fost ca majoritatea celor care cumpara de la ei nici macar nu au auzit de forum.

Asa ca noi ce facem? Vorbim despre cat de bine ar fi sa fie bine?

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

18 Mar 2013, 18:36

Pai noi speram ca piata de boardgames din Romania nu incepe si nici nu se termina cu RG.
Poate unii dintre cei care isi fac veacul pe aici citesc, baga la cap si actioneaza in consecinta.

Mai bine sa vorbim despre cat de bine ar fi sa fie bine decat sa nu spunem nimic. ;)

Rautz

18 Mar 2013, 18:54

Corect djdano.
Eu sper ca macar printr-o metoda indirecta sa le ajunga la urechi unele idei. Sau poate la urechile altor patroni de magazine boardgames care planuiesc ceva similar (sunt totusi destul de multi care asculta comunitatea asta)

Culmea e ca sunt 2 astfel de spatii de joc si ambele percep taxa (aceeasi). Una din ele a urmat modelul celuilalt crezand ca asa e bine. Insa in afara unde sunt chiriile mult mai mari acest model este minoritar si in cele mai multe cazuri inferior celui fara taxa de intrare.

E cumva o contradictie, majoritatea celor de aici promoveaza aceasta metoda de business cu taxa deci presupun ca sunt clienti. Alti multi oameni spun ca ar fi clienti daca nu ar exista aceasta taxa. Nu am citit de nimeni de pe forum sa zica explicit ca nu merge chiar daca ar fi gratis.
Si cu toate astea 'majoritatea celor care cumpara de la ei nici macar nu au auzit de forum'.

Chiar si la Comarnic lumea a avut nemultumiri atat in privinta magazinelor online cat si in privinta magazinelor Brick&Mortar (da, si in privinta comenzilor externe).
Nu inteleg de ce lumea continua sa se ascunda si sa bage capul in pamant, urmand apoi sa se planga doar in privat.
Pe mine unul nu ma intereseaza ce neplaceri ai cu magazinele daca nu le-ai spus niciodata lor ci te plangi mie.

acidutzu

18 Mar 2013, 19:12

N-am zis ca RG este etalonul magazinelor.
Aici vorbim despre magazine fizice care percep taxa de intrare. Doua fac asta. Nici unul dintre ele nu este pe forum. Sa-i boicotam? Se pare ca nu stau in noi.

Eu am zis explicit ca nu merg nici gratis.

off topic: Pe cand un topic despre interfonul de la taraba? Are ice de putere 100. Cel putin pentru degetele mele! Imi ingradeste accesul la bunatati. :lol:

cristianf
King Meeple
King Meeple

18 Mar 2013, 20:00

Mda, nici Alexandra nu a reusit astazi sa formeze numarul.. cica din cauza unghiilor. Am trecut de la desfacut de borcane la format numere la interfon. :lol:

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”