Am incercat toate EU si toate HoI (Hearts of Iron). Majoritatea jocurilor Paradox folosesc sistemul acesta de real-time pausable massive world simulation.
Desi am incercat FOARTE mult sa imi placa, pur si simplu ma plictisesc desi am citit manualele, stiu cum sa am "success" la un joc.. dar tot boring e dupa vreo 2 ore asa. Nu prea ai ce face decat sa te uiti la o harta, sa muti unitati si sa dai de slidere spre stanga dreapta...
Sunt multi fani care joaca, modeaza, forumurile sunt pline de discutii dar... pentru mine lipseste acel "ceva" care ma atrage la Civilization de exemplu. Din puncutul meu de vedere, nici nu se compara cu Civ 4 + Expansions. Plus ca EU3 si HoI3 au fost mari dezamagiri din punctul de vedere al fanilor. Multi inca joaca 2. Si deja Paradox incearca sa stoarca din ce in ce mai multi bani de la fani: pe vremuri lansau jocuri foarte atent dezvoltate, complete, frumoasa.. acum lanseaza porcarii copiate unele dupa altele folosind acelasi engine dar in alta epoca, pline de buguri, expansiuni peste expansiuni prin care te obliga sa le cumperi pt a juca si originalul fara buguri... bleah.
Vezi
http://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php pt mai multe detalii.